0 oy
52 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (148 puan) tarafından
Buraya kaçıncı defadır yazdım. Bilmiyorum. Bebeğim.4aylikken düştü durumu aslında iyiydi ama.ne olur ne olmaz diye acile baktırdım açil direk tomugrafiye aldı o an tomugrafinin zararlarını bilmeden istemednde olsa çektirdim.aslinda bebeğim.gayet iyiydi ama işte benim.pinpirikligim.yuzunden oldu herşey şuan çok kötüyüm.internette bakınca diyor kanser yapınca huzursuzum sürekli çocuğuma bişey olucak korkusu beni mahf etti keşke geriyr donebilsem asla yaptırmadım hangi akılla gittim.onu yaptırdım.bilmiyorum.

2 Cevaplar

0 oy
(2,476 puan) tarafından
Yaa Allah aşkına böyle düşünmeyin ben riskini bilerek kendim ısrar ettim de çektirdim belirti olmayabilir ama kafasına ne zarar geldiğini bilemeyiz. Geçen hafta arkadaşımın bebeği düştü görünürde birşey yoktu meğer çocuğun kafatası çatlamış tomografiyle ortaya çıktı. Bazen riskleri göze almak zorundayız ayrıca kanser yapan şey sadece tomografi olsa keşke ilerdeki beslenme düzeni stres bile buna sebep olabilir Allah korusun. Çok şükür kafasında sorun yok diyip bu günlerinizi kendinize zehir etmeyin. Çektirmeseydiniz ve bir sorun olsaydı o zaman da keşke çektirseydim diye dövünürsünüz.
(148 puan) tarafından
Evet öyle o zmn o korkuyu anlatamam şimdi zmn geçmiş araya ve diyorlar kanser yapıyor çok korkuyorum elimde olmadan
-Reklam-
0 oy
(9,156 puan) tarafından
Canım bir kerede olmaz kanser. Gün içinde baz istasyonları, Wi-Fi, telefon la aynı ortamda kalarak zaten yüklü miktarda alıyor radyasyon. Mesela şu anda en çok kullanılan akıllı saatler telefondan bile fazla. Çocuğu her düştüğü zaman sürekli sürekli olarak radyasyona maruz bırakmak kansere sebep olur. Mesela bizim de aynı durum yaşandı iki kere tomografiye girdi. Ama bizim damara pıhtı attığı için sürekli cihaza girmesi gerektiği için bundan sonrası mr ile devam edecek sürekli radyasyon almaması için denildi. Öyle de devam ettik. İlk çocuğum çok hareketli bir çocuktu çok kafayı vura vura büyüdü o yüzden. En son bir gün yine vurdu baktım kafa tasında elimle farkettim bir şey var. Doktora götürdüm nöroloji doktoru kafada çatlak varsa zaten birşey yapılmaz. Kusma bilinç kaybı olursa i zaman gerekli. Zaten 1 hafta geçmiş boşuna tomografiye sokma dedi. 

Bu pıhtı atma olayı da ilk tomografi de belli bile olmadı zaten açısı vs de önemliymiş. Sorun varsa mr hatta ilaçlı mr gerekiyor. 

Çocuk düştükten sonra 2 hafta sonra çıktı etkileri. 

Bizde olanlar. 

Baş ağrısı. 

Gözde şaşılık. Kendini bilen çocuğa parmak takibi yapılır yukarı aşağı sağa sola kafasını çevirmeden gözleri ile takip edecek. Gözlerden biri bir tarafa gitmiyor ise ödem var demektir. 

Ani mide bulantısı olmadan fışkırır tarzda kusma. 

Nabız düşüklüğü. 

Sürekli yorgun ve uyuma isteği. 
(148 puan) tarafından
Kızımın hiç birşeyi yoktu acil biz sorumluluk alamayiz dedi ve girdik ama hiç bilmiyordum.birsey şuanokuyunva kötü oluyorum.benimde ilk çocuğum çok pinpirkliyim şimdi düştüğünde götürüyorum.bile kendim.takip ediyorum.ama o piskolujiyi atamıyorum.ellerimle kızımın hayatını mahf ettim.diye düşünüyorum
(9,156 puan) tarafından
Pimpirik li olduğun için nasıl tomografi ye soktun ise aynı pimpirikli hal yüzünden böyle abartılı düşünüyorsun. Tomografi sürekli çekimi halinde sorun olur.
(148 puan) tarafından
Ya internete yazınca direk diyor kanser yapıyor üzülüyorum.elimde olmadan   oysaki kızımı telefondan bile uzak tutan bir eşim var eline verimde uçak moduna alır radyasyon için ama.iste o an nasıl oldu anlamadim
(9,156 puan) tarafından
İnternette düşme yazınca da beyin sarsıntısı yazıyor. Evham yapmayın daha fazla. Yeri gelir tomografi de gerekir. Ben 6 yaşında günde iki kere yeri geldi ilaçlı mr çektirmek zorunda kaldım. Kar zarar hesaplaması yapmak gerek. Anneligin ilk kuralı panik yapmayıp sakın kalmak ikinci kuralı internetten sağlık ile ilgili araştırma yapmamak
(148 puan) tarafından
Teşekkürler siz biraz içimi rahtlattonz rabbim.hepimzn bebeklerini bağışlasın
(9,156 puan) tarafından
Rica ederim. Tabi ki rahat olun. Çocuklar büyüyene kadar o kadar çok kaza geçiriyor ki. Tomografi ile ilgili uyarılar da bu yüzden. Bugün düşer yarın yine düşer yine tomografi m 1 hafta sonra yine olabilir yine tomografi bunu bu şekilde sürekli yapmak tehlikeli olan.
(148 puan) tarafından
Bizde artık dikkat ediyorz her düştüğünde yapmıyoruz  insalh bir daha olmaz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 97 göst.
11 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sedanur sahin (148 puan) tarafından soruldu
...