0 oy
381 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından kapalı
2 aya yakındır adet görmüyorum geçen hastaneye gittim gebelik için kan verdim negatif çıktı ertesi gün evde test yaptım pozitif çıktı hangisine guvenmeliyim kanda çıkmama olasılığı varmı ,?
notu ile kapatıldı: Sol üst menüden hamilelik soru cevap kısmında sorabilirsiniz.

6 Cevaplar

+1 oy
(1,064 puan) tarafından
E iki ay niye beklion hamilesen zaten de gitmen gerek degilsen ikinay adet olmadim noluyo acaba diye doktora gitmen gerek degilmi?
-Reklam-
0 oy
(110 puan) tarafından
Bı kadın doğum doktoruna git istersen alt muayne ile yada ultrason ile bakarlar 2 ayliksa gözükür zaten 
0 oy
(269 puan) tarafından
Kan testi en guvenilir olani ama bunu suanda bilemyiz belki gec  dollenme oldu bebek kucuktu o yuzden cikmadi. Kandada cikmasi icin belli bir duzeye gelmesi gerekiyor cunku. Belki baska bir sikintin var en iyisi kadin doguma gorun 
0 oy
(3,522 puan) tarafından
Beta önce canim kanda oluşur ondan sonra idrara geçmeye baslar. Yani eğer beta kanda yüksek cikmadi ise idrarda da olmasi cok zor. Test bozuk olabilir. Ama 2 3 gun sonra tekrarla eğer yine pozitif çıkarsa kadin dogum doktoruna gidin. Ultrason ile bakilsin. Test ile yaptıysan da beta degeri idrarinda yükseldiği icin çizginin koyulasmasi lazim. Bu durumda 1 hafta içinde açık renkten git gide koyulasir. En son artık diğer cizgi gibi koyu cikar.
0 oy
(834 puan) tarafından
Dış gebelik olabilir 
(1,130 puan) tarafından
Neye dayanarak söylediniz bunu acaba?
(834 puan) tarafından
Arkadaşım gecirdi kan negatif ve yükselmiyor idrar pozitif çıkıyordu
(1,130 puan) tarafından
Dış gebelikte kan da aynı nornal gebelik gibi hcg gözükür. Ama yükselmeye bilir. Ama negatif çıkzzmsz
0 oy
(324 puan) tarafından
Bazen enfeksiyon olduğunda da testte pozitif çıkabilir diyolar, 2 aylık adet olmadıysan beta değerinin gebelik değerini göstermesi gerekir, tekrar kan ver canım, bazen kanları kendileri değil başka labaratuaragönderiyorlar ondan da sıkıntı olmuş olabilir, 2 aylık bir süreçse ultrasonda gözükür kese, hatta 8 hafta yapar 2 ay önceki adet döneminden hesaplandığı için 3 aya tekabül der 7 8 haftada ultrasonda kalp atışı bile duyulur, kadın doğuma gitmen lazım canım
...