0 oy
126 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Merhabalar.Bu konu hakkında daha önce de fikirlerinizi almıştım. Kızım da kuru cilt ve mukuslu kaka vardı tüm tahlilleri temiz çıktı doktor protein alerjisi olabileceğini söylemişti bir buçuk iki aydır diyet yapıyorum hiçbir değişiklik yok. Geçen kontrole gittiğimizde de doktor acaba gıda alerjisi mi şehir Hastanesi'ne teste gönderirim ama ay olarak küçük olduğu için doğru sonuç vermez dedi. Sizlerde durum ne diyetle olumlu yönde değişiklikler yaşadınız mı fikirlerinizi almak istedim.

1 cevap

0 oy
(3,758 puan) tarafından
Coklu besin alerjisi vardi bizde. Mukuslu kaka ,yesil kaka ve kaka da kan oldu. Diyet acma doneminde besin denerken egzama oldu besinj kesince hemen gecti vucuda cok yayilmadi. 

Diyet yapinca gecti yaklasik 3 haftada belli ediyo diyet kendini. Kaka da kan hemen gecti diyetle birlikte digerleri de zamanla. 

Sut urunleri,dana eti,tavuk,yumurta,kuruyemisler,tahin yasakli besinlerdi. Domates egzama yapti bi sure yemedim. 

Kuzu eti ,balik,meyve -sebze serbestti. 

