0 oy
191 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (43 puan) tarafından
Merhabalar , kızım 13 aylik  7.700 kg .. 6.  Aydan itibaren ek gidaya başladım ilk başlarda ek gıda yiyordu. Yaklaşık 2 aydır yemek yedirmekte  xok zorlanıyorum ne verirsem vereyim bir lokma alıp ağzında tutuyor. Anne sütü alıyor sadece nolur bu durumu yaşayan varsa yardımcı olsun.Ayina göre kilosu az diyor bütün doktorlar. Mama yada gerek yok diyorlar ek gidaya başladığım içinn. 
Bebek Ayı 13

1 cevap

0 oy
(3,792 puan) tarafından
Bebeginizin dogum kilosu ve boyu nedir, suan ki boyu kac cm ? 

Benim bebegiminde bazi donemleri oldu agzini acmadi, agzina aldi yutmadi falan. Ben onune kafasini dagitacak biseyler kouardim kitap,oyuncak falan oyle yedirirdim. Bi de eline verdiniz mi kendisi yesin, ben bazden onune koyarim. Mesela makarna haslayip onune koyun. Oynasin biraz az bisey yese bile yeter. Kasar peynir verin kahvaltida eline. Haslanmis yumurtanin beyazini verin.
(43 puan) tarafından
Yorumunuz icin Çok tesekkur ederim..bebegim 2,850 kg doğdu. Boyu suan 72cm Dediğiniz gibi Makarna vs veriyorum önüne. Yumurtayı kesinlikle ağzına almiyor.makarnayi kısmende  olsa yiyor. Bu arada 13 aylik bebek ne kadsr yemesi gerekiyor örneğin bir kase çorbayı bitirmek zorunda mı?
(3,792 puan) tarafından
Rica ederim. Bebeklerin 1 yasinda dogum boylarina +25 cm eklemeleri, kilolarinin da 3 katina cikmasi normal kabul edilir. Sizin bebeginiz biraz altta kalmis. Tabi genetik faktorler vs onemli. Ama zaten yemedigini belirtmissiniz.
Kasar peynir verin eline ,benim bebegim mesela tem bi marka kasar peynirini yer baska yemez. Muratbey oneririm. Deneyin en azindan.
Onune patates,tatli patates falan koyun makarnayi yiyeyn bunlarida yer. Yumurta yemiyosa pankek yapin,muzlu veya gunkurusu kayisi katin.  Bi de pilav seviyo mu ,kemik suyuna pilav yapin icine eti ip gibi didikleyin. Ben anca eti boyle yediriyorum. Karadut ozu ve balik yagi kullanin istahi acilir belki.
9-12 ay arasi gunde 3 cay bardagi yemeleri gerekir. Ben 1 yasindan sonrada 3 cay bardagi ilerledim. 1 kaseye yakin zaten. Suan 18 aylik yeni yeni arada 1 ogunde meyve yemeye basladi.
Onun haricinde disleri cikiyosa asla yemek istemiyolar.
Meyve seviyosa catalla ezip verin. Eline verin ya da. Armut ve muzu seveler genelde.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 370 göst.
0 oy
7 cevap 469 göst.
12 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Eflinnn (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
7 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde esratopall (39 puan) tarafından soruldu
...