0 oy
138 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (134 puan) tarafından
Merhaba anneler. Bebeğim doğduğundan beri 3 kez enfeksiyon hastalıkları geçirdi. Bir doktora gitğrğyorum antibiyotik tedavisi başlıyor diğer bir doktor bukadar enfeksiyon için antibiyotik kullanılmaz diyor. Artık bilgi çağındayız araştırıp öğreniyoruz. Antibiyotik yararları  zararları bakımından ele alındığında zararları ağır basıyor.  Bugüne kadar direndim. Bebeğim 5 gündür perişan, belki Öncesi de vardı. Crp yüksek çıktı doktor çocuk bünyesi kaldıramaz antibiyotik kullan diyor. Siz olsanız ne yapardınız bir yanım çocuğum rahatlasın kurtulsun diyo bir yanımda uzun vadede sağlığı için biraz dişini sık diyo. Fikirleriniz benim için çok değerli. 
Bebek Ayı 11

4 Cevaplar

+2 oy
(1,145 puan) tarafından
Düşünceniz yanlış. Bir konunun yararlarını ve zararlarını tartabilmek için o konunun uzmanı olmak gerekir. Reçete yazma yetkisi bu yüzden doktorlara verilir. Allah bin kere razı olsun ki antibiyotik keşfedildi. Antibiyotiğin evet zararları var (her ilaç gibi) ama kullanılması gereken durumlarda kullanılmaması ÖLÜMCÜL olabilecek kadar tehlikelidir. Antibiyotikler kadar değerli ilaçların yararından çok zararı olması imkansız. Crp yüksek çıkmış. Doktor vücudu kaldırmaz demiş. Neyin denemesini yapıyorsunuz ki. Nasıl bir kumar oynuyorsunuz. Masaya koyduğunuz şeyin farkında mısınız?
Profil image (134 puan) tarafından
Şu dünyada canımdan daha çok sevdiğim evladım üzerinden kumar oynamak hiç yapmayacağım bişeydir emin olun :) sadece tek bir doktorla kalmayıp güvendiğim  ikinci bazen üçüncü doktorun tavsiyelerine başvuruyorum. Acil olarak gittiğimizde malesef doktorlar antibiyotik yazmadan göndermiyorlar. Onlar yazdı diye sorgusuz kullanmak araştırmak bence kolaya kaçmaktır. Evet fikrinizi öğrenmek istedim çünkü şuan bu benim için önemli. Ama karşınızda yavrusu için en iyiyi seçmek için çabalayan bir anne var. Uslup olarak eleştirel bir dil yerine tavsiye diliyle yazsanız ne kaybedersiniz ki? Yinede teşekkür ederim :)
(1,145 puan) tarafından
Kusura bakmayın lakin, doktora güvenmeyerek böyle önemli bir konuda burdan fikir danışmanından tutun da konu üzerinize uzmanlığınız olmadığı halde zararı yarından çok gibi bir algı benimsemiş olmanıza kadar eleştirilecek çok yer vardı. Bu antibiyotik konusu kamu spotları ile vatandaşın gözüne iyice sokuldu da sokuldu. Kaş yapalım derken göz çıkarttılar. Gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçelim derken antibiyotiği öcü gösterdiler.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
düzenlendi
O kadar ağır olunca ben başlardım kesinlikle. Ama bazen hafif hastalıklarda da yazıyor doktor. Hafif derken mesela geçen kızım ve ben hem grip hemde hafif öksürük olduk. Acile gittik akşam. Hemen doktor kızıma antibiyotik yazdı. Aldım ama eve gelince içim rahat etmedi vermedim. Bı iki güne iyileşti . 

Kendi çocuk doktorumuzda çok ağır olmadığı sürece antibiyotiği onaylamiyor
Profil image (134 puan) tarafından
Malesef kolayca  antibiyotik yazıldığıni bilmek, kullanıp kullanmama konusunda içimizi rahatsız etmeye yetiyor. Bazen kullanıp kullanmama konusunda anne olarak irade kullanabiliyoruz ama bu defa başka annelerin görüşlerine de ihtiyaç duydum. Güzel bir dille yroum yaptığız için teşekkür ederim :)
tarafından
Rica ederim cnm
0 oy
(352 puan) tarafından
Dort bucuk aylik kizim hafif oksurukte dra goturdum ve antibiyotik kullandik suan gayet iyi ama kullanmasan bronsit ilup cigerlerine inicekti bebeginizin iylesmesi ilacla mumkunse neden kullanmiyorsunuzki 
Profil image (134 puan) tarafından
Antibiyotiğin mikribiyotayı tahrip ettiğini biliyorum. Elbette yeri geldiğinde kullanılması gereken bişey. Ama ülkemizde antibiyotik kullanımı gerekenden çok daha fazla. Bende acil olarak gittiğim zaman doktor antibiyotik yazdıysa, mesajla kendi dokturama tahlilleri değerlendirmesini istiyorum. Bir anne olarak bebeşimizin hasta olması gerçekten çok zor ama onun anlık sağlığını düşündüğümüz gibi uzun vadeli de düşünmemiz lazım. Yorumunuz için teşekkür ederim. Fikriniz değerli.
0 oy
(863 puan) tarafından
Antıbıyotıgı salt olarak yararlı zararlı demek cok sığ olur. Dogru hasta dogru ılac dogru doz dıye bır sey var. Buna hekim karar verır. He ıcınızde suphe olur o ayrı , o durumda da baska bır hekımın fkrıne danısılabılır. Doğal.
Profil image (134 puan) tarafından
İkinci bir hekime muhakkak danışırım ama bu defa annelerin görüşlerine de ihtiyaç duydum :) teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 395 göst.
18 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ukba (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 575 göst.
25 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Canan01 (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 213 göst.
0 oy
2 cevap 168 göst.
...