0 oy
216 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (60 puan) tarafından
İyi günler. Kızım 3 kere nöbet geçirdi. İlkinde 5 buçuk aylıktı ve çok uzun sürdü. İkincide arka arkaya iki kez geçirdi ve bilinci kapandı yoğun bakımda kaldı ve sonuncuda 2 gün önce geçirdi. İlkinde kovidden olabileceğini söylediler. Diğerleri de grip ten dolayı dendi. Bütün tahliller ve çekimleri temiz çıkıyor. Ama yine de devamlı ilaç başlandı. Başına böyle bir şey gelen oldu mu. Nasıl bir yol izlenmeli yardımcı olabilecek var mı. Şimdiden tesekkürler. 
Bebek Ayı 12 aylik

2 Cevaplar

0 oy
(3,583 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Eeg çekildi mi peki canim bir noroloji doktoru gördü mü? Nöbet atesli havale gibi bir sey mi soguk havale mi yoksa epilepsi mi? Teşhis konulmadi tam olarak galiba?
(60 puan) tarafından
Her nöbette egg çekimi yapıldı. Çocuk nörolaji doktoru tarafından takip ediliyor ama teşhis koyulmadi. İlkinde normal dediler ikinci de önlem amaçlı ilaç verdi doktor çok faydası olmadı. Simdi de keppra diye bir ilaca başlayalım olmazsa başka tedavi yöntemlerine geçeriz dediği için kafam çok karıştı. İlaç ağır bir ilacmış ve doğru mu yapıyorum kullanmakla bilmiyorum. Neden dolayı oluyor yaşayan varsa bilgi almak için sordum canım.
(3,583 puan) tarafından
Benim bebegimde atesli havale geçirdi ama seninki normal nöbet şeklinde sürekli olmasi elbet altinda yatan bir sey vardır.
merveeren★ e yaz istersen canim o bu konuda daha bilgilidir. Belki ilac hakkında bilgisi de olabilir. Geçmiş olsun.
(60 puan) tarafından
Tamam canım sağolasın
(3,583 puan) tarafından
Rica ederim canım sağlıkla büyütün bebeginizi
(8,973 puan) tarafından
Ben daha once bu sekilde eegsi temiz cikip epilepsi ilaci baslanan bebekler duydum. Keppra epilepside ilk baslanan ve yan etkisi az olan ilaclardan biri. Oglum da kullandi. Bizde görünen bir yan etkisi olmadi. Biraz uyku yapabilir. Noroloji doktoru verdiyse saati saatine duzenli kullanmanizi tavsiye ederim. Mumkunse universite hastanelerinde takip altinda olmaniz daha iyi olur, onlar fazlaca arastiriyorlar cunku. Atesli hastaliklar nöbetlere sebep olabilir. Butun nobetler ates sırasında mi oldu?
(60 puan) tarafından
Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. İlk nöbette ateşi 37,5 ikincide 37 ye yakındı. Üçüncü de ateşi çıkacak diye sürekli ateş düsürücü verdiğim için ateşi yoktu. Peki bu ilaçtan sonra nöbeti hiç oldu mu oğlunuzun yoksa tamamen geçti mi? Siz de teşhiş konulmuş muydu ?
(60 puan) tarafından
Amin canım siz de bebeğinizi sağlıcakla büyütün insallah
(3,583 puan) tarafından
Benim bebegimin atesi 37 dereceydi atesli havale geçirdi. Onemli olan içten atesi zaten içten atesi bir anda fırlıyor. Havale öncesi üşüme, titreme, dudaklarda morarma gibi şeyler oldu mu? Birde ates düşürücünu kilosuna gore hesaplayıp mi veriyorsun. Az verince etki etmiyor.
(60 puan) tarafından
Hayır dediğiniz belirtiler olmadı. Ateş düşürücü de gizlemiş olabilir ateşi. Dudağında doğuştan gelen hemojiom lekesi var morarsa da farketmemis de olabilirim.
