0 oy
207 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (30 puan) tarafından
Oğlum 20 gün sonra 2 yaşına girecek. 2 dk yerinde durmaz elleri ayakları hep kıpır kıpır. Durdan anlamaz bazen canı sıkıldığında bize vuruyor dur falan diyoruz anlamıyor. Sinirlendiğinde bir dönem kafasını yere vuruyordu artık unuttu. Konuşmuyor zaten sadece her fotoğrafa dede diyor onun dışında mama ve bana diyor ama bilinçli değil. Sadece alkışı biliyor. Göz teması herşeyi iyi . Sadece toplara asla ayağıyla vurmuyor illa eline alıp o şekilde atıyor gösteriyoruz onu kucağımıza alıp ayağıyla vuruyoruz istemiyor . Acaba normal mi yani kendi mi öyle istiyor? Bir de heyecanlaninca kollarını 1 2 defa açıp kapatıyor. Bunlar her çocukta olan şeyler mi yardımcı olursanız çok sevinirim (konuşma olayında eşimde  4 yaşında konusmus genetik olabilir mi)

3 Cevaplar

0 oy
(3,802 puan) tarafından
Konusmamasi genetik olabilir. Ama iki yasinda ki bi cocuk icin kelime sayisi cok az. Hatta bilincli kelimesi yok gibi anladim soylediklerinizden. Bu durum normal degil. İsterseniz bi uzmana gosterin.
(30 puan) tarafından
Çocuk psikiyatristine götürdüm 3 ay kadar önce. Konuşmamasinin genetik olacağını söyledi. Sonra hareketlerini baktı ben otizmden şüphelendigimi söylemiştim o sırada oğlum masaya kafasını çarptı kadın da cani acımadı dedi ama o an öyle oldu normalde kafasını çarptığında hep ağlar onun dışında eşim muayene sırasında girdi oğlum eşime tepki vermedi hep böyle mi yapıyor dedi alakası yok aslında hep gider yanına sarılır eline biseyler verir. Dışarda değişiyor. Kadın dedi ki telefon tablet verme 2 ay sonra getir dedi zaten TV dışında bişey vermiyorum TV de öyle çok izlemiyor . Araya deprem girince goturemedim tabi
-Reklam-
0 oy
(128 puan) tarafından
Benim oğlum 20 aylık dediğiniz gibi oda hareketli ve yaramaz anlattığınız bir çok özellik oğlumda var benim oğlumda konuşmuyor ımma der emzik için yeye der nerde anne diyor ama bazen anlamlı bazen anlamsız onuda 1 haftadır söylüyor ama dediğiniz gibi göz teması çok güzel bizimde güzel anlıyor defalarca 3 tane psikatriye götürdüm korkulacak bir şey yok dedi erkek çocuğu geç konuşur dedi top içinde aynı şekilde benimde oğlum eliyle atıyor. Bende kucağıma alıp ayağıyla vurmasını öğrettim Bi kaç kere daha sonra 2 3 kere kendi kendine ayağıyla vurdu ama eliyle devam etti sanırım eliyle daha kolaylarına geliyor endişelenmeyin elbette ama iyice gözlemleyin
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Genetik olabilir ama uzman gereken özel eğitim gereken durumlar genetik diyerek ertelenebiliyor. O yüzden uzman görüşü gerekli. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
0 oy
3 cevap 238 göst.
6 Mayıs 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Minik patik (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 187 göst.
11 Mart 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Tgbm. (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 154 göst.
19 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kml (8 puan) tarafından soruldu
...