0 oy
136 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (354 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler 14 aylık oğlum var.  Sağlıklı beslenme için et sebze ne sıklıkta yapıyorsunuz . Ayrı yemek yapıyor musunuz yoksa kendi yediklerinizden mı veriyorsunuz. Makarna pilav ve patatesi gördüğünde diğer yemekleri yemiyor. Bazı günler çok güzel yiyor bazı günler hiç yemiyor.  Beslenme konusunda ben bu işi çözdüm diyen anneler püf noktaları neler? 

4 Cevaplar

0 oy
(4,095 puan) tarafından
Bu işi çözdüm diyemem yani benimki de bazen az yiyor. Ama 2-3 güne bi kıyma vermeye çalışıyorum. Aralarda tavuk eti veriyorum. Sebzelerde de bi taktik buldum. Örneğin ıspanağı ince ince doğuruyorum. Yumurta, sevdiği bi peynir birazcık un. Karıştırıp atıyorum tost makinesine öyle olunca ıspanak yiyor. Yine kabak havuç rendeleyip aynı şekilde tost makinesinde yapıyorum. Pırasa çorbasını biraz tarhana ile karıştırıyorum.  Işte ara öğün olarak bebek keki yapıyorum. Maalesef biz kendimiz düzenli yemek yemiyoruz o yüzden bebeğime ayrı yapıyorum 
-Reklam-
0 oy
(9,168 puan) tarafından
14 ay bizim yemeklerden yiyordu. Pilav makarna her çocuk sever. Ben sebze veya et istemiyor ise ayrı olarak kaşığın arkasına eti önüne pilavı siper yapıp veriyorum. Ayrı sebze yapmadım. Ama öğlen ben yemek yemiyorum genelde ona o zaman öğlen için çorba hazırlıyorum. Yayla çorbası, tarhana çorbası tarhana içinde ekmek yemez o yüzden şehriye koyarım biraz içine. Tarhana içine kıyma koyabilirsiniz biraz da. 

Protein her gün alması önemli. Kan damlası kullanmadım mesela Hgb 9.3 çıktığı için protein arttırdım o zaman hgb de arttı 1 ayda. 

Makarna yapıyorum mesela öğlen 1 köfte. Köfteye sorun çıkarır ise makarnayı Çatalda köfteye siper yapıyorum bu sefer. 

14 ay sorunlu bir dönem yeme reddi oluyor bazen özellikle köpek dışı azı dişleri geliyor ise. Normalde yemeyi sevdiği için sorun yaşamadığım için böyle dönemler üzerine gitmiyorum ki ileride reddetmesin. 
(501 puan) tarafından
Kaşığın arkasina yemek istemediği şeyi koyuyorum demisiniz peki ağzına aldığında tukurmuyor mu
(9,168 puan) tarafından
O gün ki şansıma bağlı. Muhakkak farkediyor bazen şöyle bir durup bakıyor bana. Yine oyuna getirdin beni der gibi ama yiyor bazende kıhhhh diyip atıyor. Sonra bir kaşık sadece pilav veriyorum yine güveniyor sonra arkaya yine istediğim et sebze tıkıyorum :)
(501 puan) tarafından
Maşallah ya ben ne versem tukuruyor
0 oy
(232 puan) tarafından
Özel yapmıyorum bazen bebek keki felan yapıyorum, sebze yemeklerini sever ben çok karbonhidrat ağırlıklı beslenme yapmıyorum bazen çorbalarını bile ekmeksiz içiririm ki zaten iyi yemesine rağmen  kilo da almıyor makarna pilav sık sık yapmam et balık haftada yediririm, yemek yemediği zamanda zorlamam 
(354 puan) tarafından
Keşke bende yemediği zaman dayanabilsem nasıl olsa yiyecek
0 oy
(3,802 puan) tarafından
1 haftaya 17 aylik olacak. Hala cogu seyi ayri yapiyorum. Gun icinde genelde bi corba icer. Aksamda yogurt ve yaninda biseyler vermeye calisiyorum. Makarnasini ayri hasliyorum kemik suyuyla. Yanina brokoli ve havuc hasliyorum. Ben yogurt yediriyorum kendiside makarna ve digerlerini yiyo. Tatli patates,yer elmasi pisiriyorum kiymali. 2 gun kiymali, 2 gun yogurtlu corba(yayla veya tahil corbasi) bi gun tarhana,2-3 gunde bi makarna. Duzenimiz bu sekilde. Sofrada bulgur pirinc oluncada veriyorum ama doyumluk olmuyo. Sarma dolma yaptiysam icinden veriyorum. Esim sevmedigi icin bizim evde pek kis sebzesi olmuyo geneld et,tavuk,sarma,dolma,kuru fasulye,nohut ya da dolapta taze fasulye falan varsa pisiyo. Gecen piraya yaptim kendime bebegime de verdim sevmedi :(

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 161 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
0 oy
3 cevap 212 göst.
25 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zbasmmr (700 puan) tarafından soruldu
...