0 oy
849 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (67 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
benim bebeğim 2 aylık, uyanık olduğu her an ağlıyor... emmediği için sağım da yapmaya çalışıyorum ve dişlerimi fırçalayacak vakti zor buluyorum, bakımsız ve uykusuzum... (bu soruyu şu an sağım yaparken yazıyorum, bir elimle de bebeğin arabasını ileri geri itiyorum salonun ortasında)

2-3 aylık bebekleri olan çok kadın gördüm, tertemizler, pırıl pırıllar... acaba onların bebekleri alt değişimi ve beslenmeden sonra çok zorlanmadan uyuyorlar mı

17 Cevaplar

0 oy
(1,255 puan) tarafından

İlk 3 ay çok rahattım tabi az buçuk zorluklar yine oluyordu kabul ama oğlumu karnını doyurup altını temizlediğimde nereye koyarsam orda kalırdı kendine bakınırdı işim bitince de onla ilgilenirdim sadece atak zamanları bizi çok yorardı 4. Ayında kaynanamlar kucağa alıştırdı şimdi 6.5 aylık yatır yatırabilirsen bir yere gün boyu sürekli yapışık ikiziz en fazla ayrı durduğumuz süre mama sandalyesine koyup 5 dakika durması :ermm:

(67 puan) tarafından
"altını temizlediğimde nereye koyarsam orda kalırdı kendine bakınırdı işim bitince de onla ilgilenirdim"

:) okurken huzur buldum... bebişimin canı sağ olsun ama pilim bitti resmen 2 ayda.
(1,255 puan) tarafından
Hareketli bir bebişin var merak etme bir kaç ay zorluk yaşarsın birşeylere ilgi duymaya başlayınca az da olsa bir nefes alma zamanın olur sağlıkla büyüsün minik
-Reklam-
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Benim kızımdan 1.5 ay sonra arkadaşın yeğeni olmuştu. Çocuk o kadar uslu ve sessizdi ki doktor kontrolünde kilo alımı az çıkmış, doktor bu çocuk doymuyordur demiş. Ama çocuk hiç aglamadigi için doymadigini anlamamislardi. Çocuğu kim kucağına alsa ya da bı yere yatirsa sessizce duruyordu, gik sesi cikmiyordu. Benim kızımı babam 5-6 aylık olana kadar kucağına alamadı çok ağladığı için. Kolay bebek diye bir şey bence kesinlikle var ama benim kızım değildi. 
0 oy
(140 puan) tarafından
Malesef canım kolay bebek kendiliginden olan bebek gibi birşey sanırım bende iki kız annesiyim ilk kızım hiç zorluk çıkarmadı karnını doyurur altını temizler yatırırdım hiç ağlamaz yada huysuzluk yapmazdı komşular bile evde hiç bebek varmış gibi değil derlerdi ama ikinci kızım herşeyin tam tersi ağlıyo huysuzluk zaten 7-24 bende biran önce büyüsün istiyorum gelecek mi o günler
0 oy
(4,092 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Var var kesinlike var. Bakin benimki 15 aylık. Doğdu doğalı uyku problemi var. Gece sayısız uyanıyor. Hatta bi aralar 2 3 saat uyumuyordu da... Ama eltimin 2.oglu öyle usluuydu ki. Nereye bıraksa orda sessizce dururdu. Yine kuzenim doğum yaptı maşallah bebeğin ne gazi varmış ne bir şeyi gayet güzel uyuyormuş. Yine bi arkadaşım bebeğinin 4 aylıkken gece sadece 1 kere uyandığını söyledi. Siz öyle bebeğim uyumuyor durmuyor diyenlere de inanmayın. Eğer bi bebeğin gaz problemi olmazsa rahat oluyor.


