0 oy
412 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (696 puan) tarafından
Bebegim 20 günlük.Hem anne sütü hem de ardindan mama veriyorum. Sonra gaz çıkarmaya uğraşıyorum.Ama olmuyo sanki.Uyutma konusunda da bir yöntem bulamadım.Genelde meme veriyorum tekrar ,5 dk.sonra dalacak gibi olunca memeyi çekip kucagimda tutuyorum.Sonra yatagina koyuyorum.Neyse gaz dogru dürüst çıkaramadığım halde bebegim böyle uyuyor,uyanıyor. Yanı ağlayıp mizmizlanmiyor cogu zaman.2 saat sonra tekrar besleniyor bu sekilde.Gaz çıkarmadan uyumasinda bir sakinca var midir.Bir türlü o gaz çıkarma sesini duymadim hıc.Annem ve halası hatta babası yapabiliyor.Ama ben hala yapamadim.Yine de çok sorun olmuyo gibi.Siz ne dersiniz.

4 Cevaplar

0 oy
(523 puan) tarafından
Emzirirken biraz emzir sonra gazini cikart tekrar ve memeni hep aralarda gazini cikart mamada da ayni sekilde biraz icsin sonra gazini cikart omzuna koy basini ve sirtina hafifce vur ozaman cikartir yoksa karni agrir sislik olur bebeginizde
(696 puan) tarafından
Aslinda yapıyorum omzuma koyup ama o gark sesi benim elimde bir türlü gelmedi. Hala öğrenemedim.Kitaplara bakıyorum,internete bakıyorum.Biraz sanki zor cikiyo gazi.Cabuk pes ediyo da olabilirm.Tesekkur ederim yorumunuz için.Daha dikkatli yapmaya calisacam inşallah
-Reklam-
0 oy
(104 puan) tarafından
Biogala diye gaz damlasi var eczanede o cok etkili ben ilk damlasinda etkisini gordum cok iyi gaz cikartiyo sonradan istersen onu kullan bebeginde rahat eder gazi cikinca benim bebegim 30 gunluktu kullanmaya basladim cikartamayinca
(696 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
0 oy
(622 puan) tarafından
Canim memeden sen cekme bebeğin tam uykuya daldiginda bırakır zaten sonra dik vaziyette gögüsüne tuttur sonra sirtini sıvazla sonra elini kubbe gibi bosluk kalacak sekilde yapip ritmik ve yavss sekilde pat pat vur bel hizasinin az yukarisina sonra bir daha sivazla ve sonra gene pat pat vur yavaşva birde bebegini cok yatik emzirme gövdesi ve kafasi biraz yuksek olsun bu gazı engeller.
(696 puan) tarafından
Teşekkürler.
(622 puan) tarafından
Omzuna koyma canım gazi çıkartırken dik vaziyet gögüs bolgende cikarttir gazini.
(696 puan) tarafından
Bir de memeden çekiyorum dedim ya, aslinda bu işi en son doyduktan sonra uyuması icin 5 dakikaligina meme verince yapıyorum.Cekmezsem ağzında meme varken uyumuyor.Saatlerce emiyor.Yavasca çekiyorum.Kucagimda tutuyorum biraz.Yanlis mi yapıyorum.Yalanci meme almıyor.Baska da uyutma yolu bulamadim.
(622 puan) tarafından
Emzik vermek istiyorsan memeni cikartikrn emziği aradan ağzina koy. Hic anlamaz bile uykuda oldugu icin meme sanip emiyor ben oyle alıştırdım tum çocukları çevremde.
(696 puan) tarafından
Aslında emzik kullanıp kullanmamak sorun  değil,bir şekilde uyusun da...Ağzından atıyor.Ama bir de dediginiz gibi deneyim..
(622 puan) tarafından
Dene canim insaAllah işe yarar. Emzikle uyur
0 oy
(119 puan) tarafından
Emzirdikten sonra kucagina Al midesi omzuna gelecek sekilde 1 2 dakika icinden say istersen elini avuc sekline getirerek hafifce sirtina vur gazini cikarir eger duz tutarsan bebegi gazi daha zor cikar midesini omzuna getir cikarir.Eger omzunda cikmasa iki ayaginin arasina Al ellerini duz sekilde sirtindan asagiya dogru hareket ettir gazi cikar.Ama her emzirmeden sonra muhakkak cikar sesini cikarmaz mide gazi icin ama ileride reflu olur bilgin olsun.Onemli yani anlayacagin geceleri zor cikiyor ama Sen cikarmaya Calis gerekirse yataginin etrafinda bır iki tur dön. 
(696 puan) tarafından
Sagolun.Yapmaya calisacam inşallah.Biraz daha dikkatli uğraşacam.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 791 göst.
12 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yıldızs (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
23 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aylamdunyam (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
23 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 3mhnads (4,095 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 180 göst.
8 Mart 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aksam (86 puan) tarafından soruldu
...