0 oy
363 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (633 puan) tarafından
Nasıl ve kac aylikken biraktiniz?

3 Cevaplar

0 oy
(2,473 puan) tarafından
16 aylık kızım 1 hafta oldu bırakalı. 14 aylıkken de denemiştim başaralı olamamıştım 
(207 puan) tarafından
nasil bıraktınız peki
(633 puan) tarafından
Peki gece beslenince simdiye kadar gunduz ek gida aliyomuydu yemek falan yedirebiloyomuydunuz
(277 puan) tarafından
14aylık nasıl bırakacahım bilmiyorum siz detaylı yazabilir misiniz
(10 puan) tarafından
Gece beslenme sini bıraktıktan sonra gec uykusu ful uyuyo mu
(2,473 puan) tarafından
Birkaç soru gelmiş tek yorumda cevap vereyim :)
Öncelikle 14 aylıkken kesmeye çalıştığımda direk kesmeye çalıştım tabi çok ağlayınca dayanamadım 2.gün pes ettim. Sonrasında aşırı meme düşkünü oldu 10 dkda bir emmeye başladı derken ek gıda reddiyle beraber su reddi de başladı yani ne yemek yedi ne su içti sürekli emmek istiyordu. 3 ayda kilo almadığı gibi 1 kilo verince de karar verdim önce kızımla her gün konuşma yaptım meme artık çok yorulmuş o da geceleri e e yapacakmış sabah uyanacakmış süt gelecekmiş diye. 2 hafta önce de gündüzü azalttım emmek istediğinde memede süt yokmuş gelince ben söylicem dedim sevdiği bir yiyeceği verdim elma gibi. Unutunca da hadi süt gelmiş diyip emzirdim gündüz bunu kabul edince gece beslenmesini kestim ben tektim eşimin gece vardiyasında olduğu haftayı seçtim özellikle çünkü ikimiz içinde zor bir süreç ve ilkinde başarısız olma sebebim eşimin ağladığında kıyamamasıydı. Uyuturken (emerek uyuyor) meme de senle uyucakmış sabah uyanacakmıs dedim gece emmeye kalktı emzirmedim pışpışla ninniyle uyutmaya çalıştım tabi kıyamet koptu ama hep konuştum 5 saat uyumadı ve bunun 4 saati ağladı. 2. Gün 4 saat uyumadı ama ağlamadı da istemedi de. 3. Gün 2 saat uyanık kaldı yine istemedi ve ağlamadı sadece dalamadı. 4.gün yarım saat uyanık kaldı 5.gün uyandığında kucağıma alır almaz geri uyudu. Yine kalkıyor ama 1 defa falan onda da kucağıma alınca geri sızıyor biraz bekleyip yerine geri koyuyorum.

Çok uzun oldu inşallah cevapları verebilmişimdir :)
(207 puan) tarafından
cok teşekkür ediyorum canim
(277 puan) tarafından
nasıl da emek gerektiren bir süreç gerçekten tüm anneler fedakar ve cefakar Allah her birimize kolaylık versin. detaylı güzel anlatılmış çok teşekkür ederim umarım bende başarılı olabilirim.
(2,473 puan) tarafından
Rica ederim :) Eşiniz yada başkası varsa yanınızda süreç daha kolay olabilir çünkü kızımın çok ağlama sebebi kucağımda olup emmemesiydi, bir de tabi uykusuzluk var en azından yanınızda biri varsa gündüz uyursunuz. Ben ilk 3 gece sadece 2 saat uyuyabildim. Bir de gerçekten çok ağlıyorlar yani ben gecenin 3ünde sadece kadınların olduğu apartman grubuna mesaj atıp durumu anlatmıştım. Islak odunla dövüyormuşum gibi ağlıyordu çünkü. ilk gün hiç unutmuyorum o kadar çok ağladı ki en sonda nefesi gitti uyurken bile iç çeke çeke uyudu. Kararlı iseniz devam etmelisiniz. Tensel teması ve konuşmayı eksik etmedim hep sarılıp öptüm sakinleştirmeye çalıştım . Ben tiksindirerek bıraktırma tataftarı olmadıgım için konuşarak bırakmayı denedim her şekilde ağlayacaklar, güvendiği bildiği sığındığı tek yer orası tiksinsin istemedim. Bu arada sabah uyanır uyanmaz sabah oldu meme uyandı hadi gel emelim dedim. Gündüzleri aklınıza geldikçe memenin artık yorulduğunu onunda uyucağını geceleri uyanması gerekmediğini sabah olduğunda  süt geleceğini emebileceğini anlatın. Akşam uyku hazırlığı yapınca da tekrarlayın. Emin olun anlıyorlar sadece ilk 3 gün aşırı direniyorlar. Kızım ağladı ben ağladım :) gündüzü azaltmış olmam da alışmasında etkili olmuştur çünku gerçekten 10dakikada bir emen bir bebekti, umarım hepiniz için kolay geçer bu süreç :)
-Reklam-
0 oy
(139 puan) tarafından
4 gunde bir 30 ml azalttim öyle 90 ml gelince bi gun icti bi gün icmedi arada su verdim   öyle oyle 12 aylik biraktik.Kahvaltı yapmiyordu gece mama icmeyi birakinca yapmaya başladi.
(633 puan) tarafından
Bizde de gündüz yemek  yemiyo corba falan icmiyo hic ama gece 2 kere bazen 3 kere kalkip mama iciyo gece beslenen cocuklar gunduz yemezlermis biraksam erken mi olur ki
(139 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Gece beslenmesi bence kahvaltiyi etkiler sadece bizim diger ögünlerde sorun yoktu.2 3 kere iciyorsa erken geldi bana zorlanırsınız demekki acikıyor ben denedim çok huzursuz olursa yine gece beslenmesine devam etcektim.Yemiyorsa kan degerlerine bakilmali en buyük etken o oluyor.Kac aylik bebeğiniz.
(633 puan) tarafından
11 aylik şuan neden lan degerlerine bakilmali peki?
(139 puan) tarafından
Bebeklerde istahsizligin en buyük sebebi kansızliktır baktirmanizda yarar var.Gunduz yemesi düzeldimi gece biraktirmasi kolay oluyor.tavsiyem once tahlil sonra çocuk doktoru yonlendirir.
(633 puan) tarafından
Tesekkür ederim doktoruma gidince soyliyeyim
0 oy
(6,402 puan) tarafından
Bebeginiz kaç aylık acaba 
(633 puan) tarafından
11  aylik şuan

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 318 göst.
15 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde El1997 (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 317 göst.
10 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ahmet Eren'in Annesi (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 359 göst.
28 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Miniminnak (618 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 966 göst.
17 Mart 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde BsrSnmZz (59 puan) tarafından soruldu
...