0 oy
295 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (146 puan) tarafından
Merhaba kızlar, 11inde yani yarın 5 aylık oluyoruz tam.gündüzleri pek emmek istemiyor 5 dk emiyor bırakıyor yarım saat sonra bir daha istiyor , ek gıda için 6. Ayı bekliyorum ama bebeğim 2-3 gündür yediğim herşeyi izliyor, istiyormuş gibi hareketler yapıyor, önüne doğru uzatıyorum ne tepki verecek diye elini kolunu sallıyor heyecanlanıyor bildiğiniz. Kafasını dik tutabiliyor,kucakta oturtuyorum destekli bir şekilde hatta kendisini öne atıyor .Yarın kontrolümüz var, doktorumuza da soracağım ama 5. Ayda ek gıdaya başlayan oldu mu hiç, bebeğim istiyor ama bana yine de çok erken geliyor 

4 Cevaplar

0 oy
(884 puan) tarafından
Bence doktorunuzda başlayın diyecektir , onun önerdikleriyle baslarisiniz ben ilk yogurt vermistim sonra sebze meyve karisik gittim
-Reklam-
0 oy
(51 puan) tarafından
Kesinlikle 180 günü doldurmali bebeğiniz söylediğiniz belirtiler zaten çok normal  kendini hazırlıyor çiğneme hareketleri de yapacaktır ama bu başlamanız anlamına gelmez bebeğinizin kilosu yerindeyse , huysuzlugu yoksa açlıktan başlamanız yanlis olur. Bağırsak florasıni bozarsiniz buda bebeğinize zarar verir.

Gittiğim doktor da bebeğime 5 aylıkken başla meyvelerden başla demişti asla dediğini yapmadım 180 günü doldurup önce sebzelrden sonra yoğurt 25. Gün meyvesini verdim. 
(146 puan) tarafından
Evet doktoruma sordum en erken 2 hafta sonra başlayabilirsin ama bekleyebildipin kadar bekle dedi
0 oy
(625 puan) tarafından
Biz 5 aylikken baslamistik 
0 oy
(64 puan) tarafından
Canım uzmanlar 6 aylık olunca diyor ama belirttikleri bir şey daha var bebeğinin hazır olması. Her bebeğin gelişimi bir değil, benim bebeğim de sofradayken gözümüzün içine bakardı resmen mama sandalyesinde oturabiliyordu ve kafasını tutabiliyordu ben beş aylıkken başladım tadımlara. Zaten üç gün kuralıyla ilerlersen bir ay tadımla geçiyor yediği azıcık bir şey. Herkesin doğrusu bir değil tabi ki doktorunu dinlemelisin, sorduğun için şahsi fikrimi belirtiyorum iyi ki beş aylıkken başlamışım şu an bebeğim gıda ayrımı yapmaksızın gayet iştahlı bir şekilde öğünlerini yiyor ve çiğnemeyi de erken öğrendi. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 129 göst.
10 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fidanözlem7 (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 216 göst.
26 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Edaumutcan (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 231 göst.
...