0 oy
154 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (79 puan) tarafından
Merhaba, kızım tam 2 aylık. Iki gündür burnu çok tıkalı 5 dakikadan fazla ememiyor, mücadele verirken yoruluyor ve uyuyor. Emerken de nefesini bi kaç saniye tutuyor nefes nefese kalıyor. Bugün ilk defa 15 dakka düzgün emdi dedim onda da 2 saat sonra ağız dolusu midesinde ne varsa çıkardı birden. Bu durum neden olur?
Bebek Ayı 2 aylık

3 Cevaplar

0 oy
(762 puan) tarafından
Üşütmüş sanırım. Burnunu sık sık sık sık açın. Bir doktora da gösterseniz  iyi olur aslında. 
-Reklam-
0 oy
(178 puan) tarafından
Serum fizyolojik ve aspiratörle temizleyin bunu sık sık yapın ama 1 günde defalarca değil emmeden önce gece uyumaya yakın yapın rahat nefes alamassa ememez huzurlu uyuyamaz 4 aydır aynıyız biz geniz akıntısı oldugu için balgamını mide eritemeyip kusmuştur kakasında da görebilirsiniz 
(79 puan) tarafından
Haklı olabilirsiniz kaka da mukusluydu dün. Geniz akıntısı sebebi neymiş?
(178 puan) tarafından
Burun delikleri çok ufak olduğu için çabuk olabiliyor bazen üşütmede neden olabilir oğlum 4 aylık biz hala aynıyız malum havada toz tanecikleri vs daha çok küçükler burun tüğleri yok ve sadece solunumu burunla yapiolar herşey oraya kaçıyor
(79 puan) tarafından
Bugün doktorun yorumu şu oldu belki işinize yarar diye sizinle paylaşmak istedim; bizim evin sıcaklığı 26 derecedir. Aşırı sıcak oda sıcaklığınız 2 aylık bebekte 23 olmalıdır. Nem de %45 olmalıdır en az. Ayrıca üstüne geceleri ince bir muslin örtüden başka bir şey örtmemelisiniz hatta hiç bir şey örtmeyebilirsiniz. İnce bir iç zıbın ve normal bir üst yeterli. Bu tıkanıklığın sebebi evinizin sıcaklığı üzerine bebeğin üstüne örttüğünüz yün örtü dedi. Geniz akıntımız yokmuş ama bizim. Belki sizde durum farklıdır.
(178 puan) tarafından
Ben onu söylemeyi unuttum evet nemde çok etkiliyor bunun için biz a101 den kiwi marka nem makinası aldık evimiz klimalı olduğu için mecbur bide duştan sonra çok rahatlıyor sık sık aldırıyorum bronşları açılıyor teşekkür ederim buarada :)
0 oy
(195 puan) tarafından
Reflü de olabilir canm doktora götürdunmu 
(79 puan) tarafından
Yarın götüreceğiz. Reflü ile soğuk algınlığı arasındayım ben de bakalım yarın göreceğiz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
18 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gülistanm (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 125 göst.
0 oy
1 cevap 243 göst.
0 oy
1 cevap 86 göst.
...