0 oy
242 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (226 puan) tarafından
Selam değerli  anneler 13 aylık ve sadece baba ve dede diyor.  Ver ye iç yat kalk otur in çık hayır gibi kelimelerin hepsinin anlamını biliyor ama söylemiyor. Ama kendi kendine ve kendi dilinde çok konuşuyor maşallah yanı anlamsız şeyler ama çok güzel. Ben yabancı uyrukluyum kendi dilimle konuşuyorum onunla babası da kendi dilimle yanı Türkçe konuşuyor maşallah yukarıdaki söylediğim kelimeleri iki dilde anlıyor ama konuşmuyor herkes iki dil öğreniyor o yüzden geç konuşacak diyorlar. Bu durumda olan varsa lütfen yazar mısınız.  Ayrıca siz nasıl öğretiyorsunuz iki dili? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. 

3 Cevaplar

0 oy
(9,154 puan) tarafından
Oğlumun yabancı dil öğretmeninden edindiğim bilgiye göre bebeklik te iki dil öğrenen çocuklar geç konuşabiliyormuş
(226 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(3,584 puan) tarafından
Iki dil konusunda soyle okumuştum. Eger ikinci bir dil öğrensin istiyorsan onu babanın konuşması daha doğru oluyormus. Anneyle bebekler daha cok iletişim sağladıkları icin ikinci dil babanın konuşması daha doğruymuş. Ama eger sizde baba bilmiyorsa ve öğrensin istiyorsanız kendi ana dilinizi konusun tabi bu durum Türkçe yi etkiler. Iki dil ayni anda konuşması suan icin karışıklığa sebep verebilir. Bu tamamen sizin hangi dil ile büyümesini tercih etmeniz ile alakali bir durum..Ona gore bir tanesine agirlik verin, diğer dil ikinci planda olsun.
(226 puan) tarafından
Bilginizi paylaştiniz için teşekkür ederim .
0 oy
(1,145 puan) tarafından
Canım arkadaşımın eşi Amerikan kendisi türk. Amerikada yaşıyorlar. Baba sadece İngilizce konuşuyor anne sadece Türkçe. Çocukları 4 yaşında konuştu. Ve sadece İngilizce konuştu. Ama Türkçede de ne söylenirse anlıyor. Sadece cevap verirken yine ingilizce veriyor 
(226 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 237 göst.
23 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde semraorhan (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 501 göst.
28 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde missn199 (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 754 göst.
...