0 oy
183 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (21 puan) tarafından
Merhabalar oğlum 15 Aylık 13 aylıkken yürümeye başladı. Tüm evreleri geç yaptı yani geç emekledi geç yürüdü. Önceki aylarda anne diyordu şimdi genelde baba diyo sadece ağlarken anne diyo başka herhangi bir kelime kullanmıyor. Bunun haricinde eliyle birşey istediğinde göstermiyor al ver komutlarına karşı duyarsız kalıyo. Oyunlarla öğretmeye çalışıyorum her çocuğun gelişim süreci farklı biliyorum ama nasıl destekleyebilirim? 
Bebek Ayı 15

4 Cevaplar

0 oy
(1,191 puan) tarafından
Aslında al ver gibi basit komutlari bu zamana kadar yapması lazımdi bana bebeginj getir kumandayı babaya götür gibi basit yönergelere uyması lazım bilinçli en azjnds bir anne baba gibi kelimeleri kullanması lazımdı 
-Reklam-
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Bebeginiz isaret etmiyo mu ? 

Al-ver gibi komutlari anlamasi gerekir. 18 aylik olana kadar en az 5 kelime soylemesi normal kabul edilir. Daha vaktiniz var tabi. Bol bol kitap okuyun,sohbet edin,her seyi karsinizda buyuk bi insan varmis gibi anlatin. Disari cikarin disarida ki gorduklerini anlatin, anlatirken isaret edin. Bak bu agac,cicek,kedi gibi. 

Ekran izletiyosaniz da izletmeyin.
0 oy
(834 puan) tarafından
Tv izliyorsa azaltın hiçbir başka kelimesi var mı mesela benim kızım hadi hayır diyordu o aylarda ayrıca geç yurumemis yürümesi normal.. 
0 oy
(385 puan) tarafından
Komut alip vermiyo demissiniz ya oraya kadar ayniyiz aylarimiz bile ayni ama benim kizim yedinci ayindan beri surekli parmakla gostererek bize biseyleri anlattigi icin hic bi kelimesi yok biz hemen anladigimiz icin tembellik olustu sanirim.

Diger turlu al ver gotur getir otur kalk komutlarini algiliyo babasina bos fincanda kahve goturuyo hatta :) 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 213 göst.
0 oy
6 cevap 382 göst.
6 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zeynep Temiz (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 241 göst.
27 Haziran 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ELİF ÇİFTÇİ (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 114 göst.
...