0 oy
226 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (43 puan) tarafından
Merhaba kızlar. 5.5 aylık olduk artık ek gıdaya geçmek istiyoruz doktorumuz başlayabilirsiniz dedi . Nasıl başlıcaz nerden başlıcaz bilmiyorum sizler neler yaptınız nasıl başladınız yardımcı olur musunuz 

2 Cevaplar

+1 oy
(381 puan) tarafından
Her şeyi 3 gün kuralı ile vereceksiniz. İlk evde mayalanmış yoğurt ile başlamamızı söylemişti doktorumuz. 3 gün sonra patates, havuç, kabak gibi sebzelerle devam edebilirsiniz. Mevsim meyve ve sebzeleri ile ek gıdaya merhaba :) ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün ise yemek kaşığı olarak veriliyor. İlk aylar doyumluk değil tadımlık. Önceliğimiz anne sütü veya mamanız olmalı. Şimdiden afiyet olsun bebişe. Daha sonrası için çorbaya geçiş yaparsınız. Tarhana yayla yoğurt sebze çorbası gibi. Hele ki bebek pankekine bayılıyor bebekler. :) 
(43 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için :)
(381 puan) tarafından
Rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Tatlı şeyleri sona bırakın. Alerji sorunu yoksa yoğurt ile başlayın. Bir iki çay kaşığı vermek yeterli. 3 gün verin. Sorun yoksa. Kahvaltı için peynir deneyin. Sonra kabak, havuç gibi sebzeleri yine aynı 3 gün kuralı ile 1 2 çay kaşığı olarak verin. En son meyvelere geçin. Avokado ile başlayın mümkünse yine tatlı olmadığı için. Yine 3 gün kuralına göre. 

Yiyecekleri haşlayıp ezdikten sonra içine biraz zeytinyağı koyun hem faydalı yağlar olduğu için hem kabız ihtimaline karşı. 

Tadimlar bitince artık yayla çorbası, sebze çorbası. Gibi yemekler hazırlayın ama küçük küçük parçalı bırakın asla blender kullanmayın. Sebze çorbalarını 1 kase olacak şekilde yapın içine bir ceviz kadar kıyma da koyabilirsiniz. Ben şahsen kuzu, dana, tavuk diye ayırt etmedim.

Bu dereceye gelmeniz 1 aya yakın zaman alır sonra yumurta da denersiniz yine 3 gün kuralı ile. Şahsen ben hiç sarı beyaz ayırmadım iki çocukta da. Yumurta da sorun olmaz ise artık kahvaltıda krep, omlet vs yapıp verebilir. Yemeklerine mücver vs yapabilirsiniz 
(43 puan) tarafından
Yaa çok teşekkür ederim hiç üşenmeden ne güzel yazmışsınız :)) tüm sorularım cevap buldu tekrar teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 144 göst.
6 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Zehra Nur kara (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 639 göst.
8 Aralık 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Medineacik (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 304 göst.
27 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Betül -ege (149 puan) tarafından soruldu
...