0 oy
181 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (46 puan) tarafından

Bebeğim 19 aylık dünden beri memeden kestim ama göğüslerim hem çok şişti gerildi hemde çok sızlıyor ağlamak üzereyim ne yapabilir sıcak duş ve yemeniyle bağlama disinda

2 Cevaplar

0 oy
(1,348 puan) tarafından
Elinizle yada makine varsa makineyle şişlik geçene kadar sağım yapın bi kaç gün. Günde 1 kere sadece memeyi rahatlatacak kadar sağım yapın tamamını sağarsanız süt oluşumu devam eder.
-Reklam-
0 oy
(23 puan) tarafından
Canım benim bebeğim de 18 aylık bizde emmeyi bırakalı 13 gün oluyor.Emzirirkente sütüm çok fazlaydı.Haliyle bırakınca göğüslerim doldu taştı.Ama çok şükür ki anneanemin tavsiyesiyle bu süreci ağrısız ve kolay atlattım.Göğüslerime katı el sabunu koydum ilk iki gün bide tuzlu asma yaprağı sardım ilk gece,gündüzde sarabilirsin tabi.En ufak agrım olmadı çok şükür.Sağım işini de ebeye sordum bikaç güne bir  sağabileceğimi söyledi.Hap kullananlar da var ama doktor hormonsal ilaç diye tavsiye etmesi.Kimisinin sütü 1 haftada çekilir biter kimisinin 20 günü bulur dedi.
(46 puan) tarafından
Katı el sabununu bütün olarak ayrı ayrı iki tane koydun demi asma yapragi bulamadım kuru basım salamura olmaz dediler
(23 puan) tarafından
Evet aynn bütün olarak koydum ayrı ayrı. asma yaprağı da çok iyi geliyordu aslında.İnşAllah çabucak atlatırsınız bu süreci.Yinede sağlık ocağındaki ebenizden ve aile hekiminizden de bilgi alabilirsiniz
(23 puan) tarafından
Azaltarak memeden ayırma yapmadınız galiba benim gibi birden kestiniz.Büyük ihtimalle bu yüzden.Bende sağlık problemlerimden dolayı birden kesmek zorunda kaldım.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 383 göst.
4 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ahısha (472 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 448 göst.
0 oy
7 cevap 359 göst.
...