(3,583 puan) tarafından
Yani soyle diyim kuzenimin cocugu oyun oynarken biranda atesli havale geçirdi. Distan atesi cok önemli olmuyor. Cunku içten ates biranda yükseliyor. Bu yuzden de havaleye sebep oluyor. Ates dusurucunu kilosunun yarisi kadar hatta benim doktorumun tavsiyesi ile etki etkin diye bir tik ustunde veriyorum. Ona dikkat et. Benim en büyük hatam doktorlarında eksik bilgi vermesinden kaynakli havale geçirdi. Cunku yetersiz verdim ve etki etmedi. 12 kilo oldugu icin 6 ml değil havale riski olduğu icin 7.5 ml veriyorum. Ayrica bazi kullandığın soguk algınlığı, bazı antibiyotikler, burun spreyleri vs bunlara dikkat etmen lazım. Soguk algınlığı ilaçları yasak zaten doktora havale olduğunu bildirip ona gore ilac verilmesi lazım. Ilaclar bile havaleyi tetikliyor. Birkez havale geçirmesi yeterli canim 6 yasina kadar da dikkat edilmesi gerekiyor. Doktor gerci bilgi vermiştir. Ama havale geçirip bunu bilmeyen annelerde var ne yazik ki
(8,973 puan) tarafından
Oglumda west sendromu var. Epilepsinin farklı bir turu. Nobetleri 3,5 aylikken baslamisti ve neredeyse 3 saatte bir nobet oluyordu. Bu hastaligin tedavisi farkli ilaclarla yapiliyor ama öncesinde daha az yan etkili ilaclar ise yarar mi diye deniyorlar. Keppra bizde nöbetleri kesmedi, diger agir ilaçlarla nöbetler durdu. Sizinkinden cok baska ama. Nobetler devam ederse nedeninin bulunmasi ve buna gore tedavi uygulanmasi gerek.
(60 puan) tarafından
Soğuk algınlığı ilacı hiç kullanmadım. Doktor söylemisti nöbete sebep olabileceğini o yüzden dikkat ediyorum canım. Dediğin gibi içten yükseldi belki ateşi. Bu konu hakkında baya araştırma yapıyorum ama tanı konmadığı için ne olduğunu bilmiyorum. Korkum kalıcı hasarlar bırakması.
(60 puan) tarafından
merveeren★ çok geçmiş olsun. İlk defa duydum West sendromunu. Allah'ım tez zamanda şifasını versin kuzucuğun. Bizimki ateşli olduğu zamanlarda gelişiyor nöbeti. İlaç ağır bir ilaç diye duyduğumdan korkmuştum o yüzden sormak istedim.  Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Üniversite hastanesinde takibi yapılıyor ama teşhis konmadıgı için de kalıcı bir hasar bırakmasından korkuyorum bu nöbetlerin. İçimi biraz olsun rahatlattınız ilaç konusunda çok terettüt etmiştim.
(8,973 puan) tarafından
Amin, inşallah. Bu ilaclar konusunda soyle bir durum var. Nobetler beyinde olustugu icin ilac kullanilmazsa verebilecegi hasar ilacin yan etkilerinden cok daha fazla. O yuzden doktorunuz bu ilaci uygun gorduyse bununla devam edin. Bir sure doktorunuzun söylediği sekilde takip edin. Su an pespese nobet gibi bir durum yok saniyorum. Teshis konmadan ilac vermekteki amac nobet olmamasini saglamak. Siz düzenli kullanin, saati saatine aksatmadan verin. Nobetin tekrarlamasi ya da sıkılaşması halinde hemen doktorunuza bilgi verin, ilac dozunu arttirir ya da baska ilaca gecer. Epilepside tedavi sureci bu şekilde ilerliyor. İyi gelen ilac bulunana kadar deneniyor. Sonra bir sure o ilaca devam edilip eeg temiz olmasi ve nobet olmamasi halinde azaltarak birakiliyor.
