0 oy
197 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (19 puan) tarafından
Merhaba yeni dogum yaptim kizim 5 gunluk uyanmadan uyandirmiyorum kendim kendi emmeye uyaniyor 1 saat bazen yarim saate kalkiyor saati belli deil yani dogrumu yapiyorum benmi uyandirsam bu sefer gogsumde uyuyup kaliyor kaldirsam 2 emip beni sorry?

1 cevap

0 oy
(3,547 puan) tarafından
1 saat ve yarim saatte bir kalkiyorsa canim sutun yetersiz geliyor olabilir. En fazla 2 saatte bir beslenmeli canim zaten normal yani, doktor kontrolüne gitmeyi ihmal etmeyin. Kilosuna bakilsin.
(175 puan) tarafından
5gunluk diyorsun canim ben yenidogan yogun bakimda kaldim doktor 45dk da bir uyanmasa bile zorla uyandirtip emzitiriyordu ve ondan yarim saaat sonra 1ölcek maama verdiyordu bu sekilde sarılik yasamadik suan 31gunluk olduk sütüm yetigi icin doktorumuz mamyi kesti ben ilk 2hqfta mama verdim sadce zaten anne sütü fazla gelmis 2haftada 1kilo almis sonrasinda emzirme arasini acalim dedi 1bucuk 2saate emzir dedi suan5gunluk oldugu icin tam sarilik haftasi uyanmasa bile uyandir emzir  
(19 puan) tarafından
Sutum asiri fazla sagmak zorunda kaliyorum 2 icip birakiyor uyanmiyorda uyandirsamda gogsumde uyuyor
(175 puan) tarafından
Ayni seyleri yasamisiz canim ayaginin altna vurarark burnunu sıkarak uyandiriyordu hemsireler surekli beni itiriyor emmek istemiyor idi oglum  emziriken goguse cok bastrma burun deliklerinin acik olduguna dikat et ve her emmesinde gazini mutlaka al bende suanda 31gunluk olduk bu sefer de sut yuzne heryerine fiskiriyor oglumum once sagip sonrasinda emzirmeye calisiyorum gercekten zor bir durum surekli gaz yapiyor bu sorun cok dikat et bence canim
(3,547 puan) tarafından
Benim bebegimde 2 gun sonra yarim saat veya 1 saatte bir uyanmaya basladi. Cunku sutum az geliyordu. Yani duzgun beslenmiyordu. Bu yuzden sık uyanmalar oluyordu. Sadece mama içince uzun uyuyordu. Annenin sutu fazla geliyor olabilir ama yetersiz beslenme var buyuk bir ihtimalle.. en fazla 2 saatte bir beslenmeli bebek canim ama yeteri kadar emmiyor. Sık uyandırıp emzirilebilir ama sutu yine yetersiz alirsa kilo problemi yasar. O yuzden doktor kontrolünü ihmal etmeyin dedim. Ayni yollardan fazlasıyla geçtim ;) daha 5 gunluk bebekte gaz problemi olmaz. Gaz dediğin olay 15 günden sonra baslar. Ama sık emzirmekte gaz oluşumu başladığı zaman zaten iyi değildir. O yuzden cok sık emzirmek iyi değil. Bebek anne sütünü yeteri kadar alırsaki anne sutu daha su kıvamda olduğu icin sindirimi en fazla 2 saattir zaten iyi beslenir ve sarilikta yaşamaz. O yuzden emzirsin ama o aylarda kilo cok önemli canim..
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 165 göst.
18 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde snm tpcu (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 461 göst.
20 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elis2501 (168 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 371 göst.
5 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Derin Rana (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 682 göst.
7 Ağustos 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Annesinin bitanesi (90 puan) tarafından soruldu
...