0 oy
198 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (47 puan) tarafından
tarafından kapalı
Hanımlar ben daha yeni doğum yaptım .42 günlük olduk bugün.size sorum şu ki böyle oruç tutan var mı sizce tutmalı mıyım .ben tutmak istiyorum ama erken mi acaba bebek daha küçük diye de korkuyorum açıkçası siz ne düşünüyorsunuz
Bebek Ayı 1 aylık
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

5 Cevaplar

0 oy
(492 puan) tarafından
Kuzum bence hiç öyle biseye girme sütun azalır bebis doymaz ac susuz onunla uğraşmak sana zulüm olur. Allah korusun daha da kötüsü sütun kesilebilir. Mamayi kötü gördüğümden değil ama arkadaşım mama kullandı aylık nerdeyse bin lira diyo. Zaten Rabbim 2 yıla kadar da izin vermiş tutmayabilirsiniz demiş. Bence riski bu kadar fazla olup da zorunlulugun yokken hiç girme bence bu işe. 
(47 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(863 puan) tarafından
Süt azalıyor. Net. Oruç sonra da tutulur gerek ykk bence tutmaya, zaten farz degıl emzırıyorsanız. Cocugun besınını azaltmayın. 
(47 puan) tarafından
Bakalım hayırlısı
0 oy
(233 puan) tarafından
Bence tutmayin bebeginiz daha cok kucuk emziriyosaniz sutunuz azalir falan benimki 7 aylik ben bile tereddutle basliycam bi kac gun deniycem
0 oy
(180 puan) tarafından
Merhaba ❤

Okadar güzel bin dine sahibiz ki, açık okuyarak araştırarak herseyi anlayabiliyoruz. Öncelikle şunu söyleyebilirim sizin bebeğinizin emdiği bir damla sut herseyden kıymetli. 

Allah bize anne karnına düşen o minicik yavruda, 9 ay doğana kadar tüm ibadetlerini yaptı kabul ediyorum emretmiş. Oruç tutmak elbette her Müslüman ister ama lütfen ònceliginizi unutmayın. Kendinizi kötü hissedeceğiniz bir durum yok. Bebek büyütmek dünyanın en güzel duygusu. Rabbım bize mükemmel birşey vermiş umarım bebeğinizi bundan mahrum bırakmazsiniz. 

Sutunuz olmaz yada emzirmek istemezsiniz ona saygı duyarım.  Ama sütünüz var bebeğinizde emiyorsa  bana en büyük günah bu gibi geliyor. Bebeginizi mümkünse 2 yıl emzirin. Bağışıklık açısından bu çok kıymetli. Amerika'da  hekimler 3 yıl emzirmeyi destekliyor. Maalesef bizim ülkemizde bu oran çok düşük. 

Bebeğim 14 aylık emziriyorum ve bebeğim hala istiyor ağlıyor emzirdigimde sakinlesiyor. Sizce benim çocuğumu bile isteye ağlatmam, emzirmemem oruç tutmamdan daha kıymetli olabilir mi. Olamaz dinimiz tamda bunu söylüyor. 

Çocuklarınızı gereksiz ağlatmayın emredilmis. Evladım her ağladığında aklıma bu gelir. Ona yapabilcegimin en iyisini yaparım.  Burda kişisel yorumlara bakarak yada beni örnek alarak yolunuza devam edin demiyorum. Lütfen kendi iç sesinizi vicdanınızı rahat tutacak kararlar verin. Sonucu ne sizi ne evladınizi üzmesin. 1-2 yıl sonra siz ısrarcı olsanıza bebeğiniz emmek istemeyecek. Büyüyecek unutmayın. 

Sevgiler güzel anne ❤
(47 puan) tarafından
Güzel yorumun ve cevabın için çok teşekkür ederim ❤️ Allah razı olsun
(180 puan) tarafından
Allah sizden de razı olsun.
0 oy
(110 puan) tarafından
Valla bizimki beş aylık doktora gittik ek gıda için başlama daha erken sadece anne sütü dedi bende tutmayı düşünmüyorum çünkü süt belli derecede azalıyor 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 273 göst.
25 Şubat 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ❤ A & H ❤ (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 587 göst.
0 oy
0 cevap 204 göst.
11 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kayra Berk (8 puan) tarafından soruldu
...