0 oy
329 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (290 puan) tarafından

7 aylık bebek pankek yermi ya 

image

10 Cevaplar

0 oy
(7,202 puan) tarafından
Denemek lazım yapıp önüne koyun 
-Reklam-
0 oy
(72 puan) tarafından
Bence henüz erken. Cidden erken.
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Kahvaltı da yiyor minik minik parçala bir bir önüne koy çok koyma hepsini tıkıyor ağzına
0 oy
(161 puan) tarafından
Ben çok hevesleniyorum değişik şeyler yedirmek için ama kızım 12 aylık olacak, 2 kez pankek yaptım verdim eline, iki parça ısırdı sonra elinde ezdi attı kenara yemedi. Aslında bu tarz şeylere erken alıştırmak lazım bence deneyin eline verin kendi damaklarıyla ezip ısırmaya çalışsın ben geç kaldım biraz maalesef 
(35 puan) tarafından
Benimkide aynı hatta bu aralar ne versem çıkarıyor diliyle delirtiyor beni
0 oy
(381 puan) tarafından
Benim kızım severek yiyordu yumuşak olduğu için kolayda yiyobiliyorlar. Bence yapıp eline verinki alışsın birşeyler yemeğe :) yeğenime korktukları için eline hiçbir şey vermediler çocuk şuan 7 yaşında hala hiçbir şey yemiyor. Zaten paylaştığımız tarif bebekler için afiyetle yesin inşaAllah :)
0 oy
(153 puan) tarafından
Benimki 7 buçuk aylık ben veriyorum yarısını parçalayıp atıyor ama yarısını yiyor. Alışsın diye bırakıyorum. Sadece dikkatli olmak lazım bazen buyk lokma ısırıyor 
0 oy
(1,102 puan) tarafından
8 aylık aldı ağzına yere attı 9 da yine denicem erkenden başladım zaten ek gıdaya zar zor yeni yeni porsiyon büyümeye başladı blw yapıyorum arada pek sevmedi doktorum erken olduğuna bağlı kuru ekmek falan veriyorum meyve tarzı alışsın diye biraz ilerleme kaydettim ama senin bebeğin çok ufak bence ne bilim benimki gibi komplek soğuya bilir
0 oy
(187 puan) tarafından
8 aylıkken falan başladım sanırım şimdi 10 aylık elinde kendisi yiyor çok ta seviyor.rlma armut ne varsa ısırarak yiyor. Alıştırmak lazım.ama biraz daha bekleyin isterseniz.
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Her iki bebeğime de 6 aylıktan itibaren sebzeleri meyveleri buharda pişirip verdim, pankek kek mücver yapıp koydum önlerine o kadar güzel yerler ki hemde sasarsiniz... ilk başta birazı ağzına gerisi yere gidiyor tabi ama zamanla alışıyorlar sonra çok güzel yiyorlar kendileri. Bebeklere biraz güvenmek lazım, fırsat verirseniz çok güzel hallediyorlar beslenme isini, boğazına büyük lokma alacak oldu mu da öğürüp çıkarıyorlar, çoğu zaman müdahale dahi gerekmiyor. 

Pankek yiyebileceği en yumuşak şey bir de, buharda pişirip verdiğiniz parmak gıdadan bile daha kolay yer.. oğlumda kaşık reddi var, benim kaşıkla yada elimle kendisini beslememe izin vermiyor, ağzına bir şey sokmaya çalışsam sinirlenip bir daha ağzını açmıyor. Bu nedenle 6aylikken her şeyi önüne koyup kendisini beslemesine izin verdim, şimdi 8 aylık oldu, başta hiç ek gıda yemiyordu istemiyordu, zorlamayıp kendisine bırakınca alıştı şimdi biz ne yesek bağırıp bana da verin diye uzanıp istiyor yine alıp kendi yiyor ama maşallah diyeyim yiyor artık yani.

Ablası da neredeyse 4 yaşında, bebekliğinden beri yemeğini önüne koyarım bende yanına oturur kendi yemeğimi yerim,  kendisi oturur kendi kendine yer hala, doyunca da doydum der kalkar.
0 oy
(68 puan) tarafından
Yapın koyun önüne kendi yemezse siz verin aslında yiyebilir 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 435 göst.
13 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ebru2621 (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 269 göst.
0 oy
5 cevap 269 göst.
15 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yigitberkannesi (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 222 göst.
17 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yigitberkannesi (290 puan) tarafından soruldu
...