Bu forumda da okudum. Bebeği doğdu doğalı uslu olan, hiç ataklara girmeyen kendi uyanıp kendi oyalanan bebisler... Benimki sağolsun ataktan çıkmıyor 
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Bir tanıdığım var bize gelirdi cocugunu kenara koyrdi çocuk uyur uyanır hiç ses yoktu hep imrendim 2 çocuğum var Allah'ım sağlık versin herşeyden önce herkesin çocuğuna ama 3.5 senedir uyku nedir bilmem :) 
0 oy
(316 puan) tarafından

Her bebek aynı değil sanırım bir de bizden kaynaklı çok üstüne titreyip kucağa alistirinca da durmuyorlar. Yengemin kızı var oğlumla aynı zamanda doğdu çok akıllıydi karnı doysun felan yeterdi. Kucağa alıştırmadilar. Ben ***** gibi sürekli ih dedikçe eh dedikçe kıyamadım aldım ve oğlum 1 yaşına girecek hayal kucak diye pacama yapışıyor. Emekleyerek gelip kucak istiyor hiç dirmuyor. Zaten doğduğunda da pek duran bir bebek değildi. Yani bebekten bebeğe değişiyor. Ben hiç bakımın ne olduğunu unutmuştum ilk zamanlar çok şükür şimdi az çok biseyler yapabiliyorum büyüdükçe düzenlir diye umut ediyorum :D

