0 oy
256 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (125 puan) tarafından
İlk bebeğim yaklaşık 3 aylık. Gündüzleri çok az uyuyor bir saat falan. Gece çok geç yatıyor 2 gibi. Uyutmak için çok uğraşıyorum ama uyumuyor genelde memede uyuyor sürekli emmek istiyor. Uyku düzeni nasıl oluşturacağım nasıl uyku eğitimi vereceğim? Çaresizim emzik de almıyor. Kendim minyon tipli biriyim kucağımda tutamıyorum çok ağır geliyor 5 buçuk kilo falan şuan sırtım çok ağrıyor tutarken ve bazen sürekli kucak istiyor. Bana akıl verin ne yapacağımı şaşırdım 

3 Cevaplar

0 oy
(134 puan) tarafından
Masaj, duş rutini yapın

Doyduğundan ve gazını çıkardığında emin olun 

Oyun halısı zeka kartları gibi ilgisini çekebilecek aktiviteler edinin. Tummytime günde üç kere beşer dakika uygulayın. 

Yatağına bir uyku arkadaşı koyun onu görünce uyuması gerektiğini bilsin. 

Herşeyden önce kararlı olun ve zamana bırakın süreç kolay değil ama karamsar olmayın. Daha çok küçük rahatlamak için ona iyi gelen en önemli şey annesi. Belki kokunuzu alması için size ait birşey koyabilirsiniz yanına
(125 puan) tarafından
Masaj duş rutini dışında hepsini yapıyorum. Ama g un nduz geç kalkıyordu ona bağlıyorum önce bunu değiştireceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için
-Reklam-
0 oy
(2,180 puan) tarafından

Bu aylar cok sık emmek ister normal. Bol bol emzireceksiniz. Bu ayda daha uyku egitimi de olmaz anne bebek guvenli baglanmasi icin iyi degil. Siz bakmayin orda burda yasan uyku egitimi koclarina :) emzirerek uyutun, bebegin dogasi bu. Hem karni doyar hem size doyar rahat uyur. Cevreyi de kesfettigi icin kucak ister, etrafi gormek ister o yuzden is mis dusunmeyin. Yoksa ana kucagi bu konuda baya ise yariyo. Ben alip yanima oturtup sohbet ederek mutfakta is yapardim. Ayrica yeni bisey ogrendiklerinde de denemek icin sık sık uyanirlar aklinizds olsun :)


Emerek uyusa da duzen olusturun. Bu aylar en az 3 gunduz uykusu yapmasi gerek. Uyanik kalabilme suresini gozlemleyip ona gore uyutup uyandirin. Meme de olmasi farketmez (zaten bebegin dogasi geregi bu normal) aksamda en gec 8 9 gibi gece uykusuna gelecek sekilde ayarlayin. Benim oglumda ilk aylar duzensizdi uykusu gece kalkip uyanirdi. Gece uyandiginda da isik acmazdim los isikta az konusarak gece gunduz algisi yarattim. 3 4 aydan sonra 8 de gece uykusuna gecip sadece emmek icin uyanirdi. Sonra da hep boyle gecti. Emzirmekten kacarsaniz daha cok yapisir bu da dip not olsun :)
(125 puan) tarafından
Hep emerek uyuyor zate. Ama bu sefer de gazı çıkmıyor hemen uyanıyor. En güzel dışarı çıktığımızda parkta uyuyor
(2,180 puan) tarafından
Emerken dogru sekilde emzirirseniz hava yutmayacagi icin gazda olmaz. Ben hic bir zaman uyuyan cocugumu alipta gaz cikarmadim, emerek uyudugu halde. Bir doktor demisti, siz her yemek yediginizde gazinizi cikariyomusunuz da cocugun cikariyosunuz diye. Eger tam dalmiyorsa uyaniyo olabilir, tabi huzursuzluk aglama ikinma yoksa.
(125 puan) tarafından
Ikinarak gaz sancisiyka uyanıyor. Doğru emzirme şekli nasıl nerdrn  bakabilirim
(2,180 puan) tarafından
Instagramda emzirme danismanlari var, onlar videolarla anlatiyolar. Ben 5 sene dogumdan once hep onlari izlemistim. Belki tam doymuyordur gazla aclik ayni tepki olabiliyor bazen.
(125 puan) tarafından
Tavsiye ettiğiniz biri var mi
(2,180 puan) tarafından
O zaman kimleri takip ediyordum inanin hatirlamiyorum, 5 sene oldu :) en son ebe fatma celenoglu takip ediyordum tek hatirladigim o :) ama emzirme danismani yazarsaniz bi suru kisi cikacaktir. Youtubeda da videolar var bununla ilgili.
(125 puan) tarafından
Çok kişi var hangisinin yaptığı doğru bilemiyor insan
(2,180 puan) tarafından
Soyle ozetliyim size. Bebeginiz memeyi vakumlar gibi tutmali. Tabiri caizse vatoz baliklari nasil cami vakumlar oyle. Oyle tuttugunda agzina hava dolmayacagi icin gazda olmayacak. Tam doymasi icinde ben her iki memeyi de her emzirmede mutlaka emziriyordum 10ar dakika. Zaten 10 dakka sonra uykuya dalip yavasliyordu ama cekmiyordum. Uyurkende olsa diger gogsumu emzirtiyordum. Yaklasik bi 20 25 dakka emince 2 saat cok rahat uyuyordu hic kalkmadan.
0 oy
(855 puan) tarafından
Doyup doymadığından emin ol canım sütünü sağ biraz miktarına bak 
(855 puan) tarafından
Yani o kadar uyanık kalması normal değil kızımda az uyurdu ama o kadar değil
(125 puan) tarafından
Sütüm var ama emzik mi yaptı acaba diye düşünüyorum emzik kullanmıyor
(125 puan) tarafından
Doyduğunu nasıl anlayacağım
(855 puan) tarafından
Sütünü sağ canım ne kadar çıkıyor bak

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 293 göst.
0 oy
5 cevap 475 göst.
3 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Badgirl (407 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 364 göst.
0 oy
4 cevap 408 göst.
4 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yarensunbul1 (31 puan) tarafından soruldu
...