0 oy
456 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (394 puan) tarafından
18 aylık biz yapıyoruz o bozuyor sadece bazen sadece 2 kup ile ile kule yapar ne bilim nasil sevdiricem nasıl yapmasını sağlayacam hic yerinde durmaz sürekli koşar oğlum plastik legoları mesela üst üste koyuyor baya iyi bazen 3 tane koyup sıkılıp kalkıyor.. 

5 Cevaplar

+1 oy
(3,549 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Normal canim o aylarda genelde cabuk sıkılabilir. Bizimki mesela legolar ile 20.5 aylik suan simdi daha cok oynamaya başladı. Onceden 2 3 dakika bakardi. Simdi 10 15 dakika oynayabiliyor. Belli aydan sonra daha çok ve uzun sure oynuyorlar. Birde etrafında çok oyuncak varsa dikkati cabuk dağılıp baska oyuncağa gidebiliyor. Eger oyle bir durum varsa etrafındaki oyuncak sayısını azaltın.
-Reklam-
+1 oy
(763 puan) tarafından
Demek ki ilgisi yok. İlgisinin olmadığı bir şeye zorlamak yerine onun hoşuna gidecek bir oyun/oyuncak bulmanız daha doğru olur.

Mesela benim çok sevdiğim el örgüsü bebeği var en fazla 5dk oynar. Onun sevdiği başka bir oyuncak var ve hep onunla oynamak istiyor. Ona göre hareket ediyorum. 
+1 oy
(53 puan) tarafından
Çocuk olduğumu düşünüyorum. Demek ki ben küpleri sevmedim ama anne babam zorluyor. Ben başka bişey yapmak istiyorum. Ama onlar zorluyor . Anlaması o kadar zor olamaz ya diye düsünebilirdim . Zorlamayın. Ne istiyorsa onunla oynasin.
+1 oy
(160 puan) tarafından
instagram da umz.psk.elif göksu nun bi paylaşımı var tam da bu konu hakkında bakmanızı tavsiye ederim. 
+1 oy
(9,107 puan) tarafından
Böyle şeyler sizin ısrarınız değil çocuğun ilgisi ile olur. Misal ilk çocuğumun tek işi kule yapsın, lego oynasın ileriye doğru yapboz yapsın dı. Hiç araba ile oynamadı. 

İkinci çocukta aynı imkanlar var legolar küplere ilgisi yok. Emeklemeye başladığı zaman arabalara ilgi duydu 22 aylık hala arabalar ile oynar kamyona birşey yükler. Oyuncakların hepsi bir koli de o istediğini seçip istediği gibi oynuyor. Hayal dünyası ne buyurur ise onu yapıyor. Hiç bunun için endişe duymadım. 

Ama mesela tencereleri alıp iç içe koyuyor çıkarıyor yemek yapma taklidi yapıyor. 

Oyuncağı oynayacağı şeyi ben seçmiyorum. O onun dünyası onun özgürlük alanı. Müdahale etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. 

Çocuk büyüdükçe ağaç yeşil gövdesi kahverengi ye boyanması gerekli diretmesi de doğru değildir. Çocuk karar verir hayal kurarak yapar 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
24 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mavi123 (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 162 göst.
0 oy
4 cevap 480 göst.
26 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kubbbbb06 (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 232 göst.
...