0 oy
299 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (136 puan) tarafından
Bebegim 1.5 yasindayken calismaya basladm anane babaanne donusumlu bakiyorlar  .. eylul ayinda 2.5 yasinda  olacak yarim gun ozel krese mi gondereyim yoksa yanima mi alayim (3 yas sinifi) ben de devlette anasinif ogretmeniyim yada anane ve babaanne bakmaya devam mi etsin karar veremiyorum  

Erken yasta krese gonderenler cocuklarinda olumsuz bir durum yasadilar mi sık  hastalanma disinda 

Anane ve babaanne baktiklari sure boyunca  bizimle kaliyorlar haliyle aile hayati etkileniyor bunaliyor insan

5 Cevaplar

0 oy
(7,202 puan) tarafından
Ben göndermedim ama etrafımda gönderenler memnun sosyalleşmesi ve sorumluluk alması  daha güzel oldu diyorlar 
(763 puan) tarafından
Ben de 2 buçuk yaşında kreşe göndericem. Haftada 4 gün- yarım gün şeklinde. Bence çok iyi olur sizin için de. Babaanne/anneanne ile öğrenebileceği şeyler kısıtlı. Okulda arkadaş edinir, sosyalleşir. Zararının değil aksine çok faydası olacğına inanıyorum. Sizinle aynı sınıfta olma konusunda bir bilgim yok. Anne/öğretmen kavramını bu yaşta ayırt edebilir mi, tamamen sizin çocuğunuz ile alakalı. Mesela önce normal kreşe, başka bir yerde başlayabilir. Ortamı, sistemi öğrenir, anlar. Sonrasında yanınıza alabilirsiniz belki.
-Reklam-
0 oy
(3,784 puan) tarafından
Siz zaten okul oncesi grup egitimcisisiniz :) egitim ne kadar erken baslarsa o kadar iyi aslinda. Bizim ulkemizde cok gec baslaniyo. Anneanne-babaanne ile artik cok sıkılır ve biseyler ogrenemez. Ayrica sosyallesmesi de lazim. 

Kendinizle goturmenizi onermiyorum. Ogretmen nedir,okul ortami nasil olur bunlari bilsin. Siz gozunde annesiniz ogretmen figurune oturtabilir mi bilemem. Cocugunuzla nasil ilgilenirsiniz ,nasil olur sinif ortami. Belki diger cocuklarla ilgilendiginiz icin olumsuz anlamda da etkilenebilir. Ben kendi sinifima goturmezdim. Kendi cocugumu sinifta dusunemiyorum. Ogretmen olarak baska,anne olarak baskayim. 

26-27 aylik olunca 8-4 arasi krese gidecek. İznim bitiyo. Eger bakacak birisi olsaydi, 8-12 yollardim. Biz de sartlar boyle. 

Tabi bi de sizle kaliyolarmis, ozel hayatiniz aile yasaminiz cok etkileniyodur. İnsan yeri geliyo annesine bile katlanamiyo tahamul edemiyo. Cocuga baktigi icinde cok bisey diyemiyosunuzdur. Kres iyidir hemde yarim gun gidecekmis.
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Ben 2 cocgumuda 3 yasinda anasinifina hazırlık sınıfına verdim bir sorun yaşamadık
0 oy
(3,556 puan) tarafından
Ben kreş konusunda noroloji doktoru ile konuşmuştum. Benim bebeğim eylul ayında 26 aylik oluyor. Doktoru daha küçük olduğu icin eylülden sonra yarim gün olarak baslatabilecegimi belirtmişti. Kres zaten kesinlikle önerdi. Sizinki 2.5 yasinda ise yarim gün baslayabilir. 3 yaşından sonra da tam gün olarak devam edebilir ya da yanınıza alabilirsiniz.
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Kızım 32 aylık başladı kreşe, çok sosyal bir çocuk zaten 2 yaşından sonra çok sıkılıyordu evde, ben ne yapsam tek başına yetemiyordum. Ilk hafta alışma sürecinde yarim gün diye gittik, 4 .gun öğle yemesinden sonra arkadaşlarının uyuma hazırlığını gördü. Bende uyuyacaktım uyutmadı öğretmenim diye çok bozulmuş bir şekilde geldi eve :) 5. Gün uyumaya başladı okulda, ondan sonra tam gün olarak devam ettik. Memnunum gelişimini de olumlu etkiledi bir anda kelime sayısı arttı, öğrendiklerini evde bende öğretebilirdim belki ama grup icin de yaşamayı bir grupla birlikte olmayı kurallara uymayı hatta grup içerisinde birey olarak varolmayi öğrendi diyebilirim. Bir de akademi bilgiyi verirsiniz belki ama sosyallik başka bir şey, okulda tam bir bilgi akişi icinde gibi her öğretmenden farklı bir şey goruyor, her arkadaşından farklı bir şey duyuyor. Bir de kişisel bakımı öğrenme konusu okulda daha hızlı oluyor gibi, evde benimle olsa ya aceleden ya kiyamamaktan sürekli çocuğa mudahale oluyor ama okulda kıyafet giymekten kişisel hijyene kadar önce çocuğa olanak tanıyıp sonra kendileri eksik kalani tamamlıyorlar. Okuldan sonra ben ne zaman yardım etmeye çalışsam ben ya yaparım sen dokunma diye uyarmaya başladı beni.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 259 göst.
30 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Almira8 (623 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 128 göst.
8 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Almira8 (623 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 157 göst.
28 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Almira8 (623 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 231 göst.
21 Şubat 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aysedemir_42 (224 puan) tarafından soruldu
...