0 oy
871 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (9 puan) tarafından
6 aylik oğlum var çok sevimli neşeli boyna gülen kahkaha atan bir bebekti ama gün ilerledi oğlum sebepsiz yere morarana kadar ağlamaya başladı çok uzun uykuları vardı çok huysuz Bi bebek oldu kahkaha atmayı bırakın tebessüm bile etmiyo hareketleri kesildi saatlerce besiginde yatıp aynı yere bakar durur  nazardan böyle olduğunu anladık Felak nas ayetel kürsi okuyorum ama oğlum 1 aydan beri böyle onu böyle gördükçe içim parçalanıyor 

14 Cevaplar

+2 oy
(4,092 puan) tarafından
Annesi gözünü seveyim niye doktora götürmüyorsunuz? 6 aylık bi bebek saatlerce aynı noktayla bakar mı? Beklemeyin bi götürün 
(9 puan) tarafından
Salı günü randevum var gidicem canım
-Reklam-
+2 oy
(3,579 puan) tarafından
Nazardan olduğunu nasil anladıniz? Bebeginiz dis döneminde, atak döneminde olabilir. Ayrica büyüyor, buyudugu icin huy degistiriyor olabilir. Nazar dediğin şey devamli olan bir sey değil. Okursun eger nazar varsa geçer zaten canim..birde 6 aylik bir bebeğin sabit bir yere bakmasi saatlerce normal değil. Doktora gittiniz mi?
(9 puan) tarafından
Bir iki hocaya gittiğim de nazar dedi bize
(3,579 puan) tarafından
Hocaya gitmişsin doktora gittin mi? Hocaya gittin peki çözüm buldu mu? Canim benim doktora gidin. Hoca tabiki de nazar diyecek, baska ne diyebilir? Yapmayin Allah aşkına nazar demek olur mu, belki başka sorunu vardır. Doktora gidin.
0 oy
(71 puan) tarafından
Nazar için Rukye ayetleri var yazarsanız youtube'da çıkar inşallah Rabbim Şafi adı hürmetine şifa versin
(9 puan) tarafından
Amin cümlemize inşallah
0 oy
(800 puan) tarafından
Odaları sirkeli su ile temizleyin  bu tür şeylere inancınız varsa ehilolduğuna güvemdiğiniz birine okutun babası bol bol okusun  suyuma okuyup içirin
(800 puan) tarafından
Birde nazarı başka yöne çekmesi açısından kolye veya bileklik takın isterseniz bizim hocamız yuzuk takardi belirli bir surede o yuzukler hep çatlardı
0 oy
(86 puan) tarafından
Bi doktora goturun saatlerce ayni noktaya bakmasi normal deil otizm belirtisi olabilir 
(9 puan) tarafından
Salı günü randevumuz var gidicez canım
0 oy
(618 puan) tarafından

image

canım bu duayı oku Allahın izniyle düzelicek kızımda senin ki gibiydi rahatladı böylelikle 
0 oy
(618 puan) tarafından
Uzun süre sabit biyere bakması normal değil ama 6 aylık bebek hareketli olur drvam ederse ayko şekilde doktora götürün nazar olmayabilir.
0 oy
(790 puan) tarafından
Ne alakası var nazarla boyke şeylere inanıyor musunuz hala bı sıkıntısı vardır benim oğlum da neşeli cana yakın arada durdun mızmız olduğu zaman olur nazara bağlamam uzun süre aynı yere bakıp ağlıyorsa bı problem vardır doktora götürün 
(9 puan) tarafından
Evet inanıyoruz peygamber efendimiz nazar insanı öldürür bile diyo
0 oy
(159 puan) tarafından
Hümeze suresi oku bide uizi kuma bi kelimatillahittammeh diye başlayan kısa bir dua var onu mutlaka oku söylenenler dışında bunlar var. Ve nazar değiren kişinin abdest suyundan srpersen hiçbir şeyi kalmaz
0 oy
(9,150 puan) tarafından
Şöyle birşey anlatacağım size. 

Oğlum nöroloji bölümünde yatıyor.. Bir gün 7 yaşınds bir çocuk getirdiler. Çocuk her akşam namazı okuma vaktinde kriz geçiriyor. Bilinç gidiyor sesi hırıltılı değişiyor. Annesini bile tanımıyor hatta dişleri ile damar yolunu söküp atıyor.  Birde bu kriz öncesi kedi resimlerine bakıyor. 

Gördüğü şeyler ile konuşuyor, sürekli başında dua okuyan beni yeşil gözlü bir canavar olarak görüyor vs vs. 2 hafta böyle geçti. Çocuğa en son o kadar müdahale edilemedi ki. Arka arkaya dünya kadar kriz önleyen ilaçlar yapıldı.. Çocuk tuvaletini falan altına kaçırdı.. 

Heee bu arada hastanedeyiz ama artık hastanelik değil gibi iş.. Hatta bazı hemşireler de bunu savunuyor. Okunmuş sular, muskalar gidip geliyor. Baba kesinlikle hocalık diyor durum. Bizce de öyle ama anne saçmalama diyor bu tıbbi bir durum inanma böyle şeylere ama yinede okuyor kadın. 

Bu arada kriz olmadığı dönem şu hayatta gördüğüm 8 yaş rn mülayim çocuk. 

Rn son akşam namazı vakti bir başladı kriz.. Zaten ezan saatini korku ile bekler olduk. Kedi resmine bakmak istediği zamanı falan. 

