0 oy
209 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (60 puan) tarafından
İyi günler. Kızım 3 kere nöbet geçirdi. İlkinde 5 buçuk aylıktı ve çok uzun sürdü. İkincide arka arkaya iki kez geçirdi ve bilinci kapandı yoğun bakımda kaldı ve sonuncuda 2 gün önce geçirdi. İlkinde kovidden olabileceğini söylediler. Diğerleri de grip ten dolayı dendi. Bütün tahliller ve çekimleri temiz çıkıyor. Ama yine de devamlı ilaç başlandı. Başına böyle bir şey gelen oldu mu. Nasıl bir yol izlenmeli yardımcı olabilecek var mı. Şimdiden tesekkürler. 
Bebek Ayı 12 aylik

2 Cevaplar

0 oy
(3,522 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Eeg çekildi mi peki canim bir noroloji doktoru gördü mü? Nöbet atesli havale gibi bir sey mi soguk havale mi yoksa epilepsi mi? Teşhis konulmadi tam olarak galiba?
(3,522 puan) tarafından
Atesli havale genelde hastalığın ilk günü oluşuyor canim ben öyle okumuştum. O yuzden bizde en ufak burun akintisinda doktora koşuyoruz. Sizde en ufak hastalandiginda burun akıntısı bile olsa doktora gidin. Eger gerekirse tanısı konmadigi icin eger oluyorsa bir kac gun gözlem altında tutulsun. Eger bizimde bir daha yaşanırsa ilac başlatılacak. Suanlik sukur olmadi. Cok zor bir durum cok geçmiş olsun. Ama bizim gittiğimiz bir doktorun doktor arkadasi 50 defa geçirmiş. Eeg temiz çıkması iyi bir sey insallah sebebi de bulunur. Onemli olan cok uzun sürmemesi... insallah duzelir en kisa sürede ♡
(3,522 puan) tarafından
Bu arada aklıma gelmişken tanisi konmamış ama bebegin 1 yasini geçmiş beyaz un ve şekerden çikolata vs bunlardan uzak tutmaya calis bebegini ayrica kan şekeri düşmemesi lazim o yuzden öğünlerini atlama bunlarda nöbete etkenler bilgin olsun.
(60 puan) tarafından
merveeren verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim. Sağolun.
(60 puan) tarafından
Pnrsss teşekkür ederim. Dikkat etmeye çalışıyordum ama aynı zamanda diş de çıkardığı için ne yapacağımı bilemedim. Önlem amaclı ilacı kullansam da uzun süre kulllanılamadığı için onun da çok faydası olmadı. Yiyecek konusunda bir şey dememişti doktor sağolun aklımda tutacağım verdiğiniz bilgileri. İnşallah iyileşir. Allah'ım sizin evladınıza da tekrarını göstermesin inşallah. Allah'ım şifa versin kuzucuklara
(3,522 puan) tarafından
inan çok iyi anlıyorum seni ben bile şaşırıyorum ne yapacağımı artık hep bir panik içindeyim. Mesela nar ve greyfurt kullanılan ilac ile etkileşime girebiliyormus. Kullandigin ilaçla etkisi olur mu bilmiyorum ama o kadar şey oluyor ki dikkat etmek gereken.

Insallah canim Amin saglikla buyusunler hepsi ♡
-Reklam-
+1 oy
(455 puan) tarafından
Canım bebeğine Epilepsi teşhisi mi kondu? Dediğin ilaç epilepsi ilacı. Çok geçmiş olsun. Bana tarif edebilir misin nasıl nöbet geçiriyor?
(60 puan) tarafından
Teşhiş konulmadı. Sadece bu ilacı düzenli bir şekilde kullanmamı söyledi doktor. Nöbeti istemsiz atılımlarla başlıyor sonra tüm vucüdu kasılıyor. Gözlerinde kayma oluyor. İlk ikisi çok ağır olduğundan bilinci de kapanmıştı.
(455 puan) tarafından
Canım bu tanımlar Epilepsiyi gösteriyor zaten verilen ilaçta Epilepsi ilacı. Sen yalnız bırakma bebeğini uyurken vs yanında ol mutlaka. İnternetten araştır nöbet sırasında yapman ve yapmaman gerekenleri hastaneye gidince detaylı öğren. İlacı her gün aynı saatte ver verim almak için. Bende Epilepsi hastasıydım atlattı hamd olsun. Rabbim şifalar versin evladına.
(60 puan) tarafından
Yanından hiç ayrılmıyorum hep bir diken üstündeyim. Bu durumu yaşadığımızdan beri sürekli bir araştırma içindeyim. Amin inşallah Allah'ım bir daha yaşatmasın kimseye çok zor bir durum maalesef. Güzel dilekleriniz için sagolun. Size de çok geçmiş olsun.
(455 puan) tarafından
Çok sağol canım. Bebeklik döneminde geçici nöbetler olabiliyor korkma olur mu sürekli olacak diye bir kaide yok ama sen yanından ayrılmayarak en doğrusunu yapıyorsun tedbiri elden bırakmamak lazım. Hangi ildesin?
(60 puan) tarafından
Denizli canım. İnşallah geçicidir bu durum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 448 göst.
0 oy
2 cevap 245 göst.
0 oy
1 cevap 240 göst.
0 oy
3 cevap 342 göst.
15 Ağustos 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ❤️Tosbiş❤️ (5,661 puan) tarafından soruldu
...