Ayrica alerjik bebeklere ozel prebiyotik kullandik.
(8 puan) tarafından
Çoklu besin alerjisi için test mi yaptırdınız yaptırdıysanız kaç aylıkken yapıldı. Yediklerimi not alıyorum şimdi dün akşam eşimle oturduk inceledik.huzursuz olduğu günler mukuslu kakanın fazlalaştığı günlerde tavuk ve tahin vardı şimdi siz yazınca dikkatimi çekti. Bizimki de mi öyle bir şey acaba :( bir buçuk ay belki de 2 ay olmuştur hiçbir değişiklik yok artık endişeleniyorum kendim de iyi hissetmiyorum yani her gün aynı şeyleri yemekten bıktım kilo verdim sütüm azaldı. İsyan etmiyorum verdiğine binlerce defa şükür ilk çocuğum kendimi yetersiz hissediyorum. Çok teşekkür ederim cevabınız için şifalansın kuzularımız inşallah ♥️
(3,758 puan) tarafından
Test yapildi evet ama kucuk oldugu icin negatif cikti. Bosuna yani. Doktor bu sekilde diyet verdi ve yasakli herseye de alerjisi vardi tepki verdi.
Tahin cok alerjik 18 aylik tahin veremiyoruz suan en son acilacak besin zaten. Bende yeni yeni simit vs yemeye basladim, ekmegin ustunde ki susam bile etkileyebilir. Tavuklar cok ilacli kimyasal yani, benim bebegim ben tavugu denedigimde asiri tepki vermisti ben yiyorum ama bebege daha veremedim. Guvendigim birisinden koy tavugu alip verecegim bi sure.
Rica ederim. Kendinizi yetersiz hissetmeyin. Ben aylarca ,pilav,makarna,patets ve yesillikle beslendim zor bi surec. Ama geciyo. Sutum hic etkilenmedi bu arada , az yiyorum bisey yemiyorum gibi dusunurseniz sutunuz etkilenir.
İmom latte kullanin mutlaka emzirme suresi boyunca. Gunluk 1 demet dereotu yiyin, bol yesillik yiyin mesela kuzukulagi bende cok sut yapmisti.
Hergun incir ve duttan komposto yapin iki kase tuketin.
Uhut tatlisi var o cok iyi geliyo hem sutun kalitesini arttirir hemde sut yapar.
Beyorganik marka var yogurtsuz tarhanasi var bebekler icin ondan alin kendinize.  OG natural bebe biskuvisi var yine kendinize ondan alin. Haftada 2 kez balik tuketin. Yemeklerinize kuzu eti koyun. Ben kuzu etinden kavurma yapmistim kahvaltida onu yerdim ekmegin arasina pratik oluyo.
Migrosta vegan peynirler var, otlu ve kasar seklinde. Otlusu guzel degil, kasar olanda tek basina guzel degil ama tostta ve patatesin ustune iyi oluyo. Zaten bende 1-2 kez anca almisimdir. Peynir tadi vermedi yani . Karabugday patlagi var oondan alin arada atistirirsimiz hemde tok tutuyo. Yesil mercimegi haslayip salata yapin, icine tursu,koz kapya biber dereotu ,zeytinyagi katin. Haslayip dolabada koyabilirsinzi buzluguna pratik oluyo. Bi de kuru borulce salatasi da guzel oluyo hasla icine biseyler kat, bu dediklerim sut yaoar hemde lezzetli yiyecekler. Gunluk hurma y3 3-5 tane.
Ayrica doktordan kendine d vitamini,demir,b12 ve kalsiyum iste diyet donemi boyunca kullan.
(8 puan) tarafından
Ne güzel açıklamışsınız,çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için de♥️bize de testin doğru sonuç vermeyeceğini söyledi.şaştım kaldım ne yapacağımı.çoklu besin alerjisi varsayarak o şekilde beslenmek doğru olan gibi görünüyor. kilosu ayına göre iyi ancak 1 ayda sadece 200 gram almış.antral gastritim var sabahları mide koruyucu kullanıyorum, gebelik boyunca da yazdı doktor.o da sebep olabilir,çoklu besin alerjisi de olabilir diyor.belirsizlik zor.tavsiyelerinize uyacağım inşallah.sizin diyet listesinde yukarıda yazdıklarınız mı vardı sadece yoksa daha mı kalabalıktı listeniz? Kusura bakmayın sordukca sordum,siz beni anlarsınız,aynı yollardan geçmişiz♥️
(3,758 puan) tarafından
Rica ederim. Ne kusuru ,istediginiz zaman sorabilirsiniz. Kuzu eti,balik,meyve-sebze serbestti. Bunlari tukettim 1-2 ay domates ve domates salcasi yemedim egzama yapti sonra gecti. Bi de iste yukarda yazdiklarimi yedim. Barbunya da mesela guzel sut yapiyo ama hem mevsimi degildi hemde cok gazli. Sizin en azindan onunuz yaza geliyo alternatif daha cok. Meyve sebze daha bol gibi. Bebeginiz kac aylik 4.ayda benim bebegimde gecen aylara gore az kilo almisti. Zaten ilk 3 ay iyi aliyolar. 4.ayda az aldi sonra ki aylar daha iyi almaya basladi. Benim bebegiminde genel olarak gelisimi hep ilerideydi ama bazi aylar boyle oldu. Ek gida zamani daha iyi toparladi. Siz kendiniz icin vitaminlerinizi de eksik etmetin. Kalsiyum kullaanmazsaniz en basitinden disleriniz dokulmeye baslar. Ben kullandigim halde dis hassasiyeti olusmustu.
(8 puan) tarafından
Evet kızımda 4. Ayda az kilo aldı.inanın sizin söylediklerinizi gittiğimiz hiçbir doktor söylemedi.takviye vitaminleri en kısa zamanda temin ederim.vınalac ve d vit kullanıyorum,gittiğimizde doktorumuza da sorarım  önerdiği bir marka varsa alırım.gerçekten çok teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz.sağlıkla büyüsün kuzunuz♥️
(3,758 puan) tarafından
Rica ederim. Bende 4 doktor gezdim anca bulduk dogru kisiyi. Diyeti o onerdi ama komposto bilmem ne hem anne ,teyze bilgisi :) sut olsun diye. İlaclarida tabi doktor onerdi. New life b12 kullandim. Osteocare kalsiyum kullandim. Bunlarin icinde alerjim hic bisey yok. Dogumda doktor Oroferon demir ilaci ve D-Colefor d vitamini vermisti onlara devam ettim.
Sizinde bebeginiz saglikla buyusun :) bi de kisirda yiyin guzel sut yapar bi de sogan :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 545 göst.
14 Mart 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Betl (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 281 göst.
8 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mesa3333 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 300 göst.
...