0 oy
(319 puan) tarafından
Kardeşim açık soyluyorum. Çocuğunu rahatsız eden bir durum var onu cozmen gerek. Ben 1 yaşına kadar çocuğum olduğundan haberim olmadı. Ne uykusuz kaldım. Ne rahatım kaçtı. Ama yaptıklarımı yazayım. Doğduğu günden itibaren emdikten sonra tuvalete götürüp çişini yaptırdım. Böylece sık sık uyanmadi. Gece gündüz yanımdan ayirmadim anneye yoksunluk hissetmedi bana doydu. Gece meme hep açık yattım o uyandikca ağlamadan direk memeye ulaştı. Ben hazır bez ve ıslak mendil gibi kimyasallar kullanmadım. Böylece ne enfeksiyon ne kabızlık, ne pişik hiç birini yaşamadık. Alt temizliğimiz su ve sabundan oluştu. Çocuk zaten altı temiz karnı tok anneye doymuş olunca bu çocuk ağlamadi yormadi. Çocuğun dilini bugünlerde öğreneceksin. Onu gözlemle. Mesela emince direk karnını ovala ardından çişini mutlaka yapacak. Önemli bir hastalık yoksa çocuğun tek istediği şeyler bunlar aslında. Bunları yaparsan sen rahat edeceksin. Bunların hiçbirinin çocuğa zararı yok. Hepsi altın bilgiler. Bugün bunları yapmaya üşenen insanlar var. Hepsi de çocuk bakmaktan bitkin durumdalar. Çocuklar hasta oldukça ilaç da veriyorlar. Oysa ki anne bilmeden çocuğunu hasta ediyor. 
(67 puan) tarafından
bebeğim emmiyor. 15-20 saniye emip ağlamaya başlıyor. formul mama veriyorum. eğer vakit bulabilirsem de sağım yapıyorum, sağdığım sütü veriyorum.
(319 puan) tarafından
Gözüm biberondan emmeye alistiysa seni asla emmeyecek. Çünkü memeden çekmesi çok zor. Mamayla besledigin için kabızlık sorunlarınız da baş gösterecek. O zaman da 24 saatten fazla dışkısını yapmazsa zeytinyağıyla makatini ovarak mutlaka dışkılama refleksini uyar. Kabızlıgi sık yaşarsa bil ki ilerde hırçın bir çocuk olacak. Sana tavsiyem bir kaç gün sadece memeni ver. Mecbur memeye sarılacak. Seni emdikçe onun ağız florasindan neye ihtiyacı var beynin anlayacak ve ona göre süt verecek. Vücut böyle muhteşem bir yapı. Bunlar tabi yanlış anlama yargılamak için degil. En doğal ve temizi varken kimyasaldan cocuklari kurtarmak için. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Senin benim yok. Hepsini gozetmeliyiz. Deneyimli çok çok arastirip okumuş bir insan olarak en önemlisi deneyimlerle bunlari kazanmış olarak yazıyorum. Allah'a emanetsin :)
(1,833 puan) tarafından
Farklı anne siz tuvalet iletişimimi uyguladiniz inanirmisiniz ben bunu 41 yaşındayım ben oğlum 1.5 yaşında öğrendim okudum kendimi okadar cahil gibi hissettimki diğer konularda hem fikirim yavrum 22 aylik hâlen yanımda uyur iyce doysun bana ben ona diye 3 yaşa kadarda böyle olcaz yok alışmasın etmesin ben tamamen karşıyım alışsın
..
(319 puan) tarafından
Ne güzel ablacim anneliği asıl sen yasiyorsundur. İnsan bir yaştan sonra her şekilde bilinçli oluyor :) cocugunla mutlu huzurlu ol insallah.
0 oy
(559 puan) tarafından
O pırıl pirillik nasil oluyor hiç bilmiyorum bizde 3 ay 10 günlüğüz başta gaz sorunumuz coktu gazı olduğunda hep ikinirdi ama ağlama yoktu sadece gece meri gözünü bile kırpmazdi 2.ayda gaz sorunumuz bitti bizim rahatladık. Durduk yere ağlamaz mizmizlanmaz çok rahat bir bebek ama gene de yoruyor tüm gün onunlasin emrine amedeyim inan bende pırıl pırıl değilim... Yalnız değilsin nerak etme bu günlerde geçecek. Düşün rahat bir bebek olmasına rağmen 1.5 hafta banyo yapamadım. 
0 oy
(81 puan) tarafından
Benim kizimda 2.5 aylık uyanik oldugu saatlerde surekli oyalamamiz lazim yoksa kendi kendine duran bi bebek degil hele kucagina alip oturmanin mumkunati yok kucagina aldiysan gezdirmen lazim. Pestilim cikiyor aksama kadar. Hele disari cikinca surekli emmek istiyor ve hep agliyor  avmye cafeye gittigimizde surekli agliyor o yuzden evde oturmak daha kolay geliyor artik. Dediginiz gibi kendime bakmak şoyle dursun ev isleri cocuk zor yetisiyorum. Yine de varliklarina bin sukur.. Allah yardimcimiz olsun insallah
0 oy
(3,788 puan) tarafından
Olmaz mi. Benim ki 18 aylik sukur 1 aydir uykulari duzeldi. Gunduzleri 2 saat uyuyo. Gecelerids 1-2 kez kalkiyo. 17 ay gece saat basi kalkti bazi donemler kalkti 2 saat oturdu agladi. Ek gidayi zor yer ,tum gun evi dagitir,duz duvara tirmanir ama bunlar suan cok basit seyler uyku konusunun yaninda.

Bence bi bebegin uykusu guzelse hersey daha kolay oluyo. Arkadasimin bebegi dogdugundan beri aksam 10-sabah 10 deliksiz uyur. Gunduzde 1-5 arasi deliksiz uyur. Arkadasim cok mutlu,huzurlu,enerjik,bakimli,evi temiz,yemek yapar,gunduzleri yatar uyur,tv izler. Bebegin uyumasi guzel biseymis kisaca. Yoksa cocuk buyutmek hep zor ama bebegi uyuyanlar daha sansli bence. Herseyin bi telafisi oluyo ama uykunun yerini hic bisey tutmaz.
0 oy
(608 puan) tarafından
Bilmiyorum ama bildiğim tek şey var evde terör estirip anneyi babayı yoran ama bir misafirliğe gidip orada çok uslu olan asla yormayan bir bebeğim var. 
0 oy
(1,833 puan) tarafından
22 aylık oğlum hâlen paspalim saçımı duşumu özel ihtiyaçlarimi yemeğimi hatta kahvemi bile zar zor yapıyorum bence çocuktan gidiyor bu işler ne arkadaşlar var 3 çocuğu şıkır şıkır bugün bir bayramlık giydirdim bezimiz işkence 1 saati buluyor takmak zaten kendimde ne bayramllik giydim nede bir resmimiz var ben artık bir hayatımın olmadığını bugün daha iyi anladım....
0 oy
(9,132 puan) tarafından
İki hafta var ilk çocukta resmen insanlıktan çıktım. 6 ay. Ne kuaför, ne yemek, ne ev işi. Sürekli elimde emen bir çocuk. Ne gece ne gündüz. 

