0 oy
149 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (21 puan) tarafından

Herkese merhaba, 


Oğlum 4 ay 6 günlük. Son 10 gündür iyice huy değiştirdi memeye yaklastirdigim anda çığlık çığlığa aglamaya başlıyor uyuması için yatirdigimda da aynı. Sol memeyi hiç emmedi doğduğuda beri tek meme emiyoruz digerini de sagiyorum ama reddettikce ikisinde de süt azaldi gibi hissediyorum. Son iki gündür de uykusunda ağlayarak uyanmalae başladı dün akşam döndüm kolumda salladım döndüm ayağımda salladim döndüm göğsümde uyuttum.  Burun akintisi mi var ondan mıdır bilmiyorum ama.tukendim resmen. Bu atak haftası mi Allah aşkına.. 

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (198 puan) tarafından
4ay 10 günlüğüz. aynı sorunlar birkaç gündür bizde de var. tükendim. umarım geçer. atak haftası diyorlar. 
-Reklam-
0 oy
(403 puan) tarafından
Atak haftası olabilir evet burayı düzenli takip ediyorsanız hemen hemen herkesin bu aylarda bu sorunları yaşadığını görürsünüz bütün bunlar hep geçecek sadece biraz sabır. Zor evet biliyorum ama sabır. Tam 3.5 ay meme reddi ile savaş verdim sonunda bitti şükür. 

Diğer göğsünüzden süt tazyikli mi geliyor ondan mı reddediyor onu anlamaya çalısın veya kabul ettiği göğüsteki süt tazyikli diğeri normal geliyosa o tazyikle süt içmeye alışmış ise diğerini emmek zor geliyo olabilir. Şunu unutmayın bebekler hep kolay olanı tercih ederler bu yüzden meme reddinde biberon verilmesi önerilmez. 

Önce reddetme sebebini bulun ona göre çözüm üretin. Uykuya daldıgında göğüs değiştirin veya ayakta gezinerek emzirin veya hafif sallanarak yatağa oturup yaylanmayı kast ediyorum. Veya bebeği yatırın siz üzerine uzanın. 

Bunlar hep benim denediğim yöntemler dediğim gibi 3 ayı geçik sallayarak gezinerek emzirdim her gören aaa nasıl bebek hiç ömrümde böyle emzirme görmedim deyip moral bozdular ama ben pes etmedim. Ama bebeğinizle hep konuşun tamam canım bak geçti süt geliyor evet sütünü içiyorsun bak diye. Gerçekten benim neme reddi mi bitiren buydu. Artık çok yorulmuştum onca zaöan sonra ve kendim kafamda kesin karar verdim artık bu işi bitiricem diye. Ayakta emzirmeye başlayıp sustugunda oturdum ağlamaya başladı ve kalkmadım konustum hep bıraktı memeyi 2 dk sonra bi daha emmek istedi böyle böyle çok şükür oturarak emzirebiliyorum artık.

Bide bol bol ten teması yapın huzurlu oldugu bir vakitte gündüz olabilir dikkat dagıtacak bişey olmasın bulunduğunuz odada 3. Kişi ya da açık tv ses falan siz üst kısmınız atlet dahil çıkarın sadece teninize temas etsin bebeğiniz onun üstünde de sadece bezi olsun biraz size dokunsun çıplak olarak sevin okşayın sarkı ninni söyleyin onunla konusun o esnada illa emzircem diye odaklamayın kendinizi.

Sağlıkla  büyütün inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 295 göst.
5 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Rozerr02 (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
15 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ipek4646 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 398 göst.
20 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selinayturn (24 puan) tarafından soruldu
...