0 oy
654 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (167 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

Sevgili anneler tetenoz aşısının 3 dozunu ne zaman vuruldunuz? Ben doğum yapalı 9 ay olmak üzere ama ebemiz bize 3 dozu ne vurdu ne bilgilendirdi en son gittiğim de yoktu arkadaşı bi ara uğra dedi gene yoktu kızın aşısında burdurursun dedi de iyice sinir olmaya başladım. 

3 Cevaplar

+1 oy
(1,019 puan) tarafından
Geeç kalmişsin canım. Bebeğin 1 aylik aşısinda yapiliyordu. Bende yaptirmayı unuttum , ebeye söyledim geleyim mi diye , yok gelme gelecek ay yapariz diye geçiştirdi. Bende gitmedim ve yaptirmadim.
tarafından
yeniden gösterildi
Doğumdan sonra tetonoz aşısı mı vuruluyor ben ilk sizden duyuyorum bana hiçbir sağlık görevlisi böyle bir bilgi vermedi 5 ay oldu doğum yapalı
(1,019 puan) tarafından
Evet canim hamileyken iki doz vuruluyor. Ikinci doz vurulduktan 6 ay sonra 3.doz vuruluyor. 3. Dozdan 1 yil sonra 4. Doz vuruluyor. 4. Dozdan 1 yil sonra 5. Doz yapılıyor. Eğer 5 doza tamamlarsan diğer hamileliklerinde aşi yapılmaya gerek kalmıyor. Ömür boyu bu aşı seni koruyor. Sadece gebelikte 2 doz aşı yapıldıysa , yeni gebelikte yine aşı yapılması gerekiyor. Sanırım sağlık bakanlığı gebelerde takibini önemsediği için  ebeler hiç bilgi vermiyor 5 doza tamamlamayla alakalı. Gebelik okulunda öğrendim bende.
tarafından
Sağolun bilginiz için teşekkürler :))
(167 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim malesef köyde oturuyoruz ve bunlar daha kendileri bile bilmiyor ilçe de olan arkadaşlarımı aşıya arıyorlar çocuğun aşısını ben kendim takip ediyorum gidince de gelirsin sen akıllısın diye aramadık diyorlar şimdi artık 3 olamaz mıyım 9 aylık oldu kızım ikinci dozu da şubatta vurdular. Olmasak bile 2 doz korur mu bu ara çok sakarım ya elimi kesiyorum ya benzeri ondan merak ediyorum kuzum.
(1,019 puan) tarafından
Canim gebelikte aşı belli bir süre koruyor ama süresinden emin değilim. Sanirım 2 doz aşı yapılınca 2 yila kadar koruyordu. Aslinda ebelerin ilgilenmesi gerek tüm aşılarla. Sağlık bakanlığı çok önem veriyor aşılamaya. Sen ebeyi şikayet etsen soruşturma geçirir. Bizim burda çocuğun aşısına gitmeyince ebe arıyor , doktor arıyor , il sağlık müdürlüğü arıyor.  Heleki son zamanlarda aşılar için çok baskı yapıyorlar. Benim ailemde köydeydi onlar aşıya gitmezdi gezici sağlık ocağı gelip aşılarını yapıp giderdi. Senin ebe işini yapmıyor sanırım.
(167 puan) tarafından
Malesef iki sene ise iyi zaten 2 dozu yapalı 9 ay geçti üstünden. Buldum kuzum resim ekledim teşekkür ederim. Bu doğru ise sıkıntı yok.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,266 puan) tarafından
3.doz bebek 3 aylıkken vuruluyor ben haftaya olcam hatta
(167 puan) tarafından
Bana 6 ay dediler sonra da oyaladılar malesef.
0 oy
(325 puan) tarafından
İkinci dozdan 6 ay sonra vuruldum ben 
(167 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 151 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
23 Kasım 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde SemaGvnc (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 83 göst.
14 Kasım 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Handebilal (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 129 göst.
16 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mihriban1212 (50 puan) tarafından soruldu
...