0 oy
546 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhabalar, 

5 aylik olacagiz 1 hafta sonra. 5 aylik bebeklerinizle nasil vakit geciriyorsunuz? Neler yapiyorsunuz? Bizimki bu ara oyun halisiyla pek oyalanmiyor. 2 ayliktan beri oyun halisina koyuyorum. Oyalayacak bise bulamiyorum. Huzursuzlaniyor. Ve kaliteli vakit geciremedigimizi düsünüyorum artik. Oyun ve oyuncak önerileriniz varsa cok memnun olurum.

Bir de bu ay hangi becerileri gerceklestirmesi gerekir? Örnegin sirt üstünden yüz üstü dönmek, tam tersi dönmek, destekli oturmak vs.

Yorumlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkürler. 

10 Cevaplar

+1 oy
(155 puan) tarafından
Oğlum 5 ay 6 günlük piyanolu oyun halısını seviyor tabi eskisi kadar uzun durmuyor ama yinede vakit geçiriyo hışırtılı kitap aldım onu sevdi bakıyo agzına sokuyo gün içinde bol bol müzik dinletiyorum çocuk şarkıları yada piyano sesi gibi enstrüman sesleri yada masal açıyorum telefondan duyacağı biyere koyuyorum birde çıplak ayak bişeylere dokunmaya bayılıyo gelişimi içinde çok faydalıymış yere battaniye seriyorum orda yuvarlanıyorz :) yüzüstü dönüyo ama terse dönmüyor henüz ben elimle destekliyorum birde aynaya bakmayı çok seviyo
(22 puan) tarafından
Masali deneyecegim. Tesekkürler
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Yorumlarnizi bekliyorum arkadaslar 
(285 puan) tarafından
Kızım 5 aylık  sırt üstü koyuyorum yuvarlana yuvarlana gidiyor. Biberonu tutup mamasını içiyor. Oturtuyorum destekli
(45 puan) tarafından
Canım benim kızım yuvarlanmiyir yere koyuyorum olduğu gibi duruyor hiç dönmeye çalışmıyor doktora danismalimiyim
(285 puan) tarafından
Ben doktora falan hiç götürmedim ne yalan soyliyim. Koydum yere zaten kucağımda taşımayı hiç sevmedim. Alışmasın diye. Uzattım yere biraz yardımla 4 aydan beri. Kalçasından ittim cevirdim kendi çabasıyla dönmeye başladı başta 5 aylık oldu sırt üstü koydum dokunmadım artik kendisi dönmeye başladı
0 oy
(314 puan) tarafından
Bende bekleyeyim şurda 8 gün sonra bizde 5 aylık olacaz kısmet olursa 
0 oy
(64 puan) tarafından
Cok guzel soru ama cevap veren yok galiba biz de 5 gun sonra 5 aylil olacaz bende oyalanacak.bisey bulamiyorum ya bi de surekli kucak istiyor benim kizim daha oturtmadim ben aralikli kucagimda oturuyor onda uzun oturtmamak kaydiyla daha donmeyede baslamadi oyun olarak aynanin karsisinda agzino burnunu falan gosteriyorum benim kizim perdeleri cok seviyor onla oynatiyorum kitap okuyorum qma hemen agliyor genelde kucakta geziyor
(22 puan) tarafından
Ayni benimki de. Kucagima aldigimda asla yere birakamiyorum tekrar. Sadece altini acarsam susuyor.
0 oy
Profil image (1,553 puan) tarafından
Oturuyorum dizlerimi kırıp üstüne oturtuyorum öyle güzel oynuyor ki, şarkılar söylüyorum ayaklarını gösteriyorum harika oluyor 
0 oy
tarafından
Biz de inşallah haftaya 5 aylık olcaz. Oyun halısı dediğiniz gibi artık sıkıldı zeka kartları çok sever konuşur gülerdi artık hiç tepki vermiyor. Bişeyler tutmayı seviyor çıngırak veriyorum eline onu baya seviyor en tipi ana kucağı varonda sallanan oyuncaklars uzanıyor hafif hafif, tutuyor. Pencere karsısında yüz üstü yatırıp dışarıya bakıyor kuş falan uçunca onları takip eder arabalara bakar tuhaf Bi şekilde perde inceler. Bazen yüz üstü iken dönüyor. Oturuyorum çok seviyor.
(64 puan) tarafından
Benim kizim da perde cok seviyor cok inceloyor eliyle cekip konusuyor:))
(22 puan) tarafından
Evet zeka kartlari da artik ilgisini cekmiyor. Hisirtili kitap falan geçti hevesi. Hareketli kitaplar almistim. Erken ama onlari gösterdim renkleri ilgisini cekti galiba. Ama ne oldugu anlayamadigi icin o da uzun sürmedi
0 oy
(191 puan) tarafından
Merhaba. Benim oğlumda 5bucuk aylık. Gün içerisinde biraz pıyanolu oyun halısında kalıyor ama eskıye nazaran azaldı tabı ılgısı. Artık diş belirtilerı oldugundan dişlikli oyuncaklarıyla vakıt gecırıyor. Kartlar aldım o kartları gosterıp kendımce hıkayeler uyduruyorum. Örnegın;bu bir köpek. Köpek bir hayvandır. Köpekler çok tatlı hayvanlardır hav hav hav diye ses çıkarırlar vs vs:) sonra hikaye okuyorum. Birde dogdu doğalı açtığım ingilizce alt yazılı sarkılar baslıgı altında anımal songs sarkılarını dınletıyorum cok sevıyor gunde 5 sefer dınliyor bagımlı resmen:) egzersiz yapıyoruz yuzukoyum yatırıp donme egzersızleri. Yarım donuyor ama daha tam dönemiyor cesaretlendırmeye calısıyorum. Sürekli sevdiğimi soyleyıp evın ıcınde gezınıyoruz falan tum gun bu sekılde gezıyor. Birde hep konusuyorum vc gitsem oglum ben tuvalete gidiyorum birazdan geleceğim diyorum. Normal ınsan gbı davranıyorum ona oda duruyor:) bizim günlerimiz bu şekılde geçiyor. 
(22 puan) tarafından
Sirt agrim var cok şiddetli. Hamilelikten önce de vardi. Simdi daha cok artti. Bir de bir haftadir ayak parmagimda sorun var. Üstüne bastigimda cok zorluyor beni. Kucak o yüzden beni fazlaca zorluyor. Oyalamaya calisiyorum. Sonra da vicdan azabi cekiyorum. Kucagima almazsam kötü etkilenir diye. Ne yapacagimi sasirdim.
(191 puan) tarafından
Haklısınız artık buyudu agırlastı. Her zaman kucaga alamayabılırsınız. Kendınızı kotu hıssetmeyin  çok durmayan sureklı kucakta huzur bulan bır bebekse bır sey dıyemem ama ben yerde yatıeıyorum bende yannda sırt ustu yatıyorum sacma sapan hateketlerle oyuncaklarla oyalayabılıyorum. Hem bende uzanmıs oluyorum. Her fırsatta kendınızı dınlendırmek ıcın fırsat kollayabılırsınuz ama tabı huzursuz bebekse bana konusmak kolay gelir:)
0 oy
(33 puan) tarafından

