0 oy
893 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (24 puan) tarafından
Bebeğim 8aylik teri kokmaya başladı. Bebekken unuttum banyo suyuna tuz atmayı şimdi yapsam faydası olur mu. Bir zamanı var mıdır acaba? ( Bu arada rica ediyorum inananlar yazsın. Kimse kimseyi eleştirme hakkına sahip değil. Ben Kehribar kolyeye de inanıyorum buna da. Benim bebeğim benim kararım.)
Bebek Ayı 8

12 Cevaplar

+1 oy
(8,944 puan) tarafından
İsteyen herkes saygi cercevesinde yorumunu yapabilir. Sadece inananlar yazsin gibi bir kisitlama yapamazsiniz. Yedirdiklerinize ve emziriyorsaniz kendi yediklerinize bagli olarak kokuyor olabilir. Ya da banyo sıklığıyla ilgili olabilir. Bunun cozumu tuz degil. Her gün yikayin, yediklerinize dikkat edin. Devam ederse ve yogun bir koku varsa cocuk doktorunuza danisabilirsiniz.
-Reklam-
0 oy
(374 puan) tarafından
Ben inananlardan değilim benim istemiyor olmama rağmen zorla suyuna tuz kattılar yeni doğduğunda . Bebeğim 3 aylık ve teri kokuyor hiç Bi işe yaramadı yani‍♀️
(202 puan) tarafından
Aynen benimde öyle oldu zorla yaptılar 7 buçuk aylık kokuyor
0 oy
(1,095 puan) tarafından
Beni yıkarken de tuz atmışlar hiç de bir işe yaramadı. Terleyince kokuyorum maalesef. Eşim tuzlu suyla yikanmamış onun teri kokmaz. 
0 oy
(4,078 puan) tarafından
Bizim orada gelenektir. Mesela kardeşime de bana da yapılmış ama yine de kardeşimin teri çok kokar. Eşimin ailesinde yapmıyorlar ona rağmen terleri kokmuyor 
0 oy
(2,180 puan) tarafından

Teri kokuyor dediginiz eksimsi bir kokuysa tum bebeklerde olur bu koku, ozellikle eklem ve boğum yerlerinde :) tuzla alakasi yok yani.

0 oy
(6,402 puan) tarafından
Canim o iş tuz ile olsaydı memlekette kimse kokmazdi bana yapmamışlar kokmuyorum 
0 oy
(608 puan) tarafından
Annemler ben yokken oğlumu tuzlamislar 6 aylık bebeğim terlesin leş gibi kokar :)) ben inanmıyorum açıkçası . Ona bakarsanız beni bildiğin tuzun içinde yaptırmışlar 2 saat teke gibi kokarim yok öyle bir koku yani. Eşimi tuzlamamışlar hiç kokmaz giydiğini 3 kere giyebilir ama ben asla giyemem. Bence tamamen hurafe bunlar. 
(231 puan) tarafından
Adet yerini bulsun diye banyo suyuna minik Bi tutam tuz atmıştım hepsi o.. Terleyince ekşisi Bi koku oluyor..
Beni de tuzlamışlar bebekken aslında Terleyince sadece eklem yerlerinde koku oluşur k. Altına deostick sürerim mis gibi kokar :) ama bazı insanların terlediğinde tüm vücutları kötü kokar bunun tuzla falan alakası yoktur bence de tamamen yapı meselesi
Kayınvalidem anlatır eşimi resmen balık gibi tuza yatırmışlar :) tüm vücudu  kokmaz ama k. Altları kokar yani :)
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Tuzlanan bebek kokmaz olsaydı zamanımızda bu kadar kokan insan olmazdı. Eskiler bunu yaparmış ailelerde bu yüzden baskı görüyoruz. Yani bir düşünün neye yarayabilir nasıl yarayabilir. Bir mantığının olmadığını bilmek için bilim adamı olmaya bile gerek yok.

Bebeğinizi ne aralıkla yıkıyorsunuz 
(9,107 puan) tarafından
Vücudumuz da yediğimiz şeylere dikkat edersek korkmayız. Mesela çay kokutur toksin atar. Soğan yerseniz çemen yerseniz bu ter bezleri ile atılır korkarsınız.

Yediklerinize dikkat ettiniz teriniz kokmuyor yada bir bebek teri kokmuyor ama terlerdikten sonra ter hava ile teması ile ve özellikle kat yerlerinde bakteri toplar ve koku oluşur. Bu yüzden hergün duş almak bebeği de her gün yıkamak gerekir terin kokma sebebi bunlardır.

Eti tuzlayıp kurutmak mantığından gelen birşey bebek tuzlamak. Ama kesilmiş et artık canlı DEĞİL hücre yenilemiyor. Tuz ile kapayıp hava ile teması kesildikten sonra bu şekilde kuruyor. Biz insanlar canlıyken sistem böyle işlemiyor. Daha da inanacak bir bilimsel yolunuz varsa ankstılsın bilmediğimiz birşey vardır belki. Amcam kokmuyor, yengemi tuzlamislar kokmuyor diye ortaya atılan masalara inanmak isteyenin de kendi fikri tabi ki
0 oy
(730 puan) tarafından
Saçmalıktan başka bir şey değil tuzlama girin araştırın ne kadar zararlı ölüme kadar yolu var tuzlamanın babane anane işleri bunlar dediğiniz gibi sizin bebeğiniz sizin kararınız
0 oy
(37 puan) tarafından
Ben de inanmak istiyorum kardeş, kokmasini tuz nasil engelliyor sence?
0 oy
(855 puan) tarafından
İnanç meselesi değil canım sağlık meselesi eleştirmeden ben sana zararını yazayım bebeklerin tenleri hassas ve geçirgendir tuzlu su ile bebek yıkanmaz. Bence aşırı bir koku varsa sağlık problemi olabilir doktorunuzla görüşün derim. 
0 oy
(141 puan) tarafından
Benim oğlumuda yıkarken tuzladılar ama teri kokuyor çocuğumun yani bir işe yaramıyor bence bu teniyle alakalı Bi durum kimi insan kokar kimisi kokmaz 
...