0 oy
312 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (18 puan) tarafından
Oğlum 27 aylık gece bezini sıfır bağlıyorum. Sabaha baya dolu uyanıyor ve bazen büyük tuvaletini de yapmış oluyor. Tuvalet eğitimi vermek istiyorum sizce beklemeli miyim? Kendisi sabah bezi dolu kalkması dışında hazır bezini çıkarmaya. 
Bebek Ayı 27 Aylık

2 Cevaplar

0 oy
(9,154 puan) tarafından
Gece kuru bezle kalkması aslında en büyük sinyal. Ki sizin büyük tuvaletini bile gece yapmış oluyor diyorsunuz. 

Şahsen başlamazdım. 
(18 puan) tarafından
Beklemeliyim o zaman
(9,154 puan) tarafından
Yani ben ilk sinyal olarak ilk çocuğumda gece bezi kuru kalkmasını aldım. 3 gece kuru kalktı sonra başladım. Yatağa neredeyse hiç kaçırmadı. Gün içinde kaçaklar oldu.

Şundan dolayı beklemeniz tavsiye ederim. Çocukla bir kere dışarı gezmeye çıktık tuvaleti geldi bez var altında yap dedim. Ve çocuk tekrar tuvaletini yapmadı 6 ay civarı tekrar bez bağlayıp baştan başladık. Yani başarısız olup beze dönmek süreci uzatıyor ve ikinci deneme daha zor oldu.

Birde gece uyurken hala büyük tuvalet yapıyor ise bir doktordan ds bununla ilgili fikir almanızı tavsiye ederim. Bu yaş için bana çok da normal gelmedi. Yani iki çocuğundan yola çıkarak söylüyorum bunu. Gece büyük tuvalet yapacak ise muhakkak uyanıp yapar ki bir hastalık vs olmadığı takdirde de olmaz.

Kesin emin değilim dediğim gibi kendi deneyimlerim üzerinden söylüyorum.
(18 puan) tarafından
Bu durumu kontrol ettim büyük ihtimalle sabaha karşı yapıyor çünkü erken uyanıyor normalde benim yanıma gelir gelmediği zamanlarda ben uyandığımda yapmış oluyor. Ondan önce uyandığım zamanlarda bezini çıkarınca yapmamış oluyor. Yani aslında büyük tuvaletini sabah uyanınca yapıyor.
(9,154 puan) tarafından
İlk olarak bunu yakalamanız gerek demek ki büyük tuvaletinin bir saati var. Onu yakalayıp başlayabilirsiniz.
-Reklam-
0 oy
(863 puan) tarafından
Kaç kg çocugunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 198 göst.
0 oy
9 cevap 381 göst.
3 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Esmaaygur (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 854 göst.
...