0 oy
120 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (88 puan) tarafından
Oğlum 6 ayı yeni doldurdu 3 gün kuralı ile tadimlara başladık ilk patates verdim Sonra yoğurt dün havuca geçtik oğlum ek gıdaları pek sevmedi bir kere tadına bakıyor Sonra istemiyor kafasını sağa sola çeviriyor bende zorlamıyorum bir yudumda olsa tadına bakıyor diyorum dün havucun tadına baktı yine kafasını sağa sola çevirince eline vereyim dedim dişleri kasindigi için biraz kemirdi küçük parçalar koparıp ağzından çıkardı bugün havuçta ikinci gün yine verecektim fakat bezini açtığımda minik minik havuç parçaları vardı kimini yutmuş kimini ağzından çıkarmis böyle oluncada havuç vermekte tereddütte kaldım acaba dokundumu yoksa normalmi bu şekildemi oluyor yardımcı olursanız sevinirim ona göre havuç tadimina devam edecem yada başka Bir sebzeye gececem bu arada sebzeleri buharda haşlayıp üzerine zeytinyağı döküp verdim sadece dün eline ilk defa havucu sade olarak verdim 
Bebek Ayı 6

1 cevap

0 oy
(3,767 puan) tarafından
Evet canim dogru ilerlemissin. Havuc o sekil cikiyo kakadan :) bi sure oyle devam ediyo bazi besinlerde o sekil cikiyo bi sure daha. 

Tatli patates,bal kabagi daha sonra normal kabak verebilirisin. Sebzeler bitince meyvelere gecersin. Eline ver bazden sen kendin ver o sekil ilerle.
(88 puan) tarafından
Çok sağol canım Bende öyle görünce dokundumu acaba dedim zaten bir yudumda yese istemedimi hiç vermiyorum biz 3 gün boyunca hep bir çay kaşığı kadar anca yemiştir hiç cogaltma yapmadi ek gıdaları pek sevmedi sürekli emmek istiyor gece gündüz hep memede 6 ayına kadar sadece anne sütü aldı geçen gün asimiz vardı hemşire kilosu boyu iyi dedi bir yaşına kadar çoğunluk anne sütü olcak deyince hiç zorlama yapmıyorum
(3,767 puan) tarafından
Rica ederim. 1 ay zaten tadim ayi oluyo,doyumluk degil tadimlik veriyoruz maksat besinleri tanisin. 7-9 ay arasi en fazla 2 cay bardagi. 9-12 ay arasi en fazla 3 cay bardagi vermek dogru olan ,gunluk toplam miktar yani. Yavas yavas bebegin durumuna gore arttirirsiniz. 7-9 ay arasi %30 ek gida, 9-12 ay arasi %60 ek gida beslenmesinde yer almali.
(88 puan) tarafından
Çok sağol canım rabbim yavrularımıza sağlıklı ömürler versin inşallah  hayırlı cumalar ☺️
(3,767 puan) tarafından
Sende sagol canim ,amin insallah,hayirli cumalar :)
-Reklam-

İlgili sorular

...