0 oy
197 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (393 puan) tarafından
Besin alerjiniz kaçıncı ayda ortaya çıktı
Bebek Ayı 70 günlük

3 Cevaplar

+1 oy
(1,526 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
2 aylıkken vücudunda kuruluklar başladı, 3 aylıkken yaygın egzama ile alerji olduğunu öğrendik.
-Reklam-
+1 oy
(3,758 puan) tarafından
2 aylikken net bi sekilde anladik.
(37 puan) tarafından
Belirtileriniz nelerdi acaba
(3,758 puan) tarafından
Huzursuzluk,uykusuzluk, gurultulu gaz cikarma,cok kaka yapma,kusma,mukuslu yesil kaka,en sonda 2 aylikken kaka da kan oldu. Coklu besin alerjisi varmis.
(37 puan) tarafından
Tahlil mi deri testi mi yoksa diyet mi yaptınız peki
(3,758 puan) tarafından
Deri ve kan testi yapildi ama negatif cikti. Diyet yaptik. Suan 17 aylik kuruyemisler ve tahin haric gecti. Kuruyemisleri de bebege deneme asamasindayiz.
(37 puan) tarafından
Bizim de sizdeki beliritlerin aynısı vardı 2 aylıkken ve doktora götürdük kan kaka tahlili yapıldı temiz çıktı ama şikayetler geçmeyince kendim diyet yapdm süt ürünlerini kestm ve o süreçte bir geçti bir geçmedi derken egzaması çıktı doktora gittk tekrar tahlil yapıldı deri testi yapıldı bir ayda süt diyeti yaptım ama yine aynı oldu bir gün mukuslu bir gün normal yaptı ve sonuçlar da temiz çıktı buna rağmen doktor 3 ay diyete devam et dedi bnde açıkçası bozdum diyeti ve yunrutadan şüphelendm onu da kestm sorna yumurtayı yemeye başladım bir sorun olmadı süt ürünü de tüketyprum değişiklik yok yani egzaması artmadı bu süreçte musluk suyundan şüphe duydum ve banyo yapınca arıtma suyu ile banyo yapıp nemlendirici sürüyorum şükür şu an iyi acaba kızımın alerjisi yok muydu yada vardı da geçti mi sizce
(3,758 puan) tarafından
Gittiginiz doktor cocuk doktorumu  , alerji doktoru mu ? Cocuk doktorlari bu konuda yeterli bilgiye sahip degil oncelikle uzmanlik alani alerji olan bi doktora gitmelisiniz. Biz 4 doktor gezdik dogru kisiyi bulana kadar.
Kafaniza gore lutfen diyet yapmayin. Bebege alerjim bebekelre ozel prebiyotik,sizin de vitamin kullanmaniz lazimm.
Bizim coklu besin alerjimiz vardi, sut urunleri,dana eti,tavuk,yumurta,kuruyemisler ,tahin yasakli besinlerdi. Suan 17 aylik tahin haric digerleri gecti,tahine cok tepki verdi hala. Onun haricinde sut denemedik bebege. Ben kek vs icinde yiyimce sorun yok ama sut ve sutlu tatlida sorun yasadik. Diyet acma doneminde de cogu besine farkli tepki verdi ama zamanla gecti.
Bebeginiz kac aylik oldu bu surecte,bence sudan falan suphelenmeyin :) eger alerji oldugunu dusunuyosaniz alerjidir. Anneeler anliyo bi sekilde:) ben daha 1 aylikken bu gaz degil alerji demistimde doktor inanmamisti.
(37 puan) tarafından
Öncelikle çocuk doktoruna gttk alerji dedm inanmadılar kortizonlu krem vs verdiler geçmedi vücudu döktü sonra hametan da kullanınca daha sonra tekrar çocuk doktoruna gttk ve beni alerji bölümüne yönlendirmesini istedm burda tek doktor var malesef ve oraya gttk oda egzamadan dolayı şüphe duydu belki alerji olabilir dedi bu süreçte dedklerimi uyguladı ama hiç vitamin vs vermedi bir ay sonunda bizim isteğimizle ilaç yazdı bana kafam o kadar karışık ki anlatamam size ne yapacağımı şaşırdım alerji olsa egzaması da artmaz mıydı iki haftadr süt ürünlerini yiyorum ve yumurta
(37 puan) tarafından
Şu an kızım beşinci ayını bitirdi altıya girdi
+1 oy
(190 puan) tarafından
Bn 5 buçuk aylık iken öğrendim oğlumun süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 262 göst.
8 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cihangir (241 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 512 göst.
6 Kasım 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kbrugurı (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 468 göst.
0 oy
22 cevap 1,596 göst.
18 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yade (6 puan) tarafından soruldu
...