0 oy
147 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (299 puan) tarafından
Merhaba hanımlar oğlum konuşuyor 5 6 aydır aşırı bir ilerleme mi yok ben mi aceleciyim bilmiyorum. Sizce şu kelimeler dönemi için yeterli mi anne baba mama meme dede anneanne ada gel hadi Allah birde hiç kendi kendine durmuyor özellikle ben yemek iş yaparken çok zorlanıyorum çalışıyorum evde olduğum günler iş yapmak zülüm benim için ve gece uykuları çok delik en az 5 kez kalkıyor meme emiyor doktor gece emzirme diyor ama mümkün değil yıkar ortalığı yatmadan önce tok oluyor zaten ama huy mu edindi diş mi bilemedim çok yoruldum artık sizde gidişat nasıl

3 Cevaplar

0 oy
(6,428 puan) tarafından
Ben gece beslenmesini 14 aylıkken kestim uykuları şükür daha düzene girdi kimi gece hiç uyanmaz kimi gece çok uyanır ruh haline bağlı.  Kelimesi sayısı bana normal geldi biz de annemler falan çok sık gelip gittiği için bayağı konuşuyor oğlum bir çok anlamlı kelimesi mevcut bide bir çok kelimeyi boz söyledikten sonra tekrar ediyor ama tabiki konuşmuyor bu aralar çok tekrar şeklinde ilerliyor . Benimki de hiç durmaz yemeğin temizliğin içinde hep onunla olduğu kadar yapıyorum 
-Reklam-
0 oy
(2,246 puan) tarafından
Calistiginiz icin cocugunuz size gece doymak istiyor, sizinle vakit gecirmek istiyor normal. Emzirmeyi sadece beslenme olarak dusunmemelisiniz, duygusal tatminde yasiyor cocugunuz. Biraz onu anlayin, yaptiginiz islere onu dahil edin. Bu yasta cocuklar ilgi ister. Hem bu sayede size doyar hemde siz islerinizi yaparsiniz. Ben o yaslarda bulasik makinesi bosaltirir, camasir asmama yardim etmesini isterdim vs bi suru is yaptirirdim. Hem sorumluluk alir hem sizinle vakit gecirir. Ikili cumle de kurmaya baslamis bence dil gelisimi iyi.
0 oy
(3,805 puan) tarafından
Bizimki de 1 hafta sonra 17 aylik olacak.

Anne,baba,anneanne,dede,aydede,pembe,bebe,kedi,hav hav,möö,ham ham,lamba,yere ,meme ,attı kelimelerini net olarak soyluyo. Araba,abi,abla kelimelerine aaa diye uzatarak soyluyo,gecen aylar soyluyodu bu ay boyle oldu. 

Suya ba, bala aba,balona ababa, ayakkabiya aka,tavsana ada diyo. 

Bizimkinin de son aylarda yeni kelimesi yok bu ay 2-3 kelime anca eklemistir. Bi de dedigim gibi bazilarini soyluyodu simdi soylemiyo. Heralde bizim gozlemleyemedigimiz baska bi bilissel gelisim gosteriyo. 

Uyku problemimiz dogdugundan beri var. 1 yssinda 1 ay duzeldi sonra azi dis cikarirken bozuldu. Sonra yine duzeldi simdi kopek disleri cikiyo. Birazda uyku saatlerini duzenledim tekrardan 2 gundur iyi gibi. Sabah uyandiktan 5:15 dk sonra oglen uykusuna gecmis oluyo.1.5-2 saat uyuyo. Oglen uykusundan kalktiktan 6:15 dk sonra aksam uykusuna geciyo. Gece 2 kez kalkiyo sukur. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 185 göst.
23 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kizceannesi444 (222 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 296 göst.
25 Temmuz 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Habibeee (369 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 576 göst.
...