0 oy
240 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (57 puan) tarafından
Selam kızlar.  Ben 1 hafta önce doğum yaptım.  Hastanede bebek  mememi tutamadığı için silikon göğüs ucu aldırdilar. Onunla emziriiirum . İlerleyen zamanda çocuk memeyi bırakır mı öyle diyolar. Silikon neme ucu kullanan varsa bilgi verebilir mi ? 
Bebek Ayı 6 günlük

6 Cevaplar

0 oy
(10 puan) tarafından
İlk 3 hafta bende silikon uçlarla emzirdim. Neymiş göğüs ucum yokmuş. Sağlık ocağına gittiğimde ebemiz baktı normal olduğunu söyledi ve çocuğu kontrol etti. Meğer bebeğimde dil bağı varmış ondan emememiş. Gidip dil bağını kestirdik. Bikaç denemeden sonra silikon ucu bıraktık. Belkide böyle birşey olabilir. Doktor kontrolüne gittiğinizde dil bağı var mı kontrol ettir bence.
-Reklam-
0 oy
(11 puan) tarafından
Banada aynısı dendi ilk doğum yaptığımda da silikon uç kullandım 2 aylık olduk hala bırakamadık ucu normal şekilde emebiliyor artik ama silikon ucla emmesine alıştığı içinde ağlayıp onunla emmek istiyor bende bıraktırmaya çalışıyorum 
(451 puan) tarafından
Aynı durumdayız benim bebeğimde 2 aylık ilk günden beri silikon uç kullanıyoruz çok rahat ettim açıkçası. Bırakmayı düşünmüyorum benim tenim çok hassas eminim kendi mememi tutsa yara olurdu. Çok konforlu :)
(11 puan) tarafından
Ya evet yara olurdu o bakımdan rahat ama emerken arada ses çıkarıyor dışarıda onu tak et altından süt damlıyor falan o bakımdan rahatsiz oluyorum ben
0 oy
tarafından
Banada aynısı denmişti ama bana öğretmediler meme ucun tam ağzina veremediğim için tutamıyodu emzirme danışmanlığına gittim ve ordan destek aldım yardımcı oldu sonra tam ağzina verdim kahverengi bölümünü çok şükür tuttu ve çok yara oluyodu benim göğüs uçlarım bıraktım tam kavramayı öğrendi şimdi hiç acımıyo siz vakit kaybetmeden emzirme danışmanlığına gitmenizi tavsiye ederim benimde bebeğim 2 3 haftalıkti gittiğimde düzgün öğretmedikleri için kolaya kaciyolar bı bayan arkadaşin göğüs ucu hiç yoktu olmamasına rağmen bebek çok güzel emiyordu oda kavramayı bildiği için bide canım benim bebeğim parametrure doğdu ama kucağıma alır almaz göğsüme yapıştı iki hafta sonra kucağıma almstim zaten beni tanır tanımaz tuttu güzel emdi ama ısrarla ordaki hemşire silikon ucu almamızı söylediler 
0 oy
(217 puan) tarafından
Ben yaklasık 1 ay kullandım. Göğüs ucum yoktu benim. Kızım emmek istedi ama uç yoktu. Silikon ıçla eme eme çıktı göğüs ucum. Sonra 4. Ay atağında meme reddi başladı. O zaman arada gene silikon ile emzirdim. 
0 oy
(63 puan) tarafından
Benimde göğüs ucum yoktu kullandım tek yapman gereken canım sürekli onunla emzirme meme reddi yaşarsın 5 dk onunla emzir zaten göğüs üçün çıkıyor bakarsın hemen onu çıkar kendi meme ucunu ver zaten max 1 hafta göğüs ucun çıkıyor gerek kalmıyor sonra bende öyle oldu şimdi kullanmıyorum.
0 oy
(577 puan) tarafından
Bende kulalndim ben istedim 20 günlükken bıraktım ama benim gece tutuyordu ve 3 ayllikken de meme reddi yaşadım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 156 göst.
8 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aslhnmthn (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 233 göst.
8 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde sonyabelci (4 puan) tarafından soruldu
...