0 oy
365 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından

image

1 hafta oldu kendi kupesini taktık 2 3 gundurde kulağı böle kızarık neden olmuştur napmam lazimm yardımcı olur musunuz 

11 Cevaplar

+5 oy
(3,802 puan) tarafından
İltahap olmus gibi. Emin olun cok agriyo ve rahatsiz edici bi durum. Nerden biliyosun diyecek olursan bende yasadim ayni seyleri az buyuktum hatirliyorum yani. 

Kucuk yasta neden deldirirsiniz ki anlamam. Kulak gelisimi bile 3 yasina kadar suruyo. Birakin buyusun kendi ne zaman isterse o zaman deldirsin. Hayir yani kucuk bebege kupe takinca noluyo. 

Ayrica 32 yasindayim ve kucukken bu tarz problemler yasadigim icin kulaklarimin suan delinmesi yasak. Kupe takamiyorum. Dugunumde bile takamadim.
-Reklam-
+1 oy
(3,585 puan) tarafından
Onlarin taktigi kupe 1 hafta sonra cikmaz diye biliyorum. 1 aydan fazla kalmasi gerekir. Cok erken çıkarmışsıniz. Bu yuzden de enfeksiyon kapmış. Taktığınız küpeyi çıkarın ve doktora gidin. Ona gore ilac verilsin. Kulak gelişimini tamamlamadan da bir daha kulaklarını deldirmeyin. Kiz cocugu diye heves ediyorsunuz böyle şeylere ama ona zarar vermekten başka bir sey yapmıyorsunuz. 
(3,802 puan) tarafından
Cok sukur dogruyu bilem benim gibi dusunen birileri var :)
(3,585 puan) tarafından
Ne bu acele ben anlamadim ki bende gidiyim oğlumun kulağını deldiririm :))
(3,802 puan) tarafından
Evet yani sanki ne
Kayinvalidem de biz deldirirsek kupe alacakmis :D deldirmiyoz ki alsinmis. Anneannesi aldi ama buyuyunce kendi istedigi zaman takacak dedim :)
(3,585 puan) tarafından
Kiz cocugu olunca süslü puslu olsun istiyorlar valla ama işte :)) bazi kadınlar kupe takmayi da sevmiyor. Belki deldirmeyecek o da bir sey yani sonuç olarak. Birde böyle koşullu deldirme olayları zaten ne saçma içinde olsaydı alirdi zaten babanesi de küpeyi ilginç valla :))
(3,802 puan) tarafından
Aynen canim. Hatta bi kez bebegim 3 aylikken gitmistik bugun gidip bebegin kulagini deldirecegiz kizimla dedi. Bana sora bile yok. Bende dedim cok kucuk. Kendisi buyuyunce ne zaman isterse deldiririz. Onun bedeni onun karari dedim. Şok oldular :,D
Cok severler susu pusu gosterisi. Millet gorecek kulaginda soracak tabi kim aldi diye tum dertleri o.
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Enfeksiyon dan dolayı kızarık hatta iltihap var gibi görünüyor. Deldirdiğiniz yer hijyene dikkat etmemiş olabilir. Doktora gösterin çok küçük bebeğiniz antibiyotik gerekebilir iltihap varsa. 
0 oy
(53 puan) tarafından
Deldirdiği küpeyi hemen değiştirmeseydiniz. O ilk taktıkları biraz dursaydı . Biz eczaneye deldirmisti durabildigi kadar dursun demisti arada sadece küpeyi oynadın demisti . Bizim ki bi iki gün böyle olmuştu sonra gecmisti
0 oy
tarafından
Neden hemen kendi kupesini taktınız.

Her bünye hemen alisamiyor.

Eczane kupesini bir süre cikarmasaydin keşke.

Allah korusun dahada büyür enfeksiyonu
0 oy
(9,165 puan) tarafından
Enfeksiyon olabilir. Küpe 8 ayar ise alerji yapmış olabilir.. Bazı kişilere altın da alerji yapar. Ayrıca bu küpe çocuğun kulağına küçük 
(139 puan) tarafından
Evet küçük görünüyor ah yavrum benim
0 oy
(863 puan) tarafından
Altın d olsa alerji yapabılır. Anbıyotık pomat kullanmanız gerek. Eczane verıyr.
0 oy
(7,202 puan) tarafından
O küpe en az 4 hafta falan kalmaliydi keşke bekleseydiniz
0 oy
(1,465 puan) tarafından
Enfeksiyon olmuş olabilir. Çok temiz bir yere taktırdığım halde bendede olmuştu ve 1 senede ancak iyileşti. Bu yüzden kızımın kulağını deldirmeyi düşünmüyorum kendi büyüyünce istediği zaman deldireceğim. Artık olan olmuş malesef doktora göstermekte fayda var çünkü gerçekten ağrı yapıyor. 
0 oy
tarafından
Antibiyotikli krem kullanabilirsin. Kızımın kulağını deldirmedim düşünmüyorum da ama küpeyi erken çıkarmışsınız o yüzden iltihap oluşmuş. 
0 oy
(840 puan) tarafından
İntihap kapmis ama ecz krem veriyo bi gorus bir sure sonra grciyor onlarin kupeleri ilaclı oldugu icin daha saglıklı gectikten sonra tekrar takmak isterseniz ecz deki kupeyi kullanin bi sure  bende deldirdim 1 yasina girdigi gun 1 sene cikartmadim sadece oynastirdim dus alırken 2. Yas gununde kendi kupesoni taktim sorun yasamadim 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 581 göst.
8 Temmuz 2023 6+ yaş çocuklar kategorisinde Ebru314 (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 394 göst.
14 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Adenliya (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 187 göst.
26 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mucize ‍ (4 puan) tarafından soruldu
...