0 oy
131 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (416 puan) tarafından
Kızım 18 aylık gece 4 de  aniden agladı baktım atesı var hemen soydum. Sabaha kadar hıc uyumadım takıp ettım çörek otu yagıyla vucudunu ovdum atesı düşmedi ama stabıl kaldı.  Sımdı hala stabıl atesı var ama  kafasında var sadece vucudu daha ıyı. Kafadan niye cıkmaz bır turlu ates. Bıle var mı. Kızım hasta degıldı hep evde hasta kımse yoktu soguk almadı hersey cok ıyıydı anıden hasta oldu suan kırgın yatıyor parol var vermek ıstemıyorum ates düşürücü vermeyin dıyolar ama cocuk cok halsız kıyamıyorum da ama parol verirsem de bagısıklık kazanmamış olacak  sız neler yapıyorsunuz. 

6 Cevaplar

0 oy
(9,149 puan) tarafından

Ateş ölçer var mı ateşi kaç. Evde kimse hasta değil diye düşünmeyin. Bizler virüs kaparız ama yasımız itibari ile o virüsü vücudumuz artık biz anlamadan alt eder ama nefes damlacık yoluyla çocuğa bulaşır. O da yeni tanıştığı için virüsler ile hasta olur.


Bende 39 a kadar bekler ateş düşürücü vermem. Sizinle aynı düşüncedeyim. Mesela oğlum 22 aylık artık daha az hasta oluyor. Kaldı ki biz sürekli dışarıdayız orta okula giden de bir abisi var. Annem yaşlı olduğu için onu hastaneye götürürken oğlum da hep yanımda olur. 

Ben grip boğaz enfeksiyonu gibi durumları yürürken düşmesi yürümeyi öğrenmesi gibi aynı buluyorum. 

Vücudu virüsü yenmek için ateş çıkarıyor çünkü. 

Ama limonlu bal. Cold mix, buhar uygulama, banyo, kafası yukarıda uyutma ve burun temizliğini rutin yaparım. 3 gün sürüyor artık en fazla 
(416 puan) tarafından
Masallar taktir ettim sızı
-Reklam-
0 oy
(628 puan) tarafından
Ateşi 37.8 olmayana kadar ben ateş düşürücü vermiyorum saglık ocagına gmtğrseydiniz belki boğaz enf geçiritordur
0 oy
Profil image (493 puan) tarafından
Diş ateşi falan olmasın??
0 oy
(102 puan) tarafından
Diş ateşi kafada olur dedi doktor 
0 oy
(3,579 puan) tarafından
Enfeksiyon olabilir kaninda canim keske bir doktora gidip crp sine bir baktirsaydiniz. Kafasi dediğiniz alnindan bahsediyorsunuz galiba? Kac gösteriyor? Alninda varsa vardır atesi onemli olan kac oldugu, eğer 38 ustu ise verin. Parol bilmiyorum genelde calpol verilir. 

Disari çıkmaması problem değil canim sizde taşıyor veya eşiniz isten, yoldan taşıyor olabilir. Bu yuzden cok basit hasta olabilir. Ozellikle dis döneminde ise hastalik kapmasi daha kolay oluyor. Ama atesi devam ediyorsa doktora gitmenizde fayda var. En azindan tahlil yapılsın. Geçmiş olsun.
0 oy
(48 puan) tarafından
Enfeksiyon kapmış olabir keşke bı kan testi verseydin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 247 göst.
0 oy
3 cevap 140 göst.
0 oy
1 cevap 117 göst.
16 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Melikyavuzum (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
24 Mayıs 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Ikibebekannesic (82 puan) tarafından soruldu
...