0 oy
119 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (244 puan) tarafından
Bebeğim 5,5 aylık dr ek gıdaya başlattı. Bir sürü bilgi verdi hızlı hızlı konuşup. Şimdi ilk ne vererek başlamalıyım 3 gün kuralı uyguluycam meyveleri de haşlamam gerekir mi çiğ yedirebilir miyim? İlk bebeğim hiç bir bilgim yok biieyler okuyarak öğrenmeye çalışıyorum tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz?
Bebek Ayı 5,5

5 Cevaplar

0 oy
(244 puan) tarafından
Ya biri görsün şu sorumu lütfen ya
-Reklam-
0 oy
(730 puan) tarafından

Meyveyi haşlamaya gerek yok bence ben hiç öyle yedirmedim taze rendeledim öyle verdim. İlk sebzelerden başlayarak öneriliyor diye biliyorum ben sonra yoğurt falan verirsiniz sonra sebze + yoğurt ikisini verirsiniz sonra meyve tadımı yaparsınız.

Ben böyle yaptım benim oğlum da alerjik bebekti bende hep okuyarak öğrendim çoğu şeyi doktorları takip ediyorum hep ayrıca bebeğinizin ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün de bir yemek kaşığı kadar yemesi gerekiyor. Hatta hiç yemek de istemeyebilir alışkın değil reddedebilir de normal ama reddederse de alışıyorlar 8 aya kadar.


Alerjisi olan şeylere de dikkat edin vermeyin neye karşı alerjisi varsa 
(244 puan) tarafından
Teşekkür ederim süt ürünlerinr alerjimiz var
(730 puan) tarafından
Bizim ki üç ay da geçti inşallah sizinki de geçer
0 oy
(244 puan) tarafından
...deneyimli ane aranıyor
0 oy
(39 puan) tarafından
benim bebegimde alerjik önce patates le başladık sonra kabak havuc daha sonra doktor meyveye geçirdi elmayı da buharda haşlayıp verdim muzu çatalla ezerek verdim. ara da elmayı rendeliyorum şimdi buğday ürünlerine geçtik 
(244 puan) tarafından
Bize dr sütten kek yap ye, sebze haşlauıp yedir dedi. Şimdi patates mi haşlayıp deneteyim yoksa önce kendim sütle kek yapıp mı yiycem nasıl olacak bu deneme işlerini hangi sırayla yapmam lazım ömce ben mi diyeti açıcam yoksa bebeğime tadım mı yaptırıcam
(39 puan) tarafından
biz önce bebege basladik ben hiç diyet açmadım ama coklu gida alerjisi var ondan dolayı olabilir araştırın bence önce bebek yesin ek gidaya alışsın sute tepki verirse ek gidaya başlaması 3 hafta sonraya kalır bebek için k gidaya geç kalmamak önemli
(244 puan) tarafından
Hmm evet mantıklı dediğiniz
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Süt ürünleri, yumurta ve bir kaç şeye daha çoklu besin alerjisi vardı o yüzden önce sebzeler ve meyveler ile başladım. Kabak, havuç, patates, elma, armut, ayva, avokado gibi çeşitlendirerek devam edersiniz. Sert meyveleri cam rendede rendeleyerek de verebilirsiniz çiğ olarak, eğer parmak gıda olarak verecekseniz buharda biraz pişirin ki kolayca ezip yiyebilsin kendisi. 7 ay ile birlikte tahıllar, 8.ayla beraber kıyma vs et ürünlerine başladık. 9.ayla birlikte alerjisi olmayan herşeyi vermeye başladım ben, süt bal patlıcan bakla vs gibi 1 yasfan önce verilmemesi gereken şeyler dışında 9aydan sonra tüketiyordu. 1 yaştan sonra bal, 2 yaştan sonra patlıcan başladık. 
(244 puan) tarafından
Peki siz diyeti ne zaman açmaya başladınız? Ömce bebeğe tadım mı yaptırdınız yoksa önce diyeti açmaya mı başladınız siz?
(1,526 puan) tarafından
Bizim sürecinin daha farklı, diyet açmaya başladığımızda 2 yaşındaydı neredeyse artık kendi yemek yiyordu dolayısıyla önce bebeğe yedirdik.
Sizinki 5,5 aylikmis, 6aya zaman var bence önce kendiniz deneyin, sonrasında alerjik reaksiyon gösterse de göstermese de bebeğe sebze meyve tadimlariyla başlarsınız ek gıdaya.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 662 göst.
0 oy
3 cevap 380 göst.
4 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tb123. (730 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 58 göst.
18 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Beyey (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 391 göst.
4 Mart 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde melikeili (159 puan) tarafından soruldu
...