0 oy
155 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. Bebeğimi sütten kestim 2 gün önce.. kolay oldu gibi. 2 gündür memede istemiyor. Birden kesilmesi sakıncalı mı acaba? Bende ki durum ise memede şişme ve ağrı var normal mi? Ne önerirsiniz? Deneyimli anneler yazabilir mi 
Bebek Ayı 14

4 Cevaplar

0 oy
(774 puan) tarafından
Memede şişme ve ağrı olması birden kestiğiniz içindir. Yavaş yavaş kesseydiniz zamanla süt de azalacağı için şişme ağrı olmazdı sanırım. Çünkü ben de yaklaşık 1aydır azar azar kesmeye başladım. Gün içinde hiç vermiyorum. Şimdi de akşamı kesmeye başladım. Ağrı vs yaşamadım. 

Birden kesilmesinde şayet bebeğiniz çok etkilenmediyse bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Demek ki o da hazırmış. Mesela ben sabahı kesemiyorum çünkü çok çok ağlıyor.. 
(4 puan) tarafından
Gündüzleri memeye düşkün değildi ama gece yatarken mutlaka emmeliydi yoksa uyumazdi kesmeye karar verdigim günde hic istemedi ama sürekli karnını doyurdum yoruluncada uyudu gece 1 kere uyandı..
(774 puan) tarafından
Ben de sizin dediğiniz şekilde yapıyorum. Karnı iyice tok ve havalar da ısındı, dışarıda iyice yoruluyor ve uyuyor. Hazır olmayan bebek hiç şekilde kabul etmez meme isterdi diye düşünüyorum.
-Reklam-
0 oy
(2,485 puan) tarafından
Ben kızımı 18 gün önce kestim gece beslenmesini kesmiştim ama gündüzü bir anda kestim bizim için en doğru şekil buydu azaltarak bıraktıramazdım çünkü daha önce denemiştim. Şükür bizimde kolay geçti meme bağımlısı bir bebek olmasına rağmen. Benimde göğsüm çok kötü oldu koltuk altıma kadar şişti yürüyemiyordum bilr ağrıdan. Aile hekimi bir ilaç verdi onunla 1 haftada kesildi tamamen. Normalde direk ilaca başvurmuyolarmış ama benimki artık mastite çevirecek gibiydi ve sağsam da rahatlamıyordu morarmaya falan başlamıştı.
(4 puan) tarafından
Bu kadar ciddi sıkıntılar oluşturduğunu düşünemedim.. size çok geçmiş olsun
0 oy
(70 puan) tarafından
Anne sütü yerine ne veriyorsunuz acaba sadece ek gida mi yoksa mama da veriyor musunuz ?
(4 puan) tarafından
Mama + hazır süt geceleri.. gündüz kahvalti öğlen çorba gün arasi abur cubur ama saglikli olanlardan..
(70 puan) tarafından
Hangi marka süt acaba benim kızım da 14 aylık bende sagarak veriyordum ama kesildi sadece mama veriyorum sabah öğlen akşam 150 ml yeterli mi bilmiyorum
(4 puan) tarafından
Ben şu an için hazır süt kullanıyorum mis yağsız olandan kullanıyorum şu an için ilerleyen günlerde değiştirebilirim çocuğun alerji durumuna göre değişir tabii ki.. çocuk yeterince aldığını düşünüyorum istemediği zaman bırakıyor zorlamıyorum O ne kadar isterse o kadar veriyorum..
0 oy
(401 puan) tarafından
Sütten aniden kestikten sonra mastit oldu bende, 2 kutu antibiyotik tedavisiyle kendime geldim. Müthiş ağrı, halsizlik, ateş basması, sırt ve boyun ağrısı yaşadım. Genel cerraha görünün isterseniz. 
(4 puan) tarafından
Bu kadar yan etkileri var mi yaa.. baya panik yaptım şimdi
(401 puan) tarafından
Panik yapmayın, korkacak bir durum yok merak etmeyin. Benzer şikayetleriniz varsa antibiyotik tedavisi uygular doktor. Günde 1-2 kez de elle sağım yaparsınız. Aniden kesince çok normal

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 229 göst.
7 Mayıs 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Minikhanim (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 102 göst.
5 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sultaannn (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
17 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Büşra avm (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 309 göst.
16 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fidanözlem7 (146 puan) tarafından soruldu
...