0 oy
408 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
6 aylık bebeğim mutfakta köşe takımlı yemek masasınin köşesine anakucahi ile koydum. Düşmesin diye de masayı iyice yakınına yaklaştırdim mutfakta kayınvalidem de vardi ben de bir dk ligina dışarı çıktım. Ağlama sesi geldi koşarak gittim düşmüş. Çok ağladı yüz üstü düşmüş aslında çok yüksek değil ama masanın ayağına çarptı diye endişe ettim. Hemen acile gittik. Tomografi röntgen çektirdik elhamdülillah iyi ama ben çok korkuyorum. 
Bebek Ayı 6 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(3,520 puan) tarafından
Genelde boyundan yüksek yerlerden ve sert bir şekilde vurunca tehlikeli oluyor. Eger kusma, gözlerde kayma gibi belirtiler yoksa sadece 2 saat uyutmayin ve uyudu diyelim yarim saat sonra uyandırın tepki veriyor mu diye bakin. Onun dışında zaten yapılacak seyi yapmışsınız. 
-Reklam-
0 oy
(68 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun telefon feneri ile gözlerine ışık tutun takip var mı birşeyler takip ettirin Rabbim meleklerimizi koruyor birşey olacağını sanmıyorum fışkırır tarzda kusma ve bilinç bulanıklığı yoksa rahat olun zaten tomografi de çekilmiş bundan bir ders çıkarıp daha dikkatli olalım inşallah bizim aklımıza gelmeyen şeyleri çocuklar 1 saniyede yapıyor malesef 
(2,469 puan) tarafından
Telefon feneri bebeğin gözleri için çok tehlikeli bir durum. Körlüğe kadar yol açabiliyor canım.
(68 puan) tarafından
Evet uzun süreli kullanımlarda haklısınız ama gittiğinizde doktor bile muayene ederken gözüne ışık tutacak göz bebekleri küçülüp büyüyor mu diye tek seferde körlüğe neden olacak bir durum yok (sağlık personeliyim)
(2,469 puan) tarafından
Evet biliyorum kızım görmüyor ve düzenli göz kontrolüne gidiyoruz 13 aydır. Ama gittiģimiz tüm göz doktorları siz merak edip bunu evde telefon feneriyle yapmayın dedi. Işıklı çalışmalar yaptırıyorlar bize ve hep uyardıkları nokta ışığı göze direk tutmayın önüne şifon bir kumaş vs koyup ışığın şiddetini kesin oldu.

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 2,499 göst.
20 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cansuuu08022021 (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 285 göst.
0 oy
3 cevap 216 göst.
0 oy
2 cevap 218 göst.
...