(3,583 puan) tarafından
Atesli havale genelde hastalığın ilk günü oluşuyor canim ben öyle okumuştum. O yuzden bizde en ufak burun akintisinda doktora koşuyoruz. Sizde en ufak hastalandiginda burun akıntısı bile olsa doktora gidin. Eger gerekirse tanısı konmadigi icin eger oluyorsa bir kac gun gözlem altında tutulsun. Eger bizimde bir daha yaşanırsa ilac başlatılacak. Suanlik sukur olmadi. Cok zor bir durum cok geçmiş olsun. Ama bizim gittiğimiz bir doktorun doktor arkadasi 50 defa geçirmiş. Eeg temiz çıkması iyi bir sey insallah sebebi de bulunur. Onemli olan cok uzun sürmemesi... insallah duzelir en kisa sürede ♡
(3,583 puan) tarafından
Bu arada aklıma gelmişken tanisi konmamış ama bebegin 1 yasini geçmiş beyaz un ve şekerden çikolata vs bunlardan uzak tutmaya calis bebegini ayrica kan şekeri düşmemesi lazim o yuzden öğünlerini atlama bunlarda nöbete etkenler bilgin olsun.
(60 puan) tarafından
merveeren verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim. Sağolun.
(60 puan) tarafından
Pnrsss teşekkür ederim. Dikkat etmeye çalışıyordum ama aynı zamanda diş de çıkardığı için ne yapacağımı bilemedim. Önlem amaclı ilacı kullansam da uzun süre kulllanılamadığı için onun da çok faydası olmadı. Yiyecek konusunda bir şey dememişti doktor sağolun aklımda tutacağım verdiğiniz bilgileri. İnşallah iyileşir. Allah'ım sizin evladınıza da tekrarını göstermesin inşallah. Allah'ım şifa versin kuzucuklara
(3,583 puan) tarafından
inan çok iyi anlıyorum seni ben bile şaşırıyorum ne yapacağımı artık hep bir panik içindeyim. Mesela nar ve greyfurt kullanılan ilac ile etkileşime girebiliyormus. Kullandigin ilaçla etkisi olur mu bilmiyorum ama o kadar şey oluyor ki dikkat etmek gereken.

Insallah canim Amin saglikla buyusunler hepsi ♡
-Reklam-
+1 oy
(477 puan) tarafından
Canım bebeğine Epilepsi teşhisi mi kondu? Dediğin ilaç epilepsi ilacı. Çok geçmiş olsun. Bana tarif edebilir misin nasıl nöbet geçiriyor?
(60 puan) tarafından
Teşhiş konulmadı. Sadece bu ilacı düzenli bir şekilde kullanmamı söyledi doktor. Nöbeti istemsiz atılımlarla başlıyor sonra tüm vucüdu kasılıyor. Gözlerinde kayma oluyor. İlk ikisi çok ağır olduğundan bilinci de kapanmıştı.
(477 puan) tarafından
Canım bu tanımlar Epilepsiyi gösteriyor zaten verilen ilaçta Epilepsi ilacı. Sen yalnız bırakma bebeğini uyurken vs yanında ol mutlaka. İnternetten araştır nöbet sırasında yapman ve yapmaman gerekenleri hastaneye gidince detaylı öğren. İlacı her gün aynı saatte ver verim almak için. Bende Epilepsi hastasıydım atlattı hamd olsun. Rabbim şifalar versin evladına.
(60 puan) tarafından
Yanından hiç ayrılmıyorum hep bir diken üstündeyim. Bu durumu yaşadığımızdan beri sürekli bir araştırma içindeyim. Amin inşallah Allah'ım bir daha yaşatmasın kimseye çok zor bir durum maalesef. Güzel dilekleriniz için sagolun. Size de çok geçmiş olsun.
(477 puan) tarafından
Çok sağol canım. Bebeklik döneminde geçici nöbetler olabiliyor korkma olur mu sürekli olacak diye bir kaide yok ama sen yanından ayrılmayarak en doğrusunu yapıyorsun tedbiri elden bırakmamak lazım. Hangi ildesin?
(60 puan) tarafından
Denizli canım. İnşallah geçicidir bu durum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 460 göst.
0 oy
2 cevap 250 göst.
0 oy
1 cevap 241 göst.
0 oy
3 cevap 348 göst.
15 Ağustos 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ❤️Tosbiş❤️ (5,661 puan) tarafından soruldu
...