Yok durmadı kriz. En son dediler başka hastaneye sevk ediyoruz ve ettiler ya çocuğun giderken hal ve tavrı ile o kadar çok şey var ki daha anlatacağım çok uzun.sevk edilirken resmen bağladılar çocuğun elini kolunu. Annesi ile hala görüşürüm 5 6 yıl oldu. O günleri gülerek anıyoruz şükür. 

Diğer hastanede çocuk yoğun bakıma alındı. Uyutuldu uzun süre. Testlerde meydana çıkan şey. Çocuğun bir sabah bağışıklığı diyor ki bu sana yabancı. Bunu vücut yabancı cisim ve kanser hücrelerini yok etmek için yapar. Ama olur da bozulur bir organı da yanlışlıkla seçebilir. Çocuğun da beynini seçmiş ve sürekli saldırıyor. 

Yoğun bakımda kaldı ilaç tedavi vs 1 ay kadar hastanede kaldı. Hatta fizik tedavi gördü uzun yattığı için. Sonra evde tedavi 2 3 yıl sürdü. 

Yani ben önce tıptan yanayım. Ama özellikle bu çocuğu görünce koca araştırma hastanesi ne olduğunu çözemeyince dedim ki kesin ruhani bir durum var. Annesi de öyle düşündü ama tıp yönünden asla pes etmedi. Bende olsam etmezdim. Ama o çocuğu goren hemşire ve doktor oldu bu hastane işi değil diyen öyle diyim size. O derce hocalık durum dediklerinde şeylere benziyor du. 

Ben neden anlattım bunu. Nazar diyip de diğer şeyleri ihmal etmeyin.. Nazar da olur elbet ama bu aile kaç yol denedi kaç doktor gezdi kaç hastane, kaç eeg, kaç mr. Tesadüf diğer hastanede başka illerde çare bulamayan aynı teşhisi alan bir çocuk varmış onun derdi ile aynı dert olduğu için anlaşıldı derdi. 

Okuyun duanızı Allah iyi niyetle yapılan her duayı kabul eder. Hele en çok annelerin evlatları için olan duayı kabul eder. Ama sakın tıbbi durumu aksatmayın 1 2 demeyin düşün peşine. 

Nazar diye, hocalık okumalık diye çok canlar yanıyor bu anlattığım örnek gibi. 

Mesela benim oğlumun beyin damarı tıkandı. Hiçbir sebep bulunamadı koca prof gelip gözlerine bakıp nazar dedi. Bence şaka yaptı.. Öyle umut ediyorum. 

Bu arada nazara inanmıyor değilim.. Ama nazara karşı okunan inançlı duanın da karşılıksız kalmayacağına inanıyorum. 
(161 puan) tarafından
Çok etkilendim :( çok güzel yazmışsınız bence hepimize ibret olur bu anlattığınız olay... yazık çocuğun ne skkıntısı varmış da işte geç çözülmüş. Ama insan öyle garipsenecek hareketler görünce gerçekten önce ruhani şeyler düşünür ben de olsam şaşırıp kalırdım açıkçası
(9,150 puan) tarafından
Yani öyle şeyler gördük ki o süre de. Gece bir kahve almaya aşağı iniyorum koca kadın. Hastane boş 3 4 falan gece. Asansör de bir korkuyorum. Hemen bastım en yakın kata. Koşarak çıktım merdivenleri.

Çocuk uyuyor. Annesi korkudan uyuyamıyor kriz gelecek diye. Ben de nöbete kaldım. Ya var ya. Çocuk gözlerini açıp dizlerini hiç kırmadan macınık sistemi gibi dikildi ayağa. Koşup tuttum. Sonunda bu hastalık çıkınca dedim ki boşu boşuna aynı hastalığı yaşayan çözüm bulunamadı diye dolaşan kaç kişi var Allah bilir.
(161 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla çocuğun vücudundaki bir tümör mü onu bu şekilde etkiliyor
(161 puan) tarafından
Bu arada size de çok geçmiş olsun :(
(9,150 puan) tarafından
Yok canım tümör olsa bulunur kolayca.

Çocuğun bağışıklığı beynini yabancı tehlike olarak görüp beyine savaş açıyor.
0 oy
(41 puan) tarafından
Dualari okuyun ama doktora kesinlikle bir gösterin nazar durumu dışında bir şey söz konusu olabilir
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Ben üzerlik tohumu ve tuz karıştırıyorum hemen ocakta eski demir tabak var kızımın üzerinden elimin içinde oluyor tuz ve üzerlik elemtere fiş jem gözlere şiş diyip o eski tabak içine atıyorum yanıyor zaten koku içeri giriyor nazar gidiyor canim 
0 oy
(6,415 puan) tarafından
Önce Allaha sonra bilime güvenin tek başıma dua ile bilimi eş geçmeyin bir bebegin saatlerce aynı noktaya bakması bana çok tuhaf geldi siiz doktora götürün o sırada istediğiniz duayı okuyun lütfen 
0 oy
(172 puan) tarafından
kimin nazaı değmişse ismini yazin bir kağıda önünde yakın bebeginizi kim gördüyse hepsinin ismini yazıp önünde yakın allahin izniylen çok faydasını görürsün ben hep oyle yapiyurum

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 584 göst.
11 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ilbogayasemin (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 369 göst.
8 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Emn. 00 (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 300 göst.
28 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Edanin Talhasi (222 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 291 göst.
...