0 oy
343 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (7 puan) tarafından
Merhabalar,

Oğlumun yüzünde kırmızı kabarcıklar oldu sivilce gibi. Sonra kuruyup kabuklandı. Sağlık ocağındaki doktor kortizonlu krem verdi 1 hafta kullandık. Kullanmayı bırakınca yeniden sivilceler çıktı ve artık sulanıp kabuk bağlıyordu. Kaşıntıdan oğlumun da elleri hep yüzünde, arada kanatıyor kaşırken. Geceleri kaşıntıdan kendini uyandırıyor ve ağlıyor. Artık ben de oğlumu öyle gördükçe içim parçalanıyor. Sivilcelerden sonra kakasında mukus olduğunu fark ettim. Köpüklü ve sirke gibi kokulu kaka yapmaya başladı ve yaparken çok çok zorlanıyor, sürekli ıkınıyor. Sivilceler de elleri, ayakları ve bacaklarına yayılmaya başladı. Kulak arkalarında da kabuklanma var ve başında konak oldu. 2 hafta önce kontrole gittiğimizde durumu anlattım, besin alerjisi olabilir, süt ve süt ürünleri tüketme dedi. Ben de hem süt ve süt ürünlerini hem de yumurtayı kestim. Ancak sorunlar devam ediyordu. 2 gün önce de alerji doktoruna gittik. 5 gün sabah akşam, sonra ise 3 hafta boyunca haftada 2 defa sabah akşam kortizonlu krem verdi. Süt ve süt ürünleri tüketmememi söyledi o da. Kan testi yapıldı. Sonuç sizde kaç günde çıktı? Deri testi için ise 1.5 ay sonraya gün verdiler. Sizlerde alerjik besini kesince rahatsızlıklar ne zaman düzelmeye başladı? Mukuslu kaka halen devam ediyor ve kortizonlu krem kullanmamıza rağmen eski sivilceler geçti ancak yenileri çıkıyor. Lütfen sizler de değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın. Bu arada sadece anne sütü ile besleniyor oğlum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.
Bebek Ayı 3 ay 12 gün

2 Cevaplar

0 oy
(50 puan) tarafından
Benim oğlumda da çoklu Besin alerjisi var ve 7 aylık olduk Anlattiginizin belirtilerin hepsi bizdede var diyet yapıyorum ve hala geçmiş değil mukuslu kaka devam ediyor arada sivilceler de çıkıyor ne zaman gecer bilmiyorum çoğu kişi 8 ayda süt ürünleri alerjisi geçiyor diyor bakalım valla ne ben birşey yiyebiliyorum ne oğlum çok zor bir süreç Rabbim tez zamanda geçirsin 
(7 puan) tarafından
Geçmiş olsun, inşallah bir an önce sağlığına kavuşur bebişler. Alerjiyi siz diyet ile mi belirleyebildiniz yoksa test mi yapıldı?
(50 puan) tarafından
Amin canim  diyet ile belirledik zaten 1 yaşından önce testlerde belli olmuyor
(7 puan) tarafından
Başka hangi besinlere alerji durumu mevcut? Bizim de sanırım sadece yumurta, süt ve süt ürünü ile sınırlı kalmayacak gibi.
-Reklam-
0 oy
(25 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun 5 aydır bizde Besin alerjisiyle uğraşıyoruz 9 aylık oğlum.vucudunu olabildiğince nemli tutun çok sıcak olmasın çocuğun bulunduğu ortam ve yünlü eşya oyıncağı kesinlikle uzak tutun. Testlerden pek bir şey çıkmıyor maalesef. Bir de salya akışı olduğu için yüzdeki izler kolay kolay geçmiyor.ilaçlar kortizonlu o yüzden olabilidnce az kullanmaya çalışın..alerji yapan maddeyi bulup kesmedikçe maalesef geçmiyor.poposunu havalandırın 5 gün sabah akşam travzol kullanın geçmeyen pişik için ve asla ıslak mendil kullanmayın
(7 puan) tarafından
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Sizin uzun zaman olmuş, umarım bir an önce geçer. Mustelanın atopik cilt kremi önerdi doktorumuz. Eczanede bulamadık, sipariş verdik. Şampuan, losyon ve yüz kremi olarak. Onları bekliyoruz şimdilik. Pamuklu bezi su ile ıslatıp yüzünü siliyorum, kuru yeri ile de fazla suyu alıyorum. Yünlü eşya çok sivilceleri artırdı, artık pamuklu dışında bir şey kullanmıyorum. Pişik için fitokrem, anestol, trosyd, mustela, sudokrem kullandık hepsinde daha da kızardı ve sivilcelendi. En son bepanthol iyi geldi. Yine poposunu açık bırakıyorum arada sivilce oluyor ama eskisi kadar yok. Travazol evde vardı hiç denemedim, onu da denerim. Pişikler artınca ıslak mendili kestik, 1.5 ay oldu sadece su ve pamuk ile temizliyoruz. Besin alerjisini siz nasıl tespit edebildiniz?
(25 puan) tarafından
Maalesef acı tecrübeyle.testlerden çıkmadı. 8.ayda kapya biber verdim bütün vücut kabardı popo kabardı kızardı yüz egzama oldu. Travozolu sürekli değil tedavi amaçlı 5 gün sabah akşam kullanın zaten onda da geçmiyosa pişiii bi doktora gösterin.
(7 puan) tarafından
Aman Allah'ım yardımcımız olsun hepimizin. Alerjik besinleri kesince düzelme oluyor ama değil mi? Oluorsa ne kadar sürede gelişim gösteriyor? Ben yumurta, süt ve süt ürünü tüketmiyorum ama ilaç olmadan bir gelişme olmadı maalesef.
(25 puan) tarafından
Tabi yaralara krem sürün doktorunuzun önerdiği gün ve miktarda.1 haftaya düzeliyor kızarıklıklar alerjik gıdayı kesince
(7 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgiler için.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 477 göst.
0 oy
1 cevap 217 göst.
0 oy
2 cevap 250 göst.
15 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Anjinsan (376 puan) tarafından soruldu
...