Ama kardeşi emip uyudu. Öğle uykusu diye birşey varmış mesela ilk çocukta hiç bilmezdim. Doyan çocuk uyurmuş. Yıkanınca huzur bulurmuş. 

Ama sizin henüz 2 aylık olduğu için normal. 
0 oy
(168 puan) tarafından
9 üncü aydan bildiriyorum  tuvalete  zor gidiyorum  bende öyle insanları  görünce  hayret ediyorum  takdir ediyorum. 
0 oy
(46 puan) tarafından
Sağım yapmayı bırakabilirsen bir tık rahatlarsın canım bende senin gibiydim lansinohun silikon uçlarını dene bebek daha rahat emer çok ağlıyorsa gaz problemi de olabilir gaz damlası mutlaka kullan önce kendi psikolojini rahatlatman lazım ki bebeğe güzel bakabil
0 oy
(260 puan) tarafından
Linç yiyebilirim ama hiç önemli değil sağarak beslemek kadar büyük bir saçmalık yok sağım makinaları bunun için üretilmiş olamaz anne yanında olmadığında sütünü sağıp birakabilsin diye varlar insanın hayatını felç ediyor kesinlikle önce bundan vazgeçin ya emsin ya mama içsin.hem de uyumayan ağlayan bir bebekle bunu yapmanız imkansız zaten.once sağlıklı bir anneye ihtiyacı var o bebeğin.emzirme danışmanından yardım alın hastanelerde bile var.ve mutlaka gaz ilacı kullanın bunun çözümü var ben oğlumda kullanmadığımda sabaha kadar ağlar uyutmazdi bikac ay kullan yazık bebek de acı cekmesin dilersen öneride bulunabilirim gaz damlası kesin çözüm 
(260 puan) tarafından
Ayrıca kuzenimin çocuğu 40 günlük 40 gündür emiyor uyuyor bazı anneler şanslı.siz de bu dönemi atlatacaksiniz merak etmeyin parka gideceksiniz pikniğe gideceksiniz size anne diyecek sarılacak en zor dönemi yeni doğan dönemi
(67 puan) tarafından
Ağlayan ve  uyumayan bir bebekle 2 saatte bir sağım  yapmak kesinlikle insanın hayatını felç ediyor.
2 kere emzirme danışmanıyla çalıştım. Bir sonuç elde edemedim. Emzirme danışmanları da düzenli sağmamı istediler, EDS (emzirme destek sistemi) ile beslememi istediler. Denedim de ama olmadı.

Ben hamilelik dönemimde emzirme eğitimi almadığım için çok pişmanım. Türkiye'de yaşamıyorum, şu an yaşadığım ülkenin dilini tam öğrenebilmiş değilim (hep evdeyim, hiç sosyalleşemedim). Kesin buradaki hastanelerde de o eğitim veriliyordu ama konuşup anlaşamadığım için haberim olmadı. Ve ilk günden işi sıkı tutmadım.

Emip, uyuması...  :) Ne süper olurdu. Benim bebeğim emmiyor ve uyumuyor.
0 oy
(172 puan) tarafından
Var var ama bize denk gelmez :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 406 göst.
3 Aralık 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Özgiss (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 180 göst.
17 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Erra12 (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 423 göst.
26 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Şükran44 (67 puan) tarafından soruldu
...