0 oy
174 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında konuşmuyor parkta sürekli çocukların yanına gidiyor oynamak için karşıdaki çocuk ona vurduğunda karşılık vermiyor 9 aylık birde kızım var yeterince ilgilenemiyorum diye düşünüyorum 2 aylığına kreşe vermeli miyim kreş fiyatı 3500 TL uygun mu sizce

1 cevap

0 oy
(65 puan) tarafından
Merhaba oglum 4.5 yasinda özel egitim alarak konusabildi. Zaman kaybetmeden önce cocuk ergen psikatrisine gidin. Sizi yönlendirrler.  Beklemeyin. Etrafinzda herkes oglan coxugu geç konuşur der inanmayın. Gözüme perde inmiş gibi 4.5 sene bekledim bugün konuşur yarin konuşur diye. Özel egitim aldıktan sonra konusturabildim. Şükür konuşuyor net değil. Daha erken egirim alsa daha rahat  olurdu. Konuşamadığı için bilişsel olarakda geriye gidiyor. İnce motor gelişimine kadar etkiliyor. Cocuklwrla hiç anlasamazdi . Hep ağlardı.  Cocugum anlaşamadığı için ifade edemediği için hircinmis. Dil konusma terapistinden ders almalısınız.
(65 puan) tarafından
Cok şeyler yazarım bu konuda . Zamanim yetmez. Kresle falan uğraşmayın hemnzaman hem para kaybi. Cocuk orda daha beter karışıp kalıyor.  Kendini ifade edemedikce. Düşünün yabancı bi ülkede herkes bisey diyor ama siz anlamlandiramiyorsunuz. İşaret yolu ile anlaşmaya çalışıyorsunuz. Hayata ne kadar katılabilirsiniz. Cocukda öyle. Kelime yoktu cümle asla yoktu. Suan 1. Sınıfta okuma yazmayı çözdü.
(4 puan) tarafından
Aslında söylediğim herşeyi anlıyor hangi rengi sorsam gösteriyor işaretlerle herşeyi anlatıyor tek tek kelimelerde söylüyor ama kurabildiği tek cümle anne gel anne dur. bende sizin gibi telaş yapmayıp açılacağını düşündüm kreşe verince ama dediğiniz gibi psikiyatriste götürmek çok mantıklı ama tablet ve TV den uzak tut derse bunu yapabilme imkanım yok küçük bir bebeğim var ve onunla ilgilenirken mecbur vermek zorunda kalıyorum en azından kreşte bunlardan uzak kalacak
(3,585 puan) tarafından
Yazdıklarınıza katilmiyorum. Benim yegenimde 3 yasina kadar konusmadi. 3 yasinda krese başlayınca şakir sakir konuşmaya başladı. Bence sizin bebeğinizde baska bir problem vardır. Genelleme yapıp yönlendirme yapmayın. Tabiki de once gidip konusabilir ama krese giden çocuğun orada kafasi karışacak diye bir sey yok. Cocuklar ne kadar akranlari ile büyürse o kadar dili açılıyor.
(65 puan) tarafından
İnanın yapılabilecek en iyi yönlendirmeyi yapıyorum.  Psikiyatrist ya kreşe yönlendirecek ya da eğitim alması gerekirse dil konusma terapistine. Sizinde dediğiniz gibi her cocuk farklı
(65 puan) tarafından
Oğlumda aynıydı.  Herseyi anlıyor yapıyordu. Öncelikle sakince düşünün. Çocuğunuza ne iyi gelecek siz Karar vereceksiniz. Instagramda konusma baloncugu diye bi sayfa var veya onun gibi bir sürü sayfa onları okuyun araştırın. Zamanınız var . Belki dedikleri gibi açılır kelime gelir. Dil konusma terapisti olarak arastirma yapın. Yardımcı olacaktır okuduklarınıZ.
(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için devlet hastanesinde   psikiyatri ye gitsem olur mu özel e mi gitmeliyim
(65 puan) tarafından
Üniversite hastanesinde özel docente gitmiştik biz . Tabi bizim dönemimizde daha uygundu. Şimdi ikisini de araştırın derim. Hem xoxukla oyun oynadı hem bizim coxukla oynamamız izlemisti. Çok iyi bi doktordu.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 566 göst.
13 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kbrckr72 (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 299 göst.
6 Temmuz 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Şeydaerkan (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 327 göst.
0 oy
9 cevap 381 göst.
...