0 oy
120 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (154 puan) tarafından
Merhabalar 

Bebeğim 165 günlük 6 aylık olmasına az kaldı henüz ek gıdaya falan başlamadık ama en basit calpol şurubu dâhi içmek istemiyor sürekli tükürüyor bebeği bu şekilde olan var mı ek gıdayı reddedecek gibi duruyor ne yapabilirim önerisi olanlar yazabilir mi? 
Bebek Ayı 5

2 Cevaplar

0 oy
(1,526 puan) tarafından
Benim bebegimde de kaşık reddi var, oysaki yediklerimizle ictiklerimizle çok ilgiliydi ama bizim beslememizi asla istemedi ağzını açmıyor bağırıp ağlıyor... çareyi pişirip önüne koymakta buldum, parmak gıda olarak sebzeleri buharda pişirip verdim, yine sebzelerden pankek mücver vs yapıp önüne koydum, yemediyse zorlamadım, şimdi 8 aylık yavaş yavaş alışıyor gibi, çorba vs olunca benim biraz yedirmeye izin veriyor, kendisi de eline alıp yeme konusunda geliştirdi kendini, az biraz ek gıda tüketmeye başladı yani bakalım zamanla ilerletiriz beslenme isini..
Profil image (154 puan) tarafından
Benim oğlum da aynı şekilde biz yerken öyle seyrediyor hatta elini atıyor herşeye çok keyifleniyor bakıyor ama asla şurubu almıyor galiba dediğiniz gibi kaşıkla istemiyor inşallah bu süreci de kolay geçeriz
(1,526 puan) tarafından
Şurubu da şırınga ile veriyorum. Basta çok öğürüyordu, öksürük kustuğu da oldu ama alıştı şimdi pek ogurmeleri olmuyor. Panik yapmamak lazım, sadece çok büyük koparıp ağzının içerisinde dolandırıyorsa parmağımla sakince çıkarıyordum..  onun dışında zaten boğazına kaçanı falan öğürüp çıkarabiliyor bebekler hallediyorlar kendileri.
Profil image (154 puan) tarafından
İnşallah kolaylıkla hallederiz teşekkür ederim önerinize
-Reklam-
0 oy
(353 puan) tarafından
Benim çocuğum şuan 18 aylık. Erkek bebek, boyu yaklaşık 85 cm kilosu 11 kg. İlk çocuğum.

Ek gıda ile size gerçekten bu yoldan geçmiş bir anne olarak samimi tavsiye vermek istiyorum. Bebeğiniz yemek istemeyecek, gün gelecek zayıflayacak, bazen kaşığı tutup çekecek elleri üstü başı pislenecek...

Lütfen ama lütfen bebeğinizi hiç zorlamayın ve kızmayın. Ben ettim siz bari etmeyin. 

Hevesle onu haşladım bunu haşladım yemedi hevesim kırıldı üzüldüm. Kaynanam şöyle alışmış Böyle alışmış dedi çocuğa yükledim. Yemek istemediği zaman memeye koştu vermedim yarım saat ağlattım. 

Şimdi görüyorum ki hepsi boş. Çünkü Allahın izniyle bir sağlık problemi olmadığı sürece eninde sonunda yiyecek. Sizin sütünüz bir süre sonra zaten yetmeyecek. Çocuk memeye sığınacak ama yetmeyince ister istemez yemeğe dönecek.

Acele etmeden yavaş yavaş minik minik dil ucu ile tadına bakmalık düşünün. Yüzünü buruşturdu, tükürdü istemiyorsa vermeyin. Benim çocuğum şöyle yerdi, böyle içerdi laflarına kulak tıkayın. Benim çocuğuma gelince kitap yazan kadınların kendi çocukları söz konusu olunca ki davranışlarını çooooook gördüm ben.

Çok şükür şimdi iyi kötü yiyor çocuğum. Evet 1 yıl önce yaşananları da hatırlamıyor ama ben hatırlıyorum. Ve belki onun bilinç altına işledi bilmiyorum.

Uzun yazdım ama bu yemek olayı anaların derdi biliyorum.

Zannediyorum ki sizde tecrübesizsiniz. Düşüncelerimi paylaşmak istedim. Son derece rahat olun. O şuan çok küçük. Süt onun karnını doyuruyor. Sadece minik minik tadına bakıcak. Hangisini sevip sevmediğini anlayacak. 
Profil image (154 puan) tarafından
Öncelikle önerilerin ve önemseyip yazdığın için çok teşekkür ederim canım aslında tecrübesiz değilim ikinci oğlum ama ilk oğlum da hiç bu şekilde olmadı herşeyi yiyordu yani herşeye açık bir bebekti henüz başlamadım ek gıdaya ama en basit şurubu bile istemiyor bu nedenle tedirgin oldum işe başlayacağım bakıcı bakacak bebeğime ve acaba nasil olacak diye düşünmekten yoruldum ben sabrederim çabalarım ama onu bakıcı yapacak mı çok kaygılarım var Allah yardımcımız olsun

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 182 göst.
0 oy
2 cevap 188 göst.
19 Mart 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ❣Damlamm❣ (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 196 göst.
...