0 oy
211 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (364 puan) tarafından
Örneğin Ahmet denince direk bakarmi yoks a2 de 3 de bakar 

5 Cevaplar

0 oy
(319 puan) tarafından
Normalde direk bakması gerekir. Ama sen ismiyle hitap ettiğinde televizyona bakıyorsa bir oyunla mesgulse bir kaç kez tekrar etmen de normal. Çünkü konsantre olmuş olabilir :)
(364 puan) tarafından
Normalde direk bakardı ama şimdi bakmıyor 2 de 3 de bakıyor ama göz teması var yada oyunlar oynarız konut alıyor. Ne bileyim böyle olunca otizim hep beynimden geçiyor.
(319 puan) tarafından
Çocuğuna bu korkunu yansıtma olur mu? Bu korku yüzünden anneler durmadan çocukları test eder gibi hareket ediyor. Bebeğin cok küçük :) onu sevginle sıcaklığınla güler yüzüyle ruhunu doyur :) o çocukta sıkıntı varsa bile iyi olur :)
(364 puan) tarafından
Bi yanım yok diyor Bi yanım neden bazen bakar bazen bakmaz diyor
(319 puan) tarafından
İşte kötü seyleri okuya okuya millet bilinçli olacağız diye paranoyak oldu. Gözünü seveyim rahat ol
(364 puan) tarafından
Bu ben yemin ederim
-Reklam-
0 oy
(53 puan) tarafından
Bakar ama birşeye konsantre olmuşsa duymazlıktan gelir 
(364 puan) tarafından
Bilmiyorum başka odada Ahmet gel deyince gelir oyunla oynarız bakar ne bileyim. Hadi hayır abi aba baba dede gel gibi şeyleri söylüyor
0 oy
(483 puan) tarafından
Kızıma seslenirim bazen hemen bakar başka bişiye cok odaklıysa ama 2. De bakar 
(364 puan) tarafından
Ay ben çok kafaya taktım bu aralar bu meseleyi
0 oy
(1,208 puan) tarafından
14 aylık Hiranur gel annem diyorum Ayşe gel diyor bana
(364 puan) tarafından
Maşallah tv izliyor mu
(1,208 puan) tarafından
Ona özel bir şey açmıyorum sabh müge akşam esra için açılıyor tvi o zmn bakarsa bakıyor akşam tvi açılmıyor
(364 puan) tarafından
Iste bizim babası sağ olsun çizgi fil açıyor
(1,208 puan) tarafından
Yok bsbmz sürekli oyun oynuyor güldürüyor
0 oy
(28 puan) tarafından
Bakar 2-3 defada da bakar 5 defada da. Bundan başka tedirgin olduğunuz bir durum yoksa normaldir. Bebek bunlar işine gelince bakıyorlar gelmeyince megafonla bağır yine duymamazlıktan geliyorlar. Hele ki birseyle meşgulse hemen bakmamasi normal zaten dalmıştır muhtemelen. Büyüdükçe de ona iş yaptıracağın veya birsey isteyeceksin diye düşündükleri içinde bakmamaya başlayacak. mesela Ben benim kıza defalarca sesleniyorum belki ısrarla hemde en sonunda o sinirlenip geliyor neeee, oyun oynuyorum ben diye. Benim kızım şu an 4 yasinda hala aynı o aylar da da öyleydi ki senin ki daha küçük o yüzden daha da normal ama başka şüphelenilen ya da tedirgin olduğun davranışları varsa o zaman acaba bisey sorun mu var diyebiliriz. 
(364 puan) tarafından
Başka bir şey yok yani oyun oynuyoruz beraber göz teması var Onu oynamayı çok seviyor kendini sevdiriyor ya da bir parka gittiğimiz zaman çocuklara bakıyor yanına götürdüğüm zaman o çocukla ilgileniyor yani yani iyi mesela çok seviyor el salla falan yap dediğimde Uçtu Uçtu Kuş Uçtu seni babama söylerim gibi şeyleri öğretmişim mesela eliyle yapıyor babasının sesleniyor dedi Dedem babam He işte ay Hadi Hayır abi abla Kübra gibi şeyleri söylüyor şu an bir oyuncakta saatlerce oynamıyor mesela bir oyuncakla saatlerle oynamaz ben hemen sıkılıp atıyor zaten, odadan çıktığım anda anlıyor Benim çıktığımda peşimden geliyor başka bir odadan seslendiğim zaman geliyor ismiyle yanıma gel dediğim zaman bir şey hayır dediğin zaman kendisi yapmak istediği zaman sinirleniyor babası Örneğin sabah işe gittiği zaman çok sinirleniyor O da gitmek istiyor Onun kucağına gidiyor bunlar ama eşim yaklaşık haftadır falan TV izliyor telefonu izletiyor çizgi film onları bugün tamamen kestim
(28 puan) tarafından
Söylediklerin çok normal şeyler, davranışları da Normal. Hiç canını sıkma bence.  büyüyorlar benlik duyguları oluşuyor haliyle bir birey olduklarının büyüdükçe daha çok farkına variyorlar. O yüzden sinirlenmesi, inat etmesi, kendi keyfine göre davranması çok normal. Sadece isim konusuna hiç takılma dediğim gibi bakmak istemiyordur bakmaz emin ol büyüdükçe daha çok bakmamaya başlayacak işim var, oyun oynuyorum diyecek duymamazlıktan gelecek. İşlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar. Ben seslenirdim bakmazdi, gelmezdi belki 3-4 defa ama en sonunda sevdiği birseyi vereceğimi söylerdim bende sana şunu almıştım, bunu verecektim neyse kalsın o zaman derdim o zaman koşa koşa gelirdi merak ettiği için. Nasıl da işine gelince duyuyorsun az önce seslendim niye bakmadın derdim de işim var şunu yapıyorum derdi. O yüzden hiç takma bunu diğer davranışları da gayet normal duruyor.
(364 puan) tarafından
Allah razı olsun yazdığın için gerçekten bir nebze de olsa içime susarsın dediğim gibi tv ve çizgi film telefon gibi şeyler etkiliyor çok fazla odaklanıyor O yüzden Bugünden itibaren kestim Örneğin Bugün kestiğim için çağırdığımda bakıyor habire benimle oynamak istiyor benim yaptığım şeyleri yapmak istiyor beraber oyun oynuyoruz bu şekilde daha iyi biraz zor oluyor benim için tek başımayım bir eşim olduğu zaman çok zor oluyor ama çocuğum için mecbur hiç önemli değil çocuğum önemli babasının da bu yönde zaten tembihlıyorum kesinlikle açmak yok ileride izleyebilir hiç izlemesin demiyorum ama günde 15 dakika 20 dakika bizim öyle değil yani babası Bak dediğim zaman atıyor çizgi filmin önüne izlesin diye öyle olunca da böyle oluyor işte
(28 puan) tarafından
Ekrandan uzak tutmak iyi elbette ama bazen hepimiz mecbur kalıyoruz, anneyiz ama bizler de birer insanız neticede. Ben yazdıklarınız da hiç bir sorun göremedim hepsi normal davranışlar. Allah size bağışlasın inşallah.
(364 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun canım cumlemizinkinin insalalh

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 575 göst.
0 oy
2 cevap 440 göst.
0 oy
5 cevap 559 göst.
17 Mayıs 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Güneş1233 (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 487 göst.
31 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde efe39222 (1 puan) tarafından soruldu
...