0 oy
124 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (9 puan) tarafından
Selam hanimlar Oğlum 1.5 aylık son 3 gündür kabız çok az kaka yapıyor başına gelen var mı çözüm nasıl buldunuz yardımcı olur musunuz ? 
Bebek Ayı 1.5

3 Cevaplar

0 oy
(50 puan) tarafından
Hiçbir çözümü yok Allah yardım etsin 2 buçuk aydır çekiyorum 10 günde bir acile gidip lavma yapıyorum her yolu denemiş biri olarak söylüyorum gerçekten çok zor bir süreç kabızlık rabbim size de şifa versin.
(9 puan) tarafından
Sağolasin sizede Rabbim şifa versin
(805 puan) tarafından
Osmolak veya x mdiet gibi kaka yumuşatıcılar kullandınızmı
-Reklam-
0 oy
(492 puan) tarafından
Bebeklerde kabızlık kakayi yapma sıklığı ile değil kakanin kıvamı ile ilgilidir. Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normal yapmaması. Ama keçi kakasi ya da taş gibi yapıyorsa iste o zaman kabız olmuştur ve makat çatlağı olmaması için acilen doktora görünüp tedaviye başlamanız gerekir. Kizim 3-4 ay 10 günde ya da 15 günde bir kaka yaptı sadece anne sütü ile beslendiği için ilk başlarda sorun etmedim. Ama sonradan cok zorlandığı zaman olursa ilk basta fitil kullandım o ise yaramamaya başlayınca doktor lavman yazdı ve ne zaman zorlanirsa lavman yaptım ortalama haftada 1 defa falan. Cok şükür sonradan düzeldi bi sıkıntı olmadı. Ama tekrar söylüyorum bebeğin kendini çok zorlamamasina özen gösterin makat çatlağı olursa acıdığı için kakasını tutar tuttuğu için kaka katilasir yaparken tekrar çatlak olur ve sonsuz bir döngüye girersiniz 
(9 puan) tarafından
Şimdilik öyle bir zorlama yok sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim daha yeni bu  az az kaka yapıyor eskisi kadar yapmıyor ama sıvı dediğiniz gibi sert değil daha uzun sürerse doktra danisicam bilgilendirme için teşekkür ederim
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Canım doktor bize 10 güne kadar normal bebekler de, her bebek hergün yada herseferinde kaka yapacak die bişey dedi, benim bebeğim de 1 aylık. Bizimki de ilk zamanlar çok az yapıyordu dediğin gibi şimdi iyi, bence bağırsak düzenleyici kullanmalısın onu da doğum yaptığımız hastane önerdi çok faydasını gördüm şişe bitene kadar kullan, sonra ara ver sıkıntı yaşarsan yine al ilacı bitene kadar kullan. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 482 göst.
9 Şubat 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Ftmzhra (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 75 göst.
5 Ocak 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ebruş. (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 827 göst.
5 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde MinnieMouse (674 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 333 göst.
9 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde dilekakpınarlı (7 puan) tarafından soruldu
...