0 oy
169 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (81 puan) tarafından
Arkadaslar bebegim 2.5 aylık doğduğundan beri gunduzleri oturma odasinda uyuyor. Tv acik oluyor biz de konusuyoruz yaninda . Hatta bazen yegenlerim geliyor bagriş cagris.. ama uyuyor yine de sesten hic etkilenmiyor. Merak ettiğim bu aylarda zaten etkilenmez diyorlar. Ben de seste uyuyabilmesini istiyorum acikcasi ilerde sıkıntı cekmesin diye. Bu konuda bilginiz varsa faydalanmak isterim ne zaman sesten etkileniyorlar genelde?
Bebek Ayı 2.5ay

2 Cevaplar

0 oy
(1,526 puan) tarafından
Genelde ilk 2-3ay kendini hala anne karnında zanneder ve sesten etkilenmez sonrasında ses hassasiyeti baslar derler, ama bebege göre de değişebiliyor. Kızımda dediginiz gibi seste uyumaya alışsın diye hep sesli ortamda uyuttum, şuan 4 yaşına gelmek üzere hala her ortamda uyur isterse bangır bangır müzik olsun etkilenmez.

Ama 3 yaş küçük kardeşi var, ona da aynı şeyi uygulamaya çalıştım yenidoğan döneminden itibaren seste uyusun istedim ama daha yenidoganken bile ses ve ışıktan rahatsız olduğunu bariz belli ediyordu. Sessiz ve ışıksız ortamda çok güzel uyuyordu, yine de 2 aylık olana kadar falan yanımızda da uyuttum bir süre alışsın diye ama yine de alışamadı. Sonra bıraktım, gece gündüz her uyuduğunda sessiz ortama götürüyorum yatağında uyuyor, bazen sessizce odaya girdiğimde bile uyanıyor. Napalim her çocuk farklı;)
(81 puan) tarafından
Gercekten oyle her cocuk farkli. Kardesler bile birbirine benzemiyor. Demekki sesten etkilenince belli ediyorlar rahatsiz olduklarini :) tesekkur ederim cevabiniz icin
-Reklam-
0 oy
(1,192 puan) tarafından
Aslında anı seslere irkilmesi lazım bu aylarda işitme testinj geçti ise sıkıntı etme belki de öyle alıştı
(81 puan) tarafından
Testi gecti evet olabilir tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 335 göst.
30 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aybüke Cansu♡Fatoş (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 194 göst.
14 Aralık 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Gül_bahar (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 335 göst.
0 oy
6 cevap 429 göst.
13 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...