Benim kızım da haftaya 5 aylık olucak hangi tarihte doğdu ? :)

(22 puan) tarafından
Merhaba.21 eylül de dogduk biz:)
(33 puan) tarafından
Biz de 22 Eylül :)
0 oy
(460 puan) tarafından
oyun halısına 3 aylıkken itibaren koydum şimdi oyun halısını deviriyor sıpa :)
(22 puan) tarafından
Max. 10 dk zaman geciriyor oyun halisinda.
0 oy
(1,558 puan) tarafından
4 buçuk aylıgız genelde pusette oturur cıngaragıyla oynar fazla sürmez sıkılır ewde dolaşırım biraz televizyon izleriz muhabbet ederim ona Bi şeyler anlatırım yada şarkılar söylerim. Egzersiz yaptırırım emekleme pozisyonunda duruyor başını dik tutuyor destekli oturuyor örümcekdede oturur çok sever. Oyuncakları güzel kavrıyo. Ufak ufak dönmeyede başladı bu ara :) 
(22 puan) tarafından
Masallah sizinki erkenci baya :) ya da bizimki gec kaldi. Kiz mi erkek mi bebeginiz? Erkek cocuklar biraz daha erken gelisim gösterir derler. Masallah:)
(1,558 puan) tarafından
Sagolasın prenses benimki :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 249 göst.
11 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ezoli (297 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 323 göst.
29 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde edsa_32 (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
10 Eylül 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde EceBebek (322 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 236 göst.
5 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gul0303 (96 puan) tarafından soruldu
...