0 oy
206 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (485 puan) tarafından
94 günlük kizimin boynu sag tarafa meyilli. Başini dik tutamiyor.korkuyorum

4 Cevaplar

0 oy
(25 puan) tarafından

Merhaba. Eğri boyun hastalığı ya da diğer bir ismiyle tortikolis, genellikle bebeklik döneminde görülen ve başın bir yana yatık pozisyonda kalmasına sebep olan bir hastalıktır. Bebeklerde doğuştan var olabilir ya da çeşitli sebeplerle sonradan da ortaya çıkabilir.

Tortikolis belirtileri üzerine ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulmalıdır.. geç olmadan bi uzmana görünün . bebeğinizde yukarıda bahsettiğim rahatsızlık olabilir

-Reklam-
0 oy
(4,077 puan) tarafından
Acilden değil, bi çocuk doktoruna randevu alıp götürün 
0 oy
(3,513 puan) tarafından
Tortikolis olabilir endiselenme canim benim bebegimde de vardi. Ne tarafta ise oradaki kaslari cok çalıştırmadigi icin kaslar sertleşir. Bu yuzden de oynatamaz. Kendi doktoruna gidebilirsiniz. Elle muayene de anliyor. Hareketleri var. Bir kac ayda düzeliyor. Geçmiş olsun.
(39 puan) tarafından
Bebek bu durumda oturur pozisyonda başını  sürekli sağ tarafa yatiriyorsa bunu düşünmeli miyiz
(3,513 puan) tarafından
Evet düşünebilirsin. Egzersizleri var. Yandan destek koyabilirsin. Oyuncağı diger tarafa yatıracak sekilde elinde oynatıp hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Yuz ustu minderin ustune koyup. Basini saga sola hareket ettirebilirsin. Yattigi zaman kafasını her defasında tam tersi yapip yaptırabilirsiniz. Çünkü yapmazsan diger taraftaki kaslar sertleşir ve o tarafa yatıramaz. Bu yuzden o aylarda bas egzersizleri cok önemli..
0 oy
(264 puan) tarafından
Fark ettiğin için mutlu ol benim kızımda da vardı gecti Rabbıme bin kere şükür sende bak bakalım eline top gibi bisey gelecek mj bazen o top olmuyo da hemen doktora git ulturason cekiyo ve anlaşılıyo devamli donemedigi tarafa destek ver mesela o yönden emzirmeyi cok yap top varsa masaj yap bebek yağı veya zeytinyağıyla hemen ilk işin doktor olsun. Yonca görgul du sanirjm instagramda cok faydalı bilgileri var ben fizyoterapisti de uyguladım ama çok ağlıyordu diye yonca hanımın dediklerini yaptim bin kere şükür suan iyyiz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 331 göst.
10 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ozpoykuz (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 381 göst.
24 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Serpilctn (538 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 567 göst.
14 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Birprensannesiiii (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 416 göst.
...