0 oy
288 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (51 puan) tarafından
Annem yapar diyo kimileride  bagirsaklarini çalıştırır diyo bi daha cici bebe vermemeye karar verdim bende 

2 Cevaplar

0 oy
(3,557 puan) tarafından

1- Trans Yağ İçeriyorlar

Her karşımıza çıkan gıdaya "Kanserojen" tanımı kullanmak evet çok itici ancak trans yağlar kanserojen maddelerin başında yer alıyor maalesef. "Trans yağ yoktur" yazıp, arkada trans yağ miktarı şu şu kadardır diye belirten marka en sık tüketilen bebe bisküvisi markasıdır, bilginize... Daha bebeklikten trans yağ tüketimine başlayan bireyler, ileride kalp damar sağlığı için de ciddi olumsuz bir birikim yapmış oluyor.


2- Şeker İçeriyorlar

Neredeyse bütün hazır bebe bisküvileri (Organik de olsa) ŞEKERLİDİR! Üstelik çoğu firma mısır şurubundan elde edilen fruktozu kullanır şeker olarak. Bu da doymayan bireyler oluşturur. (Bu arada fruktoz şurubunun Amerika'da ve Avrupa'da %2 ile %8 oranında kullanım sınırı varken Türkiye'de bu oran maalesef %15) Furuktoz şurubu, vücuda alındığı andan itibaren kandaki şeker oranını alt üst eder, hormonal sistemin bozulmasında etkilidir. Şeker hastalığının oluşmasına zemin hazırlar.


3- Akrilamid

Fabrikasyon sistemiyle üretilen bisküviler çok yüksek sıcaklıklarda fırınlanıyor ve bu da yağlardan "Akrilamid" denen bir madde salınımına neden oluyor. Ki maalesef bu madde de zamanla vücutta birikerek kanserojen etki yaratabilmekte. Akrilamid, pişme işlemi sırasında hazır bebe bisküvisinde bulunan şeker ve nişastanın, bir protein yapıtaşı olan "Asparajin" ile kimyasal tepkimeye girmesiyle açığa çıkar.


4- Kimyasal Maddeler

Peketli hazır gıdadan bahsediyorsak, raf ömrünü uzatmak için kabartıcılar, koruyucular, aroma vericiler vs. kategorileri altında aklımızın almayacağı kadar kimyasal maddeden de bahsediyor olmamız lazım. Bu maddeleri küçücük bir bedene hapsetmek haksızlık olur.


Kabızlığı geç, şu sebepler bile yeterli...

(3,557 puan) tarafından
Kendin evde yapabilirsin. Tarifler var.
(51 puan) tarafından
Bilgi için teşekkürler canım evde yaparım kendim
(3,557 puan) tarafından
Rica ederim canım
-Reklam-
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Ben arada kullanıyorum hiç sorun yaşamadım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 189 göst.
28 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kubra_87 (214 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
0 oy
0 cevap 80 göst.
14 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde hilal95 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 2,209 göst.
20 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Beyza demireel (346 puan) tarafından soruldu
...