0 oy
212 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (78 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yaşında oğlum var lenf bezi sis boynunda iki taraflı iki doktora götürdüm biri çocuk biri KBB doktor elinle bakıp bişey yok dedi ama ultrason istedi ultrason göre reaktif lenf bezi dedi takip yani enfeksiyon kaynaklı dedi ama ben kafama takiyom iki senedir aynı boyutta.duruyo ne buyuyo ne küçüluyo oğlum sürekli enfeksiyon geciriyo boğaz  başına gelen varsa yazarmi

4 Cevaplar

0 oy
(619 puan) tarafından
Geçenlerde benimde kızım boğaz enfeksiyonu oldu lenf bezi şişti sağ taraftan biraz indi ama hala şiş bende bilmiyorum 
(78 puan) tarafından
Bizim bayadir var canım bazen az iniyor gibi ama duruyo gene de
(9,140 puan) tarafından
Test yapıldı ise mono değerine bakın. Tek taraf sistiyse enfeksiyöz mononükleoz
(619 puan) tarafından
Yok yapılmadı malesef
-Reklam-
0 oy
(39 puan) tarafından
Ben kendim yaşadım bu durumu tam 1 yıl araştırdım inanın gitmedim bölüm hastane kalmadı her ay ultrason ve kan tahıllı verdım. En son Bı profesore gittim KBB elimde kocaman sonuclar tahlıller adam bana dedıkı bazı bakteriler lenflerin içine yerleşirmiş şişirirmiş antıbıyotık kullanınca ınıyordu şişlik antıbıyotık bitince tekrar başlıyordu şişmeye. Ve ole kaldı bende alıştım. Çapa ya gittim medicana İstanbul egiğitim araştırma çam sakura medipol Avcılar Anadolu hastanesi. Bende panık atak var ve bu olay başıma geldiğinde olecegımı düşünüyordum oyuzden her ay başka hastanelere gittim. Sonucunda verilen ilaçlar aynıydı. Ve şöyle de bişey var be ım koyuna alerjim cıktı. Koyunla alakalı hıcbırsey eve sokmuyorum. Şimdi şişmiyor hafıf şişlık kaldı. İminulojıye gıtmiştim en son sizde Bi alerji testi yaptırın bakalım Belkıs o tetıklıordur. 
(78 puan) tarafından
Bende alerji olduğunu dusunuyorum canım oğlum da bende çok panik atagim.en ufak biseyi bile kafama takan biriyim buyumedigi sürece.bisey.olmaz.diyor.cogu doktor  çoğu kisidede var bende de mesale sirtimda boynumda kendimkini pek takmadım senelerdir duruyor  ama oğlumu çok taktım kafama sizede çok geçmiş olsun en azından benimde içimi rahatlattıniz
0 oy
(9,140 puan) tarafından
Lenf bezi tek tarafta şişti ise. Enfeksiyöz mononükleoz denilen hastalığı geçirmiş olabilir . O da grip boğaz enfeksiyonu gibi belirtileri var ama testlerde mono değeri yüksek çıkar. 

Beze uzun sürebilir tekrar bir grip falan olursa yeniler ama zamanla geçer. 

Doktorunuza sorabilirsiniz bunu. Genelde bir zararı yoktur.. Aslında o bezler de bademcik, geniz eti gibi vücudun savunma mekanizması. 
(78 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım sorarım
0 oy
(52 puan) tarafından
Merhaba

Oglum 1 bucuk yasinda ve bogazda enfeksiyon ile bir lenf bezi sisligi ile doktora gittik. 24saatte 1 antibiotik verdi ve dolven 1 olcek verdi. Dolven atesini hemen dusurmuyor. 1bucuk saat sonra normale donuor hemen hemen. Ates 38bucugu gecmiyor ama hemen de dusmuyor. Sizler bu durumlar karsisinda neler yaptiniz? Oneri ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Ilk anneligim coook korkuyorum.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 231 göst.
0 oy
2 cevap 129 göst.
10 Şubat 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Azadhtce (128 puan) tarafından soruldu
...