0 oy
166 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (38 puan) tarafından
Anneler oğlum 3 aylık, sadece anne sütü ile besleniyor. 7 gündür kakasını yapmıyor. Anne sütü alanların 10 güne kadar yapmaması normal deniliyor ama sizde de böyle bisey yaşandı mı?

3 Cevaplar

0 oy
(363 puan) tarafından
Huzursuzluk yapmıyor ise bekle istersen. Eğer huzursuz ise bu ateş ölçer cihazlarının metal kısmını steril edip zeytin yağı sürerek posuna fitil sokar gibi hafif hareketlendire bilirsin. Biraz dikkatli ol yalnız bir arkadaşımın eşi hemşire yapamayan çocukları bu şekilde yaptırıyorlarmış ben denedim hemen yaptı. 
(38 puan) tarafından
Bizim ateş ölçeğimiz o şekilde değil. Ama uyaran veririm
-Reklam-
0 oy
(319 puan) tarafından
Asla böyle bişey yapma hemen çocuğunun poposuna yani makatina zeytinyağıyla masaj yap. Dışkılama refleksi harekete geçsin. Pislik pisliktir. Benim oğlumda hep anne sütü aldı. 24 saat yapmasın hemen doğal yoldan müdahale ederdim. 24 saatten sonra bağırsaklardaki pislik tekrar kana karışıyor. Bu ne olursa olsun yakında gelecek ateş ya da enfeksiyon anlamına gelir. Kimseyi dinleme kuzum. 10 gün neymiş çocuk çatlar. İyi ki açtın bu postu.
(127 puan) tarafından
Benim de bebeğim 4aylık benimki de geç yapar kakasını  zeyrinyağıyla nasıl uyarıp yaptırıyorsunuz anlatır mısınız bende deneyim
(38 puan) tarafından
Nasıl masaj yapıyorsunuz
(319 puan) tarafından
Kizlar zeytinyagini makata hemen 3 4 damla sürün. Sonra parmağınızı içine sokmaniza gerek yok. Makata hafif basarak çocuğu rahatsız etmeden uyarın. Çocuğun surat ifadesi zaten kaka hissi geldiği için değişir. Bir beş dakika bu hareketi yaptıktan sonra bebeğin sırtını göğsünüze yaslayin. Bacaklarını karnına çekin. Bu ıkınma pozisyonu. Kakasını yapabileceği en rahat pozisyona getirmiş olursunuz. Çocuk çok rahatlar. Bir an öncede yapar hala yapmazsa 1 tatlı kaşığı zeytinyağı icirin. Bazı anneler asidik falan diye korkuyor. Gönlünüz rahat olsun doğal olan zeytinyağı bir çok ilaçtan bin kat iyidir. Ben verdim doğduğundan beri sapasağlam Cocuk. Bu çocuk ne ateş düşürücü ne ağrı kesici ne antibiyotik hiçbir şey kullanmadı. :) Allah'a emanetsiniz.
(38 puan) tarafından
Teşekkürler sizde Allah’a emanet olun
0 oy
(50 puan) tarafından
Benim kızım da 2 aylıktan beş aylığa kadar böyleydi ne yaptıysam olmadı çok uğraştım en son artık 10 günde bir hasteneye gittik şuan çok şükür 3 4 günde bir kendisi yapıyor doktor olabilir dedi 10 günü geçerse mutlaka götür gliserin kansuk vermişti fitil bir süre de onu kullandım ben ama popoya çok fazla uyaran verme beni dinlersen sonra kendiliğinden yapma süresi daha da uzuyor geçmiş olsun 
(38 puan) tarafından
Teşekkürler sağolun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 147 göst.
29 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kızçeannesi (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 284 göst.
11 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde mine314 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 409 göst.
14 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tazeanneyim 14 (6 puan) tarafından soruldu
...