0 oy
602 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (226 puan) tarafından
Hayırlı ramazanlar değerli anneler kızım bir yaşına girdi kontörle götürdüm tüm değerleri normal çıktı doktor dedi demir damlasını kesebilirsiniz d vitamini ıstersen devam et sağlık ocağa aşısı için götürdüm ebe dedi d vitamini 1 yaşa kadar verilir. Şimdi kararsız kaldım vereyim vermeyim mi siz kaç aya kadar verdiniz ya da vereceksiniz yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim. 

Bu arada boyu 78 kilosu 9.500 gram

9 Cevaplar

0 oy
(863 puan) tarafından
1 yaşta degerler normalse demır kesılır. Bızım dr umuz 2 yasta d vıt kestı. Zaten ülkenın cografı konumundan dolayı d vıt destegı kullanmak lazım her dönem. 

Yerınızde olsam 1 yıl daha kullanıp bellı donemlerde tahlıl baktırır ona gore takvıye alırdım. 
(226 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Ben daha kesmedim iki damlası var daha onları kullanıyorum şuan. Açıkçası ben de sizinle aynı fikirdeyim ama eşim diyor daha da araştır doğru olanı yapalım.
-Reklam-
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Demir degerleri uygunsa demiri kesebilirsiniz. Oglum Ekim doğumlu. 1 yasindan sonra da kis oldugu icin d vitaminine devam ettik. Yaz geldiginde biraktik. 2 yasina girdigi Ekim ayinda tekrar basladik, hala devam ediyoruz. Elimde sise de 1-2 aya biter herhalde. O zaman tekrar ara verip Ekimde yine baslariz. Kis aylarindaki gunes d vitamini alimi icin yeterli olmadigindan ben butun kislarda kullanmayi dusunuyorum. Cocuk doktorumuz da bu sekilde tavsiye ediyor. Aslinda kendimiz de degerimize baktirip kullanmaliyiz ama ihmal ediyoruz hep.
(226 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Doktor değerleri  arasında  özelikle demiri Çok iyi dedi biz sidefer damlası kullanıyorduk ve kaç gün oldu alali onu bitireceğim dedim sonra keserim ama D vitaminde kararsızdim.
0 oy
tarafından
Demir vitaminini 1 yasında kontrolde kestik. D vitaminini devam dedi 
0 oy
(9,106 puan) tarafından
D vitamini kendim 11 yaşında oğlum tüm aile hala kullanırız. D vitamini özellikle kısa girişte ampul olarak kullanıyoruz. Kalıcı değil çünkü düzenli açık tenle öğlen direk güneş ışığı almayan herkesin ihtiyacı d vitamini. 

22 aylık hala kullanıyorum yaz tatili hariç orda denizde vs gerek kalmıyor. 

Demir eğer ki Hgb 10.5 ise veya üstü gerek yok kullanmaya. Ama Hgb bakıldığı dönem ateş, grip olduğu veya yeni iyileştiği dönem bakılınca düşük çıkıyor buna dikkat etmek gerek 
0 oy
(457 puan) tarafından
Demiri yaşına girince kestik. D vitamini devam hatta dozunu arttırdı. Ben bile sürekli kullanıyorum. Güneşin bile vitamini kalmadı maalesef takviye almak gerekiyor. 
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Demiri 1 yaşa kadar d vitaminini 18 aya kadar kullandık yaz geldiği için dışarı çıkarırım dedim bıraktırdı kış ayları olsaydı 2 yaşa kadar devam ettirecekti.  
0 oy
(1,348 puan) tarafından
D vitamini her dönem kullanılabilir eğer dışarı sık çıkıyosanız gerek olmaz. Demir ilacıda bizdede 1 yaşında değerler güzel çıkınca bende bıraktım. Yoğurt kıyma et türü veriyorum demiri desteklemek için.
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Bizede doktor yazdı 2 yaşına kadar dedi 
0 oy
(324 puan) tarafından
Bir yaşından sonra demir çocuğun dişlerine de leke yapıyor, o yüzden kullanmamalıaın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
0 oy
3 cevap 743 göst.
0 oy
10 cevap 590 göst.
16 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde nzlirzgr (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